Log In
26/03/2024

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Δράσεις Μαρτίου 2024

Συνάντηση με την κ. Καλαϊτζή στο Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής του Νοσοκομείου «Αττικόν»

Συνάντηση με την κυρία Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, είχαν η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” και η Κορίνα Τσομπανισάκη, Κοινωνική Λειτουργός, σχετικά με το πρώτο Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής για ασθενείς με καρκίνο του μαστού, που λειτουργεί στο νοσοκομείο Αττικόν.
Το Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής για ασθενείς με καρκίνο μαστού είναι η πρώτη survivorship clinic στη χώρα μας που απευθύνεται σε κάθε ασθενή με καρκίνο του μαστού και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Ογκολογίας, διευθύντριας της ΒΠΠΚ Αμάντας Ψυρρή και του καθηγητή Χειρουργικής, προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Νικολάου Αρκαδόπουλου, σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή υπότροφο Καλλιόπη Καλαϊτζή, ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Περισσότερα: https://almazois.gr/synantisi-kalaitzi-almazois/

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στο Συνέδριο του Economist

Η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα “The paradigm shift in the cancer care delivery model” με ομιλία της «The benefit of comprehensive cancer centers in cancer patient journey», στο Συνέδριο του Economist “Greece’s determination to fight cancer” που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2024.

2o Συνέδριο Ασθενών: Ο Καρκίνος του Μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Ασθενών « Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα», που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).  Το συνέδριο είχε υβριδική μορφή και έλαβε χώρα στις 8 & 9 Μαρτίου 2024 με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών διεξαγωγής συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον γενικό πληθυσμό, τις/τους ασθενείς με καρκίνο μαστού καθώς και φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση της ασθένειας στη χώρα μας.

Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, κυρία Στέλλα Κυριακίδου, που ανέλυσε το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου.

Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου ήταν:

 • Η έγκαιρη διάγνωση στην Ελλάδα: Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού
 • Δικαιώματα και παροχές σε ασθενείς με καρκίνο μαστού: Το σημερινό τοπίο
 • Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο μαστού: 10 χρόνια μετά
 • Γυναίκες Υψηλού Κινδύνου και Κληρονομικότητα
 • Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού
 • Κέντρα Μαστού Ολοκληρωμένης Φροντίδας
 • Νεότερα Ιατρικά Δεδομένα
 • Βελτίωση ποιότητας ζωής – Survivorship
 • Η αναγκαιότητα της Ψυχο-Ογκολογίας

Βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από το σύνολο του Συνεδρίου ήταν η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε δομές υγείας μαστού, η αναγκαιότητα των κέντρων μαστού ολοκληρωμένης φροντίδας, οι ευκαιρίες που εμφανίζονται με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η μεγάλη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ανθρωποκεντρικής αντιμετώπισης σε όλα τα στάδια διαχείρισης της ασθένειας.

Το διήμερο του Συνεδρίου παραμένει αναρτημένο στο YouTube του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για όσες και όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Μαίρης Αργυροπούλου, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», εκπαιδευμένης εθελόντριας και επί σειρά ετών ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη:

 • Επίσημος Χορηγός: UTC Διεθνείς Μεταφορές A.E.
 • Χορηγοί: ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Gilead Sciences, ΜSD
 • Υποστηρικτές: AstraZeneca, GE HealthCare, Pfizer Hellas Α.Ε.
 • Αρωγός: ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Δείτε περισσότερα: https://almazois.gr/karkinos-tou-mastou-ellada-simera-2o-synedrio-asthenwn/

Καστοριά: Ημερίδα «Η Διαχείριση του Καρκίνου στην Οικογένεια»- Επίσημη καλεσμένη η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα του Συλλόγου “Μαζί Σου” και του Επαγγελματικού Λυκείου Καστοριάς, με θέμα «Η Διαχείριση του Καρκίνου στην Οικογένεια». Επίσημη καλεσμένη της ημερίδας ήταν η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, η οποία κατά την ομιλία της παρουσίασε τους σκοπούς του συλλόγου, προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου, αλλά και στήριξης των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών και παροχής περούκας “Χάρισε δύναμη” μέσα από το οποίο ενεργοποιείται ο εθελοντισμός. Μάλιστα, στο τέλος της ημερίδας μαθητές και μαθήτριες πρόσφεραν συμβολικά πλεξούδες για το σκοπό του προγράμματος.

Περισσότερα: https://almazois.gr/imerida-diaxeirisi-karkinou-oikogeneia/

Αρχαιρεσίες Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 πραγματοποιείται στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» η Επαναληπτική Αρχαιρεσιακή Τακτική Γενική Συνέλευση. Κάθε μέλος του Συλλόγου προσκαλείται να συμμετέχει στη Συνέλευση, να ενημερωθεί, να συν-αποφασίσει για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Σύλλογο και να επιλέξει μέσω ψηφοφορίας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML