Log In
20/10/2023

ΕΛΛΟΚ- Δράσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2023

Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023

_____

Επιστημονική Διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες
«Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες»

Πάτρα

22-23 Σεπτεμβρίου 2023

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από τον χώρο της υγείας, εκπροσώπων επιστημονικών εταιρειών, ακαδημαϊκών, ασθενών & των οικείων τους πραγματοποιήθηκε της ΕΛΛΟΚ για τις αιματολογικές κακοήθειες, με τίτλο:

«Μοιραζόμαστε Γνώση & Εμπειρίες»

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events στην Πάτρα την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Οι ομιλίες  κάλυψαν θέματα σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης των αιματολογικών καρκίνων ενώ η δεύτερη ημέρα της διημερίδας ήταν αφιερωμένη σε ένα ειδικό workshop για τις αιματολογικές κακοήθειες με τον τίτλο «Από την Εμπειρία στην Ενδυνάμωση».

Επιστήμονες από τον χώρο της υγείας μίλησαν στην ημερίδα σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αιματολογικών καρκίνων, τις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και επαγγελματίες υγείας κατά την προσπάθεια αντιμετώπισής τους.  

Η δεύτερη μέρα της διημερίδας περιελάμβανε ένα workshop με τίτλο “Από την εμπειρία στην ενδυνάμωση”,  με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό τα αποτελέσματα του workshop ανά θεματική ομάδα, μεταφέροντας σημαντικά συμπεράσματα, μεταξύ των οποίων είναι η σημασία της επένδυσης στην προληπτική ιατρική και σε προγράμματα πρόληψης, η ανάγκη διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, η ανάγκη οικονομικής υποστήριξης των ασθενών, η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξής τους σε όλα τα στάδια της νόσου και η ανάγκη εκπαίδευσης σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών καθώς και τα οφέλη από τη συμμετοχή τους σε συλλόγους ασθενών.

Τις εργασίες της διημερίδας παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών – μελών της ΕΛΛΟΚ από όλη την Ελλάδα, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε περισσότερα για τη διημερίδα εδώ.

Τηλεοπτικό σποτ της ΕΛΛΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου δημιούργησε ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, το οποίο προβάλλεται αυτή την περίοδο στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Το σποτ αναδεικνύει τον ρόλο της ΕΛΛΟΚ, η οποία έρχεται να προσθέσει ένα «συν» στις έννοιες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της συνεργασίας. Η ΕΛΛΟΚ συμπορεύεται με τους ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο και συνεργάζεται με όλους τους φορείς, με στόχο την πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση, κατάλληλη θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και εργασιακή και κοινωνική επανένταξη.

Στόχος του σποτ είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τους ασθενείς με καρκίνο και τα δικαιώματά τους, αλλά και να ενημερώσει τους ίδιους τους ασθενείς ότι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΛΛΟΚ, για να λάβουν ενημέρωση και υποστήριξη.

Δείτε το video εδώ.

 «Γνωρίζουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών»

Με μία νέα της πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών & των οικείων τους, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ απαντά σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις χρεώσεις που αφορούν διενέργεια εξετάσεων ή θεραπειών σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της νέας ιστοσελίδας να βρουν απαντήσεις στα σημαντικότερα ζητήματα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών.

Έρευνα της All.Can Greece
Καλές πρακτικές στην παρεχόμενη ογκολογική περίθαλψη & φροντίδα στην Ελλάδα

H All.Can Greece, ελληνικό τμήμα της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης All.Can International συνεχίζει την υλοποίηση πανελλαδικής έρευνας καταγραφής καλών πρακτικών που εφαρμόζουν ογκολογικά νοσοκομεία και ογκολογικές και αιματολογικές κλινικές, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες και τις υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο και αιματολογικές κακοήθειες.

Στόχος της έρευνας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται και οι οποίες  μπορούν να αναδειχθούν ώστε να αξιοποιηθούν και από άλλες δομές υγείας της χώρας.  

Διαβάστε περισσότερα σχετικά και δείτε το ερωτηματολόγιο της έρευνας εδώ à https://bit.ly/40UlOj6

Εργαστήριο εικαστικής ψυχοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς
“CAre Art”
4ος κύκλος

Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε το τέταρτο κατά σειρά εργαστήριο εικαστικής ψυχοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς, με τίτλο CAre Art, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, και ώρα 16:00-19:00 στον χώρο του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, στην Προβλήτα Α’, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Στόχος του εργαστήριου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες με την υποστήριξη της εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας Ιωάννας Βογιατζή να εκφράσουν και να επεξεργαστούν μέσω εικαστικών δημιουργιών και φωτογραφίας προσωπικές σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML