Log In
06/04/2015

Να αγαπάς και να εργάζεσαι

Lieben und arbeiten

Sigmund Freud

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτές τις γραμμές θυμήθηκα συνειρμικά ποιο ήταν το νόημα της ζωής σύμφωνα με το Freud: να αγαπάς και να εργάζεσαι. Θεωρώντας ότι έχω κατανοήσει σε ένα βαθμό τι εννοούσε, χαμογελώ και σκέφτομαι ότι η ΕΟΠΕ μου έδωσε και μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω και τα δύο σε μεγάλο βαθμό.

nat 4

Από τη Ναταλία Χατζηφώτη, Διοικητική Διευθύντρια ΕΟΠΕ

Η αγάπη μου για την ΕΟΠΕ και για κάθε της δραστηριότητα μπορεί να είναι γνωστή σε αρκετά Μέλη της και ειδικά στα Διοικητικά Συμβούλια που έζησα τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια. Κάθε διετία που πέρασε, μαζί με τις υπόλοιπες κοπέλες της Γραμματείας, την Ειρήνη Παπαγεωργίου, την Πένυ Ζαχαροπούλου, την Τελένια Καλαμπαλίκη, ακόμη και με τη νεότερη συνάδελφο, την Έλενα Πανταβού μοιραστήκαμε την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για επιτυχίες της ΕΟΠΕ σε κάθε αντικείμενο και στηρίξαμε κάθε Πρόεδρο και κάθε Διοικητικό Συμβούλιο. Δρώντας ως μία πολύ δεμένη ομάδα, καταπιαστήκαμε με διαφορετικά αντικείμενα, αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε και διαμορφώσαμε μία Γραμματεία που λειτουργεί μεθοδικά και οργανωμένα και που βελτιώνεται διαρκώς. Δίνοντας το 100% των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων μας για την εκπλήρωση των στόχων όλων των ΔΣ, συμβάλαμε στην επιτυχημένη πορεία τους αποτελώντας πολύτιμο αρωγό στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, και η ίδια η ΕΟΠΕ άλλαξε, εκσυγχρονίστηκε, μεγάλωσε, ισχυροποίησε τη θεσμική θέση της, έστρεψε την προσοχή όλης της χώρας στον ειδικό γιατρό για τον καρκίνο με το διαφημιστικό της σποτ και κατάφερε να δηλώσει δυνατά την παρουσία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια με την αέναη εργασία του εκάστοτε Προέδρου, των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων και του προσωπικού, αλλά και με την υποστήριξη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, η  ΕΟΠΕ συμμετείχε σε σημαντικές μελέτες, υποστήριξε ασθενείς, έδωσε δωρεάν πρόσβαση σε υψίστης σημασίας διαγνωστικές εξετάσεις, διοργάνωσε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες και συνέβαλε στην εκπαίδευση των νέων Ογκολόγων με την Ελληνική Ακαδημία Ογκολογίας (ΕΑΚΟ). Με όσα έχει κατορθώσει και με όσα έχει δρομολογήσει ήδη, είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την ευρωπαϊκή «αδελφή της» ESMO.

Ομολογουμένως, η εποχή που διανύουμε είναι μία από τις δυσκολότερες, με ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες τόσο σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και ειδικά στον τομέα της Υγείας. Έτσι και η ΕΟΠΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία δύσκολη περίοδο με σημαντικές προκλήσεις στο δρόμο της. Παρ’ όλα αυτά, είναι βέβαιο ότι θα ανταπεξέλθει σε κάθε αντιξοότητα, έχοντας σαφώς επιτυχημένη πορεία, όσο υπάρχουν Μέλη της τα οποία συμμετέχουν ενεργά και δείχνουν έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται για το έργο της, θέτοντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία της παράλληλα με τις ιδιαίτερα απαιτητικές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Έτσι στο επερχόμενο Συνέδριό μας σε λίγες ημέρες στο Hilton πιστεύω ότι θα έρθουν δυναμικά για άλλη μια φορά για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του και να περιηγηθούν στους χώρους του. Εκεί, για πρώτη φορά η ΕΟΠΕ θα έχει ένα δικό της περίπτερο όπου θα περιμένουμε με χαρά να υποδεχθούμε όλους τους συμμετέχοντες και να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις.

Ειδικά στις 25 Απριλίου πιστεύω ότι θα δούμε και όλα τα Μέλη μας στη Γενική Συνέλευση για να ακούσουν τα πεπραγμένα του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου και για να συμμετάσχουν στις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου. Εκεί οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν την υποστήριξη των συναδέλφων τους για να προχωρήσουν με σθένος και σίγουρα βήματα στη διετία που έρχεται. Από την πλευρά μας, ως Γραμματεία, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε την ψυχή μας για να τους υποστηρίξουμε στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους, όπως άλλωστε κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνοντας, καθώς αποχαιρετούμε με συγκίνηση άλλο ένα ΔΣ περιμένοντας να υποδεχτούμε με χαρά το επόμενο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προηγούμενους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια που μας περιέβαλαν με αγάπη. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αθανάσιο Αθανασιάδη, ο οποίος ανέδειξε και υποστήριξε ουσιαστικά το ρόλο που διαδραματίζουμε στην υλοποίηση των στόχων της ΕΟΠΕ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML