Log In
09/08/2023

ΕΛΛΟΚ- Δράσεις Aύγουστος 2023

 Επιστημονική Διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες
«Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες

                  Πάτρα 22-23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες, με τίτλο: «Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες»

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο My Way στην Πάτρα.

Οι αιματολογικοί καρκίνοι αφορούν κακοήθειες του αίματος και εκτιμάται ότι ευθύνονται για το 10% περίπου όλων των νεοπλασιών συνολικά αποτελώντας το 5ο συχνότερο είδος καρκίνου στον δυτικό κόσμο. Οι νέες θεραπευτικές επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών και σημαντική αύξηση της επιβίωσης, ενώ η έγκαιρη ανίχνευση αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας στην επιτυχή αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών. Το γεγονός ότι περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης, αναδεικνύει την ανάγκη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Σκοπός της διημερίδας, είναι να ενημερώσει τα μέλη των 41 συλλόγων ασθενών που εκπροσωπεί η ΕΛΛΟΚ σε όλη την Ελλάδα, τους ασθενείς, το κοινό αλλά και τους φορείς διαμόρφωσης πολιτικής στον χώρο της υγείας για τα όλα τα σημαντικά ζητήματα γύρω από τις αιματολογικές κακοήθειες.

Η θεματολογία της διημερίδας της 22-23ης Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων τύπων αιματολογικών κακοηθειών. Παράλληλα θα παρουσιαστούν νεότερες εξελίξεις και η προστιθέμενη αξία που παρέχουν οι κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες καθώς και ο κομβικός ρόλος των βιοδεικτών.

Επιπλέον, η διημερίδα περιλαμβάνει και ένα workshop στο οποίο θα συμμετέχουν ασθενείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί με σκοπό να καταγράψει τη δική τους οπτική και εμπειρία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας. Οι προκλήσεις που συναντούν οι ασθενείς σε όλο το ταξίδι με τον καρκίνο, από τη διάγνωση, την αντιμετώπιση, την υποστήριξη, αλλά και την επανένταξη στην κοινωνία, θα βρεθούν στο επίκεντρο του workshop.

Η διημερίδα, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα επιστημονικών εταιρειών, θα είναι ανοικτή στο κοινό αλλά και στους επαγγελματίες υγείας και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για όσους δεν μπορέσουν να παραστούν δια ζώσης, οι εργασίες της θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα και το facebook της ΕΛΛΟΚ.

   

Έρευνα της All.Can Greece:
Καλές πρακτικές στην παρεχόμενη ογκολογική περίθαλψη & φροντίδα στην Ελλάδα

H All.Can Greece, ελληνικό τμήμα της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης All.Can International συνεχίζει την υλοποίηση πανελλαδικής έρευνας καταγραφής καλών πρακτικών που εφαρμόζουν ογκολογικά νοσοκομεία και ογκολογικές και αιματολογικές κλινικές, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες και τις υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο και αιματολογικές κακοήθειες.

Στόχος της έρευνας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται και οι οποίες  μπορούν να αναδειχθούν ώστε να αξιοποιηθούν και από άλλες δομές υγείας της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά και δείτε το ερωτηματολόγιο της έρευνας εδώ à https://bit.ly/40UlOj6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML