Log In
30/10/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Οκτωμβρίου 2023

1 Οκτωβρίου 2023: 15ο Greece Race for the Cure®

Ο Οκτώβριος, μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού ξεκίνησε με το Greece Race for the Cure®, τον αγώνα δρόμου και συμβολικό περίπατο ενάντια στον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιείται από το «Άλμα Ζωής» με τη συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ και την έγκριση του Think Pink Europe® και αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα.

Φέτος, στη 15η επέτειο της διοργάνωσης, η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική, με περισσότερους από 44.000 ανθρώπους να κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Περισσότεροι από 650 εθελοντές, περισσότεροι από 200 χορηγοί, επίσημοι φορείς, επιστημονικές εταιρείες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά έδωσαν το «παρών». Στο κέντρο, βεβαίως, πάντα οι survivors, γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και είναι η ψυχή της διοργάνωσης.

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, αθλητικές εκδηλώσεις, μουσική, φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου και μία μοναδική φεστιβαλική ατμόσφαιρα συνέθεσαν το διήμερο του αγώνα με στόχο την μετάδοση μηνυμάτων πρόληψης, ευαισθητοποίησης, στήριξης και αλληλοβοήθειας υπό το σύνθημα «Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Περισσότερα: www.greecerace.gr

Είμαι Ψαγμένη: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Η νέα εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού #είμαι Ψαγμένη μάς υπενθυμίζει πως ανάμεσα στους δεκάδες μικρούς ή μεγάλους ελέγχους που καλείται να κάνει μια γυναίκα καθημερινά, ένας μπορεί να της σώσει τη ζωή. Η καμπάνια με όχημα την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το διαδίκτυο φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και προτρέπει κάθε γυναίκα κάνει τον προληπτικό της έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2022, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), με την υποστήριξη των: Baas Digital, Interbus, Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Το video της καμπάνιας: https://www.youtube.com/watch?v=DHLnbXsbylU

Pink @ Work

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή δράση Pink@Work. Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» παρακινεί εργαζόμενους να βάλουν κάτι ροζ στο χώρο εργασίας τους, να φωτογραφηθούν και να μοιραστούν μέσω social media τα δικά τους μηνύματα πρόληψης και ενδυνάμωσης. Στόχος της ενέργειας, να αξιοποιηθεί το εργασιακό περιβάλλον ως κανάλι ευαισθητοποίησης για την ασθένεια και να υπάρξει αντίστοιχη διάχυση των μηνυμάτων για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού ηλεκτρονικά.

Συναντήσεις με σημαντικούς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου
*Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε η ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου, την Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων κα Χριστιάνα Μήτση και την Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κα Σούλα Λίβα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που βιώνουν την ασθένεια αλλά και οι επιζήσασες από αυτή, ενώ του κατατέθηκε και το σχετικό υπόμνημα για την αντιμετώπιση και διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα που συνυπογράφεται από τους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» και τις επιστημονικές εταιρείες ΕΕΑΜ, ΕΟΠΕ και ΕΧΕΜ.

Βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν: Η αναγκαιότητα δημιουργίας κέντρων μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας, η ανάγκη αποζημίωσης των βιοδεικτών BrCa1 και BrCa2 και στην κατηγορία των γυναικών με τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού άνω των 45, αλλά και στους άνδρες με καρκίνο μαστού, ανάγκη αποζημίωσης των προφυλακτικών μαστεκτομών και ωοθηκεκτομών, καθώς και της αποκατάστασης, για γυναίκες που έχουν θετικό αποτέλεσμα κατά τον γονιδιακό τους έλεγχο και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων ώστε η ακτινοθεραπεία και η στερεοτακτική/ακτινοχειρουργική/ακτινοθεραπεία, να παρέχονται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ασθενών και στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο.

*Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Συνάντηση με τον κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με αφορμή τη δράση Pink @ Work που ο κύριος Κυμπουρόπουλος υποστήριξε μέσω των κοινωνικών του δικτύων. Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανάγκη ψηφιακής μετάβασης στον τομέα της υγείας και στην ογκολογική φροντίδα.

*Συνάντηση με την Υφυπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Συνάντηση με την υφυπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, κυρία Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων, κυρία Χριστιάνα Μήτση. Βασικοί άξονες συζήτησης ήταν η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, η ενδυνάμωση των ασθενών και η στήριξη των δικαιωμάτων τους, η αναγκαιότητα των κέντρων μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας, καθώς και τα θέματα γονιμότητας σε γυναίκες που έχουν βιώσει τη νόσο.

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα.

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων, κυρία Χριστιάνα Μήτση. Βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, η αναγκαιότητα των κέντρων μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας και η διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια κατά την διαδικασία καθορισμού ποσοστού αναπηρίας στα ΚΕΠΑ.

Βράβευση για το podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»

Το podcast του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» «Πες ΜΑΣ ΤΟ» έλαβε το Silver βραβείο στα φετινά Healthcare Business Awards στην κατηγορία «Δράσεις με στόχο την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση/πρόληψη». Στόχος του podcast είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, η ενδυνάμωση των ασθενών με πρώιμο αλλά και μεταστατικό καρκίνο μαστού και των οικογενειών τους καθώς και η απομυθοποίηση της νόσου μέσα από αληθινές ιστορίες δύναμης και ελπίδας, με ένα θεματικό επεισόδιο κάθε μήνα.
Περισσότερα: https://almazois.gr/podcast-pes-mas-to/

Το «Άλμα Ζωής» στη Super League

Δυναμικό “παρών” σε αγώνες της Super League δίνουν τα μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», μεταδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η  9η αγωνιστική αφιερώνεται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μaστού. Με κεντρικό μήνυμα “Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί” όλοι οι παίκτες του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν φορώντας ένα ροζ περιβραχιόνιο στο μπράτσο ενώ σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα, οι αρχηγοί των δύο αγωνιζόμενων ομάδων, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, θα συνοδεύονται από 2 γυναίκες survivors της νόσου, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Η δράση υπενθυμίζει ότι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση όλων μας, ανδρών και γυναικών, για τον πιο σημαντικό αγώνα από όλους, τον αγώνα για ζωή.

Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας που παγκοσμίως έχει αφιερωθεί στον καρκίνο του μαστού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» πρωτοστάτησε σε πληθώρα δράσεων για την ευαισθητοποίηση της νόσου. Οι εμφανίσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»  σε ΜΜΕ για την μετάδοση μηνυμάτων πρόληψης και ενδυνάμωσης ήταν περισσότερες από 10, ενώ περισσότερες από 30 εταιρείες συμμετείχαν στο «pink ribbon campaign» του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», μοιράζοντας συμβολικά ροζ κορδελάκια στο προσωπικό τους με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Το πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς συνεχίστηκε δυναμικά, με ενημερωτικές παρεμβάσεις σε 5 εταιρείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML