Log In
24/06/2014

Ένας χρόνος «ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ»

logo

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί αναγνώστες,

Με το  τεύχος του Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος ζωής του ηλεκτρονικού μας περιοδικού: «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» και οι εκδότες του καθώς και όλοι όσοι εργάσθηκαν και εργάζονται για να του προσδώσουν ζωή και αξία, νοιώθουμε ιδιίτερα υπερήφανοι για το «δικό μας» πνευματικό παιδί. Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο το περιοδικό, που ξεκίνησε με το όνομα «Νεα της ΕΟΠΕ» ως ένα ενημερωτικό έντυπο που απευθυνόταν στον στενό κύκλο των μελών της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, μετεξελίχθηκε στα «Νέα της Ογκολογίας», σε μια ευρεία ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους Έλληνες Παθολόγους Ογκολόγους, όλους τους επαγγελματίες Υγείας που ασχολούνται με την φροντίδα των καρκινοπαθών συμπολιτών μας, τους ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους Εθελοντών, αλλά κυρίως τους ίδιους του ασθενείς και όλους τους απλούς πολίτες συνανθρώπους μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη μάστιγα του καρκίνου και τις θεραπευτικές εξελίξεις.

Με  περίπου 1000 τακτικούς αποδέκτες και 3.000 «χτυπήματα» μηναίως τα «Νέα της Ογκολογίας»  επιδιώκουν, μέσα στην πληθώρα των επαγγελματικών ιστότοπων Υγείας και των πολυδιάστατων συμφερόντων, να προσφέρει έγκυρη, αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωση για τις διάφορες μορφές καρκίνου και τις θεραπευτικές εξελίξεις που τις συνοδεύουν. Στόχος μας είναι η ενημέρωση να είναι πολυεπίπεδη: Να απευθύνεται τόσο στους εξειδικευμένους Ιατρούς και τους άλλους επαγγελματίες Υγείας  με πιο επιστημονικό λόγος (Αφιερώματα, αρθρογραφία, επιστημονικά νέα, παρουσιάσεις συνεδρίων), όσο και στους ασθενείς και το ευρύ κοινό (πρόληψη, ενημέρωση, στοχασμοί και αντανακλάσεις, ογκολογία και Τέχνη) αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό των φαρμακευτικών Εταιρειών (φαρμακευτικά νέα) σε στήλες με ελεγχόμενη πρόσβαση κατά περίπτωση. Με το ίδιο πνεύμα και στα πλαίσια του περιοδικού λειτουργεί και στήλη «ερωτήσεων από το κοινό» στις οποίες Επιστήμονες της ΕΟΠΕ απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες των συμπολιτών μας. Τέλος, μια ιδιαίτερα αναπρυσσόμενη και δυναμική στήλη είναι αυτή των Νέων Ελλήνων Ογκολόγων που έχει δώσει εκπληκτικά δείγματα γραφής.

Ο δρόμος μόλις έχει αρχίσει. Είναι προσωπικό μας στοίχημα το ηλεκτρονικό περιοδικό να ανδρωθεί και να καρποφορήσει:  Στα άμεσα σχέδια είναι η ενημέρωση του κοινού για τις ενδείξεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων και η κοινοποίηση όλων των σχετικών αποφάσεων στο χώρο της Ογκολογίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα φροντίδας των ασθενών μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ για την αμέριστη υποστήριξη, καθώς και τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν –μέλη της ΕΟΠΕ και μη- στην αρθρογράφηση για το περιοδικό, αυτόν τον ένα χρόνο της «ηλεκτρονικής» του ζωής. Επίσης την γραμματεία της ΕΟΠΕ για τη συνεχή γραμματειακή υποστήριξη και ιδιαίτερα την Κα Πένυ Ζαχαροπούλου για την επιμέλεια και προσωπική φροντίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης. Τέλος καλούμε όλους όσους το επιθυμούν –μέλη της ΕΟΠΕ και μη- να συμβάλλουν στο μέλλον στην αρθογραφία του περιοδικού με όποιο τρόπο επιθυμούν να συνεισφέρουν να το πράξουν ελεύθερα γνωρίζοντας ότι η Συντακτική Ομάδα τείνει «ευήκοον ους» στις ανάγκες των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

 

Screenshot_1

Οι Διευθυντές Σύνταξης
Μούντζιος Ιωάννης                                                      Αρδαβάνης Αλέξανδρος

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML