Log In
27/05/2022

Κ.Ε.Φ.Ι. – Δράσεις Απριλίου 2022

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας στα γραφεία του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. στα γραφεία τους την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου και για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που προσφέρει στους ογκολογικούς ασθενείς.

Συγκεκριμένα, η Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Ε.Φ.Ι. κυρία Χριστοδούλου παρουσίασε στην Υφυπουργό τα αιτήματα των ασθενών, όπως έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου.  Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου ενημερώθηκε αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι φροντιστές τους, με τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες συνταξιοδότησης, αλλά και λοιπά θέματα προνοιακών παροχών. Οι εκπρόσωποι του Κ.Ε.ΦΙ. παρουσίασαν μια σειρά προτάσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την επίλυση των ζητημάτων των εξυπηρετούμενων.

Στο τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός φανερά ευαισθητοποιημένη, εξέφρασε τη διάθεση εδραίωσης μιας σχέσης συνεργασίας του Συλλόγου με τους φορείς της Πολιτείας και την ηγεσία του Υπουργείου, προς όφελος των ασθενών και των φροντιστών τους. Συγκεκριμένα, με το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Ο καρκίνος μας αφορά όλους. Δεν έχει ηλικία, χρώμα και ταυτότητα. Η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο είναι βασικοί άξονες στη μάχη κατά του καρκίνου. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών με το έργο που επιτελεί, αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα αντιμετώπισής του. Ως Υπουργείο είμαστε διαρκώς αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών συμπολιτών μας.»

Τέλος, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι. κα Γραμματόγλου δήλωσε: «Η σημερινή μας συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα. Η Υφυπουργός έδειξε τη διάθεση να εγκύψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους και να βοηθήσει στην επίλυση αυτών. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την ηγεσία του Υπουργείου θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση των εργασιακών, αλλά και κοινωνικών ζητημάτων, με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι ασθενείς».

Συνάντηση με ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. συνάντησαν τον  κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Ψυχίατρο, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση των προτάσεων του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας την οποία επεξεργάζεται την περίοδο αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Εκ μέρους του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετείχαν οι κυρίες Μαρία Γκερέκου και Φωτεινή Χριστοδούλου, οι οποίες παρουσίασαν στον κ. Κυμπουρόπουλο τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στις ανάγκες και τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών στο κομμάτι της φροντίδας.  Ο κ. Κυμπουρόπουλος μελέτησε με προσοχή τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων του Κ.Ε.Φ.Ι. και δεσμεύτηκε η γνωριμία αυτή να γίνει αφετηρία διαλόγου και ευρύτερης συνεργασίας με τον Σύλλογο.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε: «Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για τους ογκολογικούς ασθενείς, την οικογένεια και τους φροντιστές τους. Μέσα από ένα ολιστικό πρίσμα ενεργειών καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας με έμφαση στην παροχή έμπρακτης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και έγκαιρης ενημέρωσης των εξυπηρετούμενων ατόμων γύρω από τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται. Ως πολιτικός και γιατρός αλλά κυρίως ως άνθρωπος αποτελώ θερμό υποστηρικτή αυτών των δράσεων. Το έργο του Κ.Ε.Φ.Ι αποτελεί πηγή ζωής για πολλούς από εμάς και οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην προαγωγή και στη συνέχισή του».

18 Απριλίου 2022 – Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. πραγματοποίησε webinar με θέμα «Τα δικαιώματα των ασθενών εν μέσω πανδημίας COVID19», στα πλαίσια της βραβευμένης δράσης «Δικαίωμά μου». Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στον σύνδεσμο: https://youtu.be/RtM5ydvUE5o.

2ος Ποδηλατικός Γύρος – Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

Το 2021, μέσα στην καρδιά της πανδημίας, ξεκινήσαμε τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο-Virtual Edition, καλώντας τα μέλη μας, τους survivors, τους φίλους, τους ασθενείς, τους ιατρούς, τους ποδηλάτες, τον καθένα από εμάς, να «τρέξει πιο γρήγορα από τον καρκίνο».

Πιστοί στο ραντεβού μας, σας προσκαλούμε για άλλη μια φορά την Κυριακή 5 Ιουνίου να τιμήσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, φορώντας το μπλουζάκι μας και παίρνοντας το ποδήλατό μας για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα.

Φέτος ο Ποδηλατικός μας Γύρος θα έχει υβριδική μορφή: την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9 π.μ. θα είμαστε όλοι στο Ζάππειο και από εκεί θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σε όλη την Ελλάδα, οι φίλοι μας  θα βγουν για τη δική τους ποδηλατάδα και θα ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα social media, δίνοντας το μήνυμά τους ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και φέτος στη δράση μας και να σταθείτε στο πλευρό μας, στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και να τιμήσετε τη μνήμη όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και εγγραφείτε στον Ποδηλατικό Γύρο στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Φ.Ι.!

AFISA

Προγράμματα Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

 

Παράλληλα συνεχίζονται τα σταθερά προγράμματα του Συλλόγου:

 

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο «Μαζί και στο Σπίτι»

 

Πρόγραμμα τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους. Υπεύθυνος: Δημήτρης Μούγιος, Ψυχολόγος.

 

Ενημέρωση για δικαιώματα ασθενών – κοινωνικές παροχές. Υπεύθυνη: Φωτεινή Χριστοδούλου, Κοινωνική Λειτουργός.

 

Ανοιχτή Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με τις ψυχοθεραπεύτριες Έφη Χριστοδήμου και Χαρά Τουμπακάρη. Ένα ασφαλές καταφύγιο για ανταλλαγή εμπειριών και υποστήριξη των ασθενών στον αγώνα τους.

 

Ανοιχτή Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Φροντιστών με την ψυχοθεραπεύτρια Λήδα Κοφινά.

Πρόγραμμα «Ψηφιακός κόσμος και ευκολίες» για την εκπαίδευση ασθενών στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Συντονιστής: Γεώργιος Μπούσιας.

 

Ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης ογκολογικών ασθενών «Άσκηση και καρκίνος» με τον ειδικό φυσικής αγωγής Γιώργο Καραναστάση.

Ομαδικό πρόγραμμα διατροφικής συμβουλευτικής για ασθενείς με καρκίνο με την Κλινική Διατροφολόγο Σοφία Βαϊοπούλου.

Ομάδα χειροτεχνίας με την εικαστικό Μαρία Παπαγεωργίου.

 

Ομαδικό πρόγραμμα δραματοθεραπείας με την ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Μπαμπανέλου.

 

Συμβουλευτική ομάδα αισθητικής κοσμετολογίας. Μηνιαίες συναντήσεις με την αισθητικό Ειρήνη Σουλιώτη.

Συμβουλευτική ομάδα στοματικής υγιεινής. Μηνιαίες συναντήσεις με τη Δρ. Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη.

Ομάδα υποστήριξης ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη». Υπεύθυνη: Μαρία Παπαγεωργίου.

Ομάδα υποστήριξης ασθενών με αιματολογικό καρκίνο. Υπεύθυνη: Αθανασία Σαμαρά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. επικοινωνίας 2106468222

Email: info @anticancerath.gr

www.anticancerath.gr / www.dikaiomamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML