Log In
09/08/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Ιούλιος 2023

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Δράσεις Ιουλίου 2023

Επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» προς τον Υπουργό Υγείας

Tην Πέμπτη 27 Ιουλίου, o Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή καταγγελία από ασθενή με καρκίνο μαστού λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποτελεσμάτων βιοψίας για πάνω από 47 ημέρες στο Νοσοκομείο Μεταξά. Στην επιστολή αναφέρονται οι δυσχέρειες της λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεταξά και υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα στελέχωσης τμημάτων του. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

15ο Greece Race for the Cure®: Οι εγγραφές άνοιξαν

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Greece Race for the Cure®, συμβολικό αγώνα δρόμου 5χλμ και περίπατο 2χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, βρισκόμαστε στο Ζάππειο, αλλά και διαδικτυακά, για να μεταδώσουμε το μήνυμα πως μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Η διοργάνωση ξεκινάει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, με δωρεάν δράσεις στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου για μικρούς & μεγάλους. Sponsors’ expo, δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, μουσική, χορός και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το Greece Race for the Cure® διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), και την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe®.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες:www.greecerace.gr

Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»

Το podcast του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», «Πες ΜΑΣ ΤΟ» συνεχίστηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της ασθένειας: από την πρόληψη και τη διάγνωση μέχρι την ίαση και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού.

Επεισόδιο 6: Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Πώς να προστατευτώ από τον ήλιο;

H Δερματολόγος, Ιωάννα Πανουτσοπούλου, ειδικευθείσα στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και να περιποιηθούμε το δέρμα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επεισόδιο 7:  Η αξία του να ζεις στο εδώ και τώρα

Η Βάσω Αντωνίου, Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εργασιακή Ψυχολογία και εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία απαντά στα παραπάνω ερωτήματα και εξηγεί πώς το να αναγνωρίζουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά μας μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά κατά την περίοδο των θεραπειών.

Το «Πες ΜΑΣ ΤΟ» κυκλοφορεί την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και μπορείτε να ακούτε τα επεισόδια δωρεάν σε:

Συνάντηση Μελών Ιουλίου

Την Τρίτη 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μηνιαία συνάντηση των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πριν το καλοκαίρι. Τα μέλη του Συλλόγου αλλά και γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού συναντήθηκαν στην πλατεία της Κυψέλης ανταλλάσοντας ευχές για όμορφες διακοπές και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη παρακολουθώντας ταινία σε θερινό σινεμά της περιοχής.

Ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ διοργάνωσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού» στην αίθουσα Τύπου της OPAP ARENA. Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» εκπροσώπησαν ως ομιλήτριες στην ημερίδα η Πρόεδρός του, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και το Μέλος του Δ.Σ., κυρία Κατερίνα Χοτζόγλου.

Παράλληλα, από την Παρασκευή 7 έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην OPAP ARENA συλλογή μαλλιών για το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη». Το πρόγραμμα έχει στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Συνεχίζονται τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχιστούν τα σταθερά προγράμματα υποστήριξης σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και τους οικείους τους από το «Άλμα Ζωής». Πιο συγκεκριμένα:

  • Ατομική Συμβουλευτική
  • Τηλεφωνική γραμμή στήριξης: 210 8 253 253
  • Νομική Συμβουλευτική
  • Παροχή περουκών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML