Log In
15/12/2017

Αφιέρωμα στην 3η Έκθεση Φωτογραφίας των Παθολόγων Ογκολόγων

Ektesh 007

«Η φωτογραφία», λέει ο Henri CartierBresson, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του 20ού αιώνα, «δεν είναι μετείκασμα, αντιγραφή της πραγματικότητας, αλλά δημιούργημα του μυαλού μας. Η φωτογραφία είναι ό,τι επιλέγουμε εμείς θεληματικά από τον περίγυρο να απομονώσουμε, ή ό,τι στήνουμε εντός του, δίνοντας έτσι στην εικόνα που διαλέξαμε ένα κατ’ αρχάς σκοτεινό ή φανερό νόημα».

ekthesi fwto

Νομίζω ότι πολλοί από τους Έλληνες Παθολόγους Ογκολόγους έχουν αντιληφθεί το νόημα αυτό της πιο λαϊκής Τέχνης της εποχής μας. Η δυσκολία της ενασχόλησης με τον καρκίνο δημιουργεί την ανάγκη μεταποίησης της αγωνίας, του πόνου, της αρρώστιας, του θανάτου σε δημιουργία, φως, χαρά, μνήμη. Και η παρούσα Έκθεση είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Στην 3η πρόσκληση για την Έκθεση Φωτογραφίας  των Παθολόγων Ογκολόγων προσέφεραν τα «δώρα» τους 30 συνάδελφοι με συνολικά 245 φωτογραφίες. Η μία καλύτερη από την άλλη. Το καλλιτεχνικό επίπεδο των εικόνων αυτή τη φορά ήταν ανώτερο των δύο προηγουμένων Εκθέσεων. Δύσκολο ήταν να εκτεθούν όλες. Αναγκαστικά έγινε μια διαλογή. Κανείς δεν αποκλείστηκε. Όλοι παρόντες. Είπαμε, ότι σημασία έχει η συμμετοχή. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει τις προσδοκίες.

Ευχαριστούμε όλους τους Παθολόγους Ογκολόγους για την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη και όλους όσους ενεπλάκησαν στην όμορφη αυτή εικαστική παρέμβαση. Θα προσπαθήσουμε –όσο εξαρτάται από μας- να συνεχίσουμε να περπατάμε στα μονοπάτια που σηματοδοτούν την Ομορφιά.

ekthesi fwtografias (1)

Όλα τα έργα των ερασιτεχνών – φωτογράφων μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://www.facebook.com/pg/eopeneaogologias/photos/?tab=album&album_id=930840297065887

Από το Χαράλαμπο Ανδρεάδη

Παθολόγο Ογκολόγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML