Log In
15/12/2021

‘Αλμα Ζωής: Δράσεις Νοεμβρίου 2021

Ανακοινώθηκε το 1ο Συνέδριο: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου “Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα” με στόχο την σκιαγράφηση της πολυπλοκότητας της νόσου και την ανάλυση των διαφορετικών πτυχών της ασθένειας στην Ελλάδα του σήμερα. Είναι το πρώτο Συνέδριο που πραγματοποιείται από σύλλογο ασθενών με τη συγκεκριμένη θεματολογία, ευελπιστώντας πως θα συμβάλει, μέσα από το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην προώθηση θέσεων για την βελτίωση της διαχείρισης της ασθένειας καθ’ όλη την πορεία της νόσου. Το συνέδριο προγραμματίζεται για Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο μαστού, σε επαγγελματίες υγείας, σε επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους του αντικαρκινικού χώρου και της πολιτείας.

Συνάντηση της αναπλ. Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα με εκπροσώπους του “Άλμα Ζωής”, ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, της ΕΧΕΜ και της ΕΕΑΜ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, έπειτα από την κατάθεση του υπομνήματος με τις θέσεις των παραπάνω οργανισμών υπόψη της υπουργού. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού, όπως τα Κέντρα Μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας, ο προ συμπτωματικός έλεγχος και η διαχείριση των γυναικών υψηλού κινδύνου.

Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη

Ξεκίνησε ο πέμπτος κύκλος της εκστρατείας «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη» που πραγματοποιείται από την εταιρεία Novartis Hellas υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, με την υποστήριξη των συλλόγων «Άλμα Ζωής». Η έναρξη της εκστρατείας έγινε με καμπάνια ευαισθητοποίησης με το φωνητικό σύνολο Chores, που μέσα από την αναβίωση παραδοσιακών τραγουδιών με πολύ ιδιαίτερο τρόπο δημιουργούν ένα μήνυμα αλληλοϋποστήριξης και γυναικείας ενδυνάμωσης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ολιστικής υποστήριξης γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

 Online Workshop Ασθενών – Εργασιακή Επανένταξη μετά τον Καρκίνο του Μαστού:

Ανάγκες, Εμπόδια, Προτάσεις: Τα συμπεράσματα

Ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα του online workshop για την εργασιακή επανένταξη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο με συμμετοχή 18 ασθενών με καρκίνο μαστού.

Μέσα από τις ομάδες εργασίας οι κυριότερες ανάγκες που αναδείχθηκαν ήταν:

  • η ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα (αναρρωτικές άδειες, κ.α.).
  • η δυνατότητα παροχής ευέλικτου ωραρίου εργασίας κατά τη διάρκεια των θεραπειών
  • η ανάγκη για παροχή μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος ανάρρωσης
  • η διατήρηση του ποσοστού αναπηρίας σε γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Τα κυριότερα εμπόδια που αναδείχθηκαν κατά την εργασιακή επανένταξη είναι :

  • η έλλειψη πληροφόρησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών
  • η έλλειψη θεσμοθετημένου και οργανωμένου πλαισίου που να καλύπτει τις ανάγκες τους (μειωμένο ωράριο -με εξαίρεση τον δημόσιο τομέα-, δυνατότητα απαλλαγής από συγκεκριμένα καθήκοντα, όρων προστασίας στις συμβάσεις εργασίας, διατήρηση θέσης εργασίας, προστασία των προσωπικών δεδομένων κ.α.).
  • η πολυπλοκότητα των διαδικασιών που απαιτούνται σε σχέση με τους ασφαλιστικούς φορείς και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
  • το στίγμα της ασθένειας εξακολουθεί σταθερά να αποτελεί μια βασική δυσκολία στη διαδικασία επανένταξης στον εργασιακό χώρο.

Synexizw.gr: Δράση ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού

Συνεχίστηκαν όλα τα σταθερά προγράμματα του Συλλόγου για την υποστήριξη και ενημέρωση των ασθενών και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού. Αυτό τον μήνα δόθηκε έμφαση στην καμπάνια ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού και την ιστοσελίδα synexizw.gr, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχει ως στόχο την έγκυρη  ενημέρωση και ενδυνάμωση των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Η ιστοσελίδα synexizw.gr περιλαμβάνει ενημερωτικά videos για θέματα που τις αφορούν, ιατρικά άρθρα και νεότερα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, θέματα ψυχολογικής υποστήριξης, προσωπικές ιστορίες δύναμης και ελπίδας από άλλες ασθενείς, ενημέρωση για εκδηλώσεις που πιθανώς να τις ενδιαφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML