Log In
13/10/2016

Διάκριση Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας

eakoΗ Ε.Α.Κ.Ο., η πλέον σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ε.Ο.Π.Ε., ξεχώρισε για άλλη μια φορά μέσα από το έργο της λαμβάνοντας μια σημαντική διάκριση.

Κάθε είδους αναγνώριση για τις δράσεις της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και προκαλεί συγκίνηση σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, μια ακόμα σημαντική διάκριση για την Ε.Ο.Π.Ε. έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Συγκεκριμένα, κατά την τελετή απονομής των Boussias Healthcare Business Awards, δόθηκε στην ΕΟΠΕ το βραβείο SILVER για το έργο της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (Ε.ΑΚ.Ο.) στην κατηγορία  Βραβείο σε Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες: Δράση εκπαίδευσης μελών. Το βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Π.Ε., κ. Ιωάννης Βαρθαλίτης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (Ο.Ν.Ε.Ο.), κ. Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας.

20160914112133-54ccdd7e-me

Ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας είναι, ως γνωστόν, η προαγωγή της εκπαίδευσης στην Ογκολογία. Η εις βάθος γνώση των βασικών αρχών της Ογκολογίας και των πολλαπλών πτυχών του καρκίνου αποτελεί για το σύγχρονο Ογκολόγο προϋπόθεση για την άσκηση καλής κλινικής πρακτικής μετά «λόγου επιστημονικής γνώσης».

Κάτω από αυτό το πρίσμα και με αυτή τη στόχευση, το ΔΣ της ΕΟΠΕ το 2006 με Πρόεδρο τον Δ. Μπαφαλούκο και Διευθυντές Σπουδών τους Ε. Μπριασούλη και Ε. Σαμαντά, εισήγαγε το θεσμό της «Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας» (Ε.ΑΚ.Ο./Ε.Ο.Π.Ε.).

Η Ε.ΑΚ.Ο., από τη δημιουργία της, συνιστά θεμελιώδη και ουσιαστικό αρωγό της πανεπιστημιακής και κλινικής/ πρακτικής εκπαίδευσης των νέων ειδικευόμενων ιατρών στην Παθολογική Ογκολογία. Στο πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν όλοι οι ειδικευόμενοι και, πρακτικά, αυτό έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 90-95%.

photo-briasoulis-8Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΑΚΟ πραγματοποιείται σε διετείς κύκλους σπουδών, οι οποίοι συντονίζονται από δύο Διευθυντές Σπουδών, έμπειρους και με αναγνωρισμένο επιστημονικό κύρος Παθολόγους Ογκολόγους (1ος Κύκλος Σπουδών Ε. Μπριασούλης και Ε. Σαμαντάς, 2ος Κύκλος Σπουδών Δ. Μαυρουδής και Χ. Παπαδημητρίου, 3ος Κύκλος Σπουδών Γ. Αραβαντινός και Θ. Μακατσώρης, 4ος Κύκλος Σπουδών Ι. Μπουκοβίνας και Χ. Πανόπουλος, 5ος Κύκλος Σπουδών Η. Αθανασιάδης και Ι. Μούντζιος). Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την επιμόρφωση και μετεκπαίδευση των ιατρών, ώστε οι γνώσεις τους να είναι εναρμονισμένες με τις επιστημονικές προόδους και επίκαιρες ως προς τα διαρκώς εξελισσόμενα δεδομένα της Ογκολογίας στη χώρα μας και το εξωτερικό. Η συμμετοχή των σπουδαστών στα σεμινάρια της ΕΑΚΟ είναι δωρεάν, ενώ με την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου σπουδών και την επιτυχή συμμετοχή στις Τελικές Εξετάσεις εφ’ όλης της ύλης, χορηγείται πιστοποιητικό επιτυχίας/ τίτλος σπουδών (Hellenic Boards of Oncology).

Στο πλαίσιο των συνεχών αλλαγών στο παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, ο τρόπος διαχείρισης της γνώσης και ο βαθμός ενσωμάτωσής της στα εκπαιδευτικά και παραγωγικά συστήματα κάθε χώρας είναι οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Ε.Ο.Π.Ε., μέσω της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (Ε.ΑΚ.Ο.), θα συνεχίσει να συμβάλει στη γνώση στο χώρο της Ογκολογίας, παρά τις αντίξοες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Παραθέτοντας το ρητό του Αριστοτέλη «Της παιδείας οι μεν ρίζες πικρές, οι δε καρποί γλυκείς»…

Εις μνήμην Ε. Μπριασούλη

Ειρήνη Παπαγεωργίου                                     Ναταλία Χατζηφώτη

Υπεύθυνη Συνεδρίων και Υποτροφιών         Διοικητική Διευθύντρια και Υπεύθυνη Ε.ΑΚ.Ο.


eope

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML