Log In
30/01/2024

ΕΛΛΟΚ – Δράσεις Ιανουαρίου 2024

8ο Ετήσιο Συνέδριό της ΕΛΛΟΚ
«Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Συν-δημιουργώντας το πλαίσιο»
Αθήνα, 2-4 Φεβρουαρίου 2024

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ διοργανώνει στις 2, 3 & 4 Φεβρουαρίου 2024, το 8ο Ετήσιο Συνέδριό της, με τίτλο:

«Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Συν-δημιουργώντας το πλαίσιο»

Το Συνέδριο οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΛΛΟΚ έχει όπως κάθε χρόνο, ως σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου και στόχο έχει την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων πολιτικής της υγείας και των εξελίξεων που επηρεάζουν την ποιότητα της παρεχόμενης ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη χώρα μας, τα οποία και θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

To 8o Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2021-2024) Εκστρατείας της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C) για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Η αντιμετώπιση του καρκίνου ως προτεραιότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας
  • Η αναθεώρηση της πολιτικής για το φάρμακο ως προϋπόθεση για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας
  • Η πρόληψη ως στρατηγική επιλογή για την αντιμετώπιση του καρκίνου
  • Οι συννοσηρότητες και η ανάγκη για μία ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση στη φροντίδα του καρκίνου
  • Η ποιότητα στη φροντίδα & η ασφάλεια των ασθενών ως προϋπόθεση για ένα αποδοτικό μοντέλο ογκολογικής περίθαλψης
  • Προς ένα νέο περιβάλλον στην ογκολογία: ιατρική  ακριβείας, τεχνητή νοημοσύνη, κλινική έρευνα
  • Εστιάζοντας στην επιβίωση-Καταπολεμώντας τις ανισότητες: το δικαίωμα στη λήθη, υποστήριξη μετά την θεραπεία, ειδικές ανάγκες παιδιών & νέων ενηλίκων
  • Η επίδραση του καρκίνου στην ψυχική υγεία

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, επιστημόνων, πολιτικών και εκπροσώπων των ασθενών.

Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου στη συζήτηση, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα προβλήματα στην ογκολογική περίθαλψη, αλλά και να παρουσιαστούν προτάσεις για τη βελτίωση τους και καλές πρακτικές, τόσο από πλευράς ασθενών, όσο και από πλευράς επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας.

Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.

Το Συνέδριο, το οποίο μετά από εφτά χρόνια επιτυχούς διεξαγωγής του έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία ετήσια δράση της ΕΛΛΟΚ, φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ογκολογική περίθαλψη συμβάλλοντας στη βελτίωσή της και ενισχύοντας τον ρόλο των ασθενών στις αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό το Συνέδριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, για τα μέλη των συλλόγων της ΕΛΛΟΚ, εκπροσώπων οργανώσεων υγείας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, το ευρύ κοινό, μέλη επιστημονικών εταιρειών και επαγγελματίες υγείας, εκπροσώπους του ερευνητικού και του ακαδημαϊκού χώρου, διαμορφωτές πολιτικών υγείας, καθώς και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Oι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα για το Συνέδριο εδώ.

Διαδικτυακή Ημερίδα της All.Can Greece
«Ο ρόλος των δεδομένων στη σύγχρονη ογκολογία»
13 Δεκεμβρίου 2023

Η All.Can Greece πραγματοποίησε διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο “ Ο ρόλος των δεδομένων στη σύγχρονη ογκολογία” την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών από τον τομέα της ογκολογίας και των οικονομικών της υγείας.

Η θεματολογία της ημερίδας ανέδειξε τον κομβικό ρόλο, που μπορούν να διαδραματίσουν η αξιοποίηση των δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου και στις νέες εξατομικευμένες θεραπείες, καθώς και στις νέες ψηφιακές δυνατότητες ενδυνάμωσης των ογκολογικών ασθενών. Μεταξύ των σημαντικότερων συμπερασμάτων που αναδείχθηκαν είναι η ανάγκη για μία νέα προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, η σημασία της Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (NGS) ως βέλτιστη πλέον πρακτική για την αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, ο κομβικός ρόλος της ψηφιακής επεξεργασίας των Big Data, καθώς και οι τεράστιες δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) στην επιτάχυνση της έρευνας προς κατάλληλες εξατομικευμένες θεραπείες &  στη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών. Επιπλέον στην Ημερίδα παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκής κοινής δράσης eCΑΝ και η υλοποίησή της στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί οδηγό για τη χρήση της τηλεϊατρικής, στοχεύοντας τη μείωση των ανισοτήτων της πρόσβασης στην υγεία, μέσα από την αξιοποίηση της εμπειρίας των ίδιων των ασθενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML