Log In
07/11/2017

Σχετικά με το ESMO 2017 και την συμμετοχή της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ)

Esmo 490 x350 (3)

 

To Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ESMO 2017, η μεγαλύτερη ετήσια ογκολογική συνάντηση στην Ευρώπη, έλαβε φέτος χώρα στη Μαδρίτη από τις 8 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2017. Με αριθμό – ρεκόρ συμμετεχόντων (σχεδόν 24.000) και καταγεγραμμένων περιλήψεων, από τις οποίες επιλέχθηκαν 1.736 για παρουσίαση, το ESMO 2017 ήταν πραγματικά ένα εξαιρετικό γεγονός που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό το σκοπό του. Έφερε κοντά ερευνητές και κλινικούς γιατρούς από όλο τον κόσμο, ευνόησε τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους πάντα με στόχο τη βελτίωση της θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών.

Το ESMO 2017 διεξήχθη σε συνεργασία με την European Association for Cancer Research (EACR) και η κεντρική γραμμή του συνεδρίου ήταν η “Ενσωμάτωση της επιστήμης στην ογκολογία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς”.

Έρευνες από την εκδήλωση δημοσιεύθηκαν σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το New England Journal of Medicine (NEJM), το Lancet Oncology, τα Annals of Oncology και το ESMO Open.

Οι ερευνητές τόνισαν τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου. “Το σαράντα τοις εκατό των καρκίνων μπορούν να προληφθούν”, δήλωσε ο καθηγητής Josep Tabernero, ESMO President-Elect.

36955080322_7ffcac9bbb_z

Η ογκολογία δεν αφορά μόνο τα φάρμακα”, συνέχισε. “Πρέπει να τονίσουμε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα μειώσουν την εμφάνιση του καρκίνου, να σταματήσουμε το κάπνισμα, να μειώσουμε την πρόσληψη αλκοόλ, να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή με χαμηλά επίπεδα κόκκινου κρέατος, να ασκούμαστε και να αποφεύγουμε την έκθεση σε ουσίες που έχουν αποδειχθεί καρκινογόνες.” Στο πεδίο των πολιτικών για τον καρκίνο, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας των θεραπειών για τον καρκίνο. Τα Βιοομοιδή «Biosmilars», που είναι νέα στον τομέα της ογκολογίας, παρουσιάστηκαν ως έγκυρη επιλογή για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη θεραπεία και να αποδοθεί η πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Το περίπτερο της ΕΟΠΕ στο ESMO 2017

Η ΕΟΠΕ συμμετείχε και φέτος με το περίπτερο που αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για έλληνες όσο και για ξένους επιστήμονες. Αναφορικά με την συμμετοχή μας στο επιστημονικό πρόγραμμα η ΕΟΠΕ συμμετείχε με ένα πόστερ με τίτλο:

«Management of Thrombosis in Greek cancer patients»

ενώ και η ΟΝΕΟ συμμετείχε με ένα πόστερ με τίτλο:

«New treatments in Oncology: Clinical practice regarding the management of Adverse Events (AE’s). Results from a survey conducted by the Hellenic Group of Young Oncologists».  Επιπλέον, αρκετά μέλη της ΕΟΠΕ και της ΟΝΕΟ συμμετείχαν στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου με διαλέξεις σε διάφορα θέματα είτε με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις.

ESMO poster HeGyo2017

Το poster της ΟΝΕΟ: «New treatments in Oncology: Clinical practice regarding the management of Adverse Events (AE’s). Results from a survey conducted by the Hellenic Group of Young Oncologists».

To poster από τη Μελέτη της Θρόμβωσης: «Management of Thrombosis in Greek cancer patients»

 

 

 

 

 

 

 

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον επόμενο χρόνο, στο  ESMO 2018, στο  Μόναχο, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2018.

 Από το Νικόλαο Τσουκαλά Παθολόγο-Ογκολόγο , MSc Βιοπληροφορικής Επιμελητή Α , Υπεύθυνο Ογκολογικού Τμήματος Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ)


Από το Νικόλαο Τσουκαλά
Παθολόγο-Ογκολόγο , MSc Βιοπληροφορικής
Επιμελητή Α , Υπεύθυνο Ογκολογικού Τμήματος
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML