Log In
07/02/2022

«Άλμα Ζωής» Δράσεις Δεκεμβρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022

Αποφασίζω γιατί γνωρίζω: Ολοκλήρωση β’ κύκλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο Β’ Κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2021 που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

700 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα webinars και να λάβουν έγκυρη ενημέρωση και απαντήσεις σε ερωτήματα που τις απασχολούν από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες ειδικευμένους σε θέματα καρκίνου μαστού, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Καρκίνος μαστού και πλαστική χειρουργική
  • Καρκίνος του μαστού και μετάσταση
  • Η σημασία της βιοψίας στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού
  • Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
  • Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού
  • Σεξουαλική ζωή και γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού
  • Καρκίνος μαστού και εναλλακτικές θεραπείες: τα οφέλη και οι κίνδυνοι

Το «Άλμα Ζωής» στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» συμμετείχε στις εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021 που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ). Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και της θεματικής «Το αποτύπωμα της πανδημίας Covid-19 στα χρόνια νοσήματα: καθυστερημένη φροντίδα», η Πρόεδρος Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε με στόχο να εντοπιστεί κατά πόσο οι ασθενείς με καρκίνο μαστού βίωσαν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην πρόσβασή τους σε δομές υγείας λόγω της πανδημίας, καθώς και να προσδιοριστή η επίδραση της COVID-19 στη διάθεσή τους.

Κοινή Επιστολή για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού

Καθώς οι σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις έχουν αυξήσει τον χρόνο επιβίωσης των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού και έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Transforming Breast Cancer Together (TBCT) μέσω κοινής επιστολής την οποία προσυπογράφει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», καλεί την ΕΕ να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό/προχωρημένο καρκίνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουν ότι τα κενά στη φροντίδα του μεταστατικού καρκίνου του μαστού αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Επιστολή του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Χατζηδάκη, απηύθυνε ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής», με στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, έτσι ώστε τα δικαιώματά των εργαζόμενων ασθενών σε ιδιωτικό τομέα ή των ελεύθερων επαγγελματιών να εξισορροπηθούν με όσα -καλώς- προβλέπονται για τις εργαζόμενες ασθενείς στον δημόσιο τομέα.

Βασικά αιτήματα είναι η επέκταση ειδικών αδειών και μειωμένου ωραρίου για τις ιδιωτικές υπαλλήλους ασθενείς με καρκίνο μαστού και η δυνατότητα λήψης μέρους της αναπηρικής σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας χωρίς διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας για τις αυτοαπασχολούμενες ασθενείς. Τέλος, ο Σύλλογος αιτήθηκε πρόωρη συνταξιοδότηση για τη μητέρα μονογονέα με ανήλικα τέκνα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο μαστού.

Συνάντηση Μελών Ιανουαρίου & Κοπή Πίτας Συλλόγου

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μελών του 2022, κατά την οποία τα μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» είχαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν την νέα χρονιά και να κόψουν την Πίτα του Συλλόγου σε μία ζεστή βραδιά με μουσική, απολογισμούς, ευχές και έντονα συναισθήματα.

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Έναρξη βιωματικών διαδικτυακών σεμιναρίων

Το πρόγραμμα της Novartis Hellas «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», για τις γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και με την υποστήριξη των Συλλόγων «Άλμα Ζωής» συνεχίζεται και φέτος σε ψηφιακή μορφή. Τα βιωματικά εργαστήρια που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022 λειτουργούν υποστηρικτικά, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της ασθενούς και παρέχονται εντελώς δωρεάν και ανώνυμα. Οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εργαστήρια θεραπείας Gestalt με τη χρήση μουσικής, μέσω της θεατρικής πρακτικής, χοροκινητικής θεραπείας – Yoga therapy και εικαστικής θεραπείας και να παρακολουθήσουν αυτό που προτιμούν ως τον προσεχή Μάιο. Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή και οι θέσεις για τα εργαστήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ομαδικά Ψυχοθεραπευτικά προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Για μία ακόμα χρονιά ο Ιανουάριος είναι μήνας έναρξης των ομαδικών ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που παρέχονται εντελώς δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου – γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και υλοποιούνται μέσα από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure®. Συνολικά πραγματοποιούνται οι παρακάτω ομάδες:

-Ομάδα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων

-Ομάδα οριοθέτησης και επικοινωνίας

-Ομάδα αυτογνωσίας

-Ομάδα στήριξης για γυναίκες στον πρώτο χρόνο μετά τη διάγνωση

Τέλος, στα ομαδικά προγράμματα βελτίωσης ποιότητας ζωής του Συλλόγου προστίθεται και η νέα θεατρική ομάδα.

Greece Race for the Cure®: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Οι προετοιμασίες για τον συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο ενάντια στον καρκίνο του μαστού έχουν ξεκινήσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής για το 2022. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 η διοργάνωση θα διεξαχθεί τόσο με φυσική παρουσία στο Ζάππειο όσο και διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML