Log In
27/05/2022

ΕΛΛΟΚ – Δράσεις Απριλίου 2022

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου μέλος του Biobanking and BioMolecular resources Research Infrastructure (BBMRI-ERIC)

Με ιδιαίτερη τιμή, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετέχει επίσημα ως μέλος του Stakeholder Forum – Patient Pillar του Οργανισμού BBMRI-ERIC  (Ευρωπαϊκή Ερευνητική Ένωση Βιοτραπεζών) υποστηρίζοντας τις κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες των οργανώσεων των ασθενών στα θέματα της έρευνας για τον καρκίνο και τις αξιόπιστες ερευνητικές υποδομές. Στόχος του BBMRI-ERIC είναι η ενίσχυση της βιοιατρικής έρευνας στον τομέα των βιοτραπεζών, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης ποιότητας, υποστήριξης σε ηθικά, νομικά και κοινωνικά ζητήματα καθώς και διαδικτυακά εργαλεία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, στις 18 Απριλίου, η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με θέμα: «18 Απριλίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας». Η κα Αποστολίδου συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Έχω δικαίωμα: Η πλευρά των ασθενών». Η ομιλία της αναφερόταν στη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Ασθενών με Καρκίνο».

Η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου, συμμετείχε επίσης στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών με θέμα «Όραμα, Στοχοθεσία και Προκλήσεις για τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς στη μετά-COVID εποχή».

Η κυρία Αποστολίδου συμμετείχε σε Στρογγυλό Τραπέζι με θεματική ενότητα: «Νέες Τεχνολογίες, Τεκμηρίωση και Διαχείριση Δεδομένων: Πρόσβαση στις Νέες Θεραπείες και Βιωσιμότητα Συστημάτων Υγείας» με την ομιλία της, που είχε τίτλο: «Ευρωπαϊκές προτεραιότητες στην καταπολέμηση του καρκίνου και οι ανάγκες των ασθενών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML