Log In
11/09/2018

Επισκόπηση Συνεδρίου MASCC/ISOO 2018

To MASCC/ISOO του 2018, έλαβε χώρα στη Βιέννη της Αυστρίας, και αποτελείτο από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παρουσιάσεων, workshop και συζητήσεων, που αφορούσαν στην αντιμετώπιση και ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων και των παρενεργειών, τόσο των άμεσα σχετιζόμενων με τις κακοήθειες όσο και των προερχόμενων από τις θεραπείες των.

 

mascc_isoo_2018

 

Ο πρόεδρος Rachel Gibson καλωσόρισε 1,254 συνολικά εκπροσώπους από 61 χώρες, με 122 νέα μέλη του MASCC. Συνολικά, 219 ομιλητές, συμμετείχαν σε 3 ξεχωριστές αυτοτελείς συνεδρίες και 26 παράλληλες, καθώς και σε 5 προσυνεδριακά Workshop, αλλά και παρουσιάσεις E-Poster. Η απονομή βραβεύσεων που ακολούθησε, αλλά και το επίσημο συνεδριακό δείπνο, έδωσαν τη δυνατότητα σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Όπως κάθε χρόνο, η συνάντηση φιλοξένησε παρουσιάσεις που αφορούσαν στην ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική διάσταση της διάγνωσης κακοήθους νόσου, αλλά και της αντιμετώπισής της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το section των Workshop, που φέτος, αφορούσε στις βλεννογονίτιδες, στις τελευταίες εξελίξεις στην προερχόμενη απο συνδυασμένη χημειοθεραπεία αλωπεκία, στην ορθή ενημέρωση ασθενούς για το προσδόκιμο επιβιωσης βάσει σταδιου νόσου, στην υποστήριξη ασθενών που λαμβάνουν ανοσοθεραπεία, και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας του ιατρού με τον Ογκολογικό ασθενή.

Από την ελληνική ογκολογική κοινότητα, συμμετείχαμε 15 μέλη MASCC/ISOO, τόσο με ελεύθερες ανακοινώσεις όσο και με παρουσιάσεις στο section των EPoster, παρουσιάζοντας εργασίες σχετιζόμενες με την αποτελεσματικότητα αλλά και τη μειωμένη όσο και διαφορετική σε σχέση με την κλασσική χημειοθεραπεία, τοξικότητα της ανοσοθεραπείας, τα σκευάσματα διατροφής και υποστήριξης ογκολογικών ασθενών, τη φαρμακευτική προφύλαξή τους απο θρομβοεμβολική νόσο, τη στοματίτιδα, και τις οδοντιατρικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με κακοήθειες που βρίσκονται υπο θεραπεία.

Το ραντεβού, δόθηκε στην τελετή λήξης για το επόμενο MASCC, το 2019, στο San Fransisco.

 

Από τον Μιχαήλ Παυλάκη, Παθολόγο Ογκολόγο

Μιχαήλ Γ. Παυλάκης, MD, MSCc Ειδικευόμενος Παθολογικής Ογκολογίας, ΓΝΑ « Ο Ευαγγελισμός»

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML