Log In
18/05/2016

Υπογραφή αμοιβαίας συμφωνίας συνεργασίας με την ESMO

Η ESMO τα τελευταία χρόνια, επιχειρώντας να εναρμονιστεί με τις νέες παγκόσμιες απαιτήσεις και προκλήσεις στο διεπιστημονικό περιβάλλον της Ογκολογίας, έχει αναγνωρίσει την ανάγκη εδραίωσης και αξιοποίησης μιας ευρύτερης αμοιβαίας συνεργασίας. Ως εκ τούτου,  έχει θεσπίσει θεσμούς και δραστηριότητες που στοχεύουν να ενώσουν τις ευρωπαϊκές δομές στην Ογκολογία με τις οποίες μοιράζεται κοινούς σκοπούς και στόχους. Μία από τις δραστηριότητες αυτές αφορά στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τις επιμέρους εθνικές εταιρείες της ειδικότητας, εδραιώνοντας ένα δυναμικό και αξιόπιστο ευρωπαϊκό δίκτυο αλληλεπίδρασης και συνεργασίας στην Ογκολογία. Το δίκτυο  αυτό μεγαλώνει καθημερινά με την ενσωμάτωση νέων εταιρειών και συνεργαζόμενων ερευνητικών ομάδων ενισχύοντας τον κοινό αγώνα των εθνικών εταιρειών για επίτευξη στόχων σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον.

Nat 2

Από τη Ναταλία Χατζηφώτη, Διοικητική Διευθύντρια ΕΟΠΕ

Υπό αυτό το πρίσμα, το τρέχον ΔΣ της ΕΟΠΕ, με τη συμβολή και τη θετική γνώμη του Εθνικού Αντιπροσώπου της χώρας μας στην ESMO, κ. Δ. Μαυρουδή, υπέγραψε πρόσφατα Αμοιβαία Συμφωνία Συνεργασίας με την ESMO. Μέσω της συνεργασίας αυτής προκύπτουν μία σειρά από σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο μεμονωμένων μελών, όσο και σε επίπεδο εταιρειών, αξιοποιώντας και σχετικές αποφάσεις και ενέργειες όλων των ΔΣ της ΕΟΠΕ για καθιέρωση δραστηριοτήτων διεθνούς συνεργασίας με αντίστοιχες εταιρείες και δομές στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο της Ογκολογίας.

Κατ’ αρχάς, εστιάζοντας στα κυριότερα αυτά οφέλη, χωρίς να διαφοροποιείται η διαδικασία ενσωμάτωσης νέων μελών στην ΕΟΠΕ ή την ESMO αφού κάθε εταιρεία θα λειτουργεί με τις δικές της προκαθορισμένες διαδικασίες, η ESMO από την 1η Ιουνίου 2016 θα προσφέρει στα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΟΠΕ απλούστευση των διαδικασιών για τις αιτήσεις νέων μελών και μία σημαντικά μειωμένη ετήσια συνδρομή. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΟΠΕ που έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να γίνουν μέλη της ESMO ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους θα μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς της ESMO που πηγάζει από την εν λόγω συνεργασία, απολαμβάνοντας έκπτωση 45 ευρώ στην ετήσια συνδρομή της ευρωπαϊκής εταιρείας και πληρώνοντας πλέον 130 αντί 175 ευρώ.

Επιπλέον, τα νέα μέλη θα έχουν εφεξής μια απλουστευμένη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους, αποφεύγοντας την ανάγκη για την εύρεση υποστηρικτή της υποψηφιότητάς τους – Sponsor (υφιστάμενου μέλους της ESMO, δηλαδή, το οποίο θα υποστηρίζει την αίτησή τους) ή την ανάγκη για υποβολή επικαιροποιημένου βιογραφικού τους στα Αγγλικά.

Αντιστοίχως, σε περίπτωση που μέλη της ΕΟΠΕ παρακολουθήσουν τα συνέδρια ASCO, ESMO World Gastrointestinal Congress ή το ESMO 2016 στην Κοπεγχάγη, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανανεώσουν τη συνδρομή τους ή να υποβάλουν αίτηση νέου μέλους στην ESMO αξιοποιώντας την επιτόπου -αποκλειστικά- προσφορά της ESMO για πληρωμή συνδρομής 3 ετών στην τιμή των 2. Ωστόσο, για να επωφεληθούν από τα οφέλη συνδρομής που πηγάζουν από την αμοιβαία συμφωνία συνεργασίας, θα πρέπει να ενημερώσουν κατάλληλα το αρμόδιο προσωπικό της ESMO κατά τη στιγμή της πληρωμής. Αυτή η προσφορά είναι διαθέσιμη για όλες τις κατηγορίες μελών και εφαρμόζεται σε όλες τις ετήσιες συνδρομές.

Τονίζεται επιπλέον ότι, όλα τα μέλη της ΕΟΠΕ που θα γίνουν και μέλη της ESMO θα έχουν κανονική πρόσβαση σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες της ευρωπαϊκής εταιρείας (αναλόγως, βεβαίως, του τύπου συνδρομής τους). Αυτές περιλαμβάνουν και την πρόσβαση στο OncologyPRO, το επιστημονικό και εκπαιδευτικό portal της ESMO που προσφέρει μία ευρεία γκάμα πηγών πληροφόρησης, όπως είναι η πρόσβαση σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά ιατρικά περιοδικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συγκεκριμένα οφέλη της αμοιβαίας συνεργασίας της Εταιρείας μας με την ESMO βρίσκονται ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.esmo.org/Membership/ESMO-in-Your-Country/National-Societies/ESMO-HeSMO

(για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή βοήθεια σχετικά με τα προηγούμενα, τα μέλη της ΕΟΠΕ μπορούν να επικοινωνούν και απευθείας με το αρμόδιο τμήμα συνδρομών και αιτήσεων της ESMO στο τηλέφωνο +41 91 973 19 20 ή το email: membership@esmo.org).

Εκτός των ανωτέρω, η αμοιβαία συμφωνία συνεργασίας με την ESMO ενεργοποιεί και μία σειρά από άλλα οφέλη, όπως η  δωρεάν παροχή περιπτέρου στην ΕΟΠΕ σε κάθε ετήσιο συνέδριο της ESMO, το οποίο θα στελεχώνεται από το προσωπικό της Γραμματείας της ΕΟΠΕ. Στο συγκεκριμένο χώρο και για όλες τις ημέρες και ώρες του συνεδρίου της ESMO, τα στελέχη της Γραμματείας της ΕΟΠΕ θα παρέχουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ΕΟΠΕ και θα διαθέτουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους σύνεδρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ, στα θεματικά συνέδρια της Εταιρείας, αρχής γενομένης από το επόμενο που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2017, θα υπάρχουν συνεδρίες ή και ολόκληρες ημέρες «αφιερωμένες» στο προηγηθέν, πλέον, ετήσιο συνέδριο της ESMO. Ως εκ τούτου, θα υφίσταται και μία επιπρόσθετη δραστηριότητα της ΕΟΠΕ η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση και ενίσχυση των ευρωπαϊκών και διεθνών προσπαθειών εξωστρέφειας της Εταιρείας μας.

Καταλήγοντας, είναι αδιαμφισβήτητη η σημαντικότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι όροι που αναλύθηκαν και που επί της παρούσης τη συνοδεύουν δεν είναι δεσμευτικοί για όλη την πορεία της, καθώς θα αναζητούνται διαρκώς νέες ευκαιρίες και νέοι τρόποι αξιοποίησης και ενδυνάμωσής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML