Log In
10/05/2024

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Δράσεις Απριλίου 2024

Σύσταση νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής για το «Άλμα Ζωής»

Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της Αρχαιρεσιακής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,  που έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, συστάθηκε σε σώμα το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και η νέα εξελεγκτική επιτροπή.

Το ΔΣ και η Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» εκλέγονται κάθε 3 χρόνια και απαρτίζονται από γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Παρασκευή Μιχαλοπούλου

Αντιπρόεδρος: Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού

Γραμματέας: Βασιλική Γιοχάη

Ταμίας: Ανδριανή Τσαπέλα

Έφορος: Κυριακή Κοκονέζη

Μέλη: Μαρία Πυρουνάκη, Ευθαλία Θέου

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Αντωνία Αμηρά

Μαρία Καλογεροπούλου

Σεβαστή Περιφάνη

Έρευνα: Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο μαστού: 10 χρόνια μετά

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LabHTA) του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιούν έρευνα με τίτλο: «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά»

H  έρευνα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2014 με τίτλο «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα», μέσα από την οποία αναδείχθηκαν σημαντικές πτυχές του φορτίου της νόσου στην Ελλάδα και διαμορφώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, με σκοπό τη βελτίωση του «ταξιδιού» των γυναικών με τον καρκίνο μαστού.

Στόχος της παρούσας έρευνας δέκα χρόνια μετά, είναι να αποτυπώσει το «ταξίδι» των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, από το πρώτο εύρημα/σύμπτωμα έως και το στάδιο της παρακολούθησης, να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια, καθυστερήσεις και ανισότητες στην πρόσβαση των γυναικών με καρκίνο του μαστού στις υπηρεσίες υγείας καθώς και να σκιαγραφηθεί ο τρόπος που η νόσος έχει επηρεάσει τις ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Στην έρευνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών, η οποία έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού από 1/1/2019 έως 30/6/2023 και τόσο η διάγνωση όσο και οι θεραπείες έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και γίνεται ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τo κατάλληλο ερωτηματολόγιο. Κάθε συμμετοχή είναι σημαντική καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουμε τον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών προς όφελος κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας.

Η έρευνα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AstraZeneca και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://almazois.gr/erevna-taxidi-asthenwn-karkino-mastou-ellada-10-xronia-meta/

 

Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω: Δωρεάν διαδικτυακά webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Ξεκίνησε τον Απρίλιο ο νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών webinars για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Μέσα από ένα κύκλο 10 αυτοτελών διαδικτυακών σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ομιλητές αναλύουν διαφορετικές πτυχές της ασθένειας και απαντούν σε ερωτήματα και απορίες που απασχολούν τις συμμετέχουσες.

Στόχος των webinars είναι να λειτουργούν ως οδηγός για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού, παρέχοντας πληροφορίες για όλα όσα χρειάζεται και θέλουν να γνωρίζουν, από τη στιγμή της διάγνωσης και σε κάθε διαφορετική φάση στην πορεία στους με την ασθένεια.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες με καρκίνο μαστού από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος.

Τα δύο πρώτα webinars έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με μεγάλη συμμετοχή από γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Τα θέματα των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν ήταν:

  • «Λεμφοίδημα: τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό», με ομιλητή τον κ. Ευριπίδη Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτής, MSc, MLD/CDT Certified Instructor, Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ
  • «Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού», με ομιλητή τον κ. Γιώργο Τροβά, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ.ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ» του ΕΚΠΑ

Συμμετοχή σε Συνέδρια και εκδηλώσεις

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου εκπροσώπησε το «Άλμα Ζωής» στα παρακάτω επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις:

  • 2ο Συνέδριο «Έγκαιρη διάγνωση-Έγκυρη Θεραπεία. Ο ασθενής στο επίκεντρο της ιατρικής φροντίδας»
  • 8η Διεπιστημονική Προσέγγιση Του Καρκίνου Του Μαστού & Του Γυναικολογικού Καρκίνου από την Θεωρία στην Πράξη
  • Ελεύθερο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, διάλεξη “Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη, Νεότερες Εξελίξεις και Ψυχολογία”

 

Ενημερωτικές ομιλίες

Συνεχίστηκε το πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Για τον Απρίλιο, κλιμάκιο στελεχωμένο από εξειδικευμένο γιατρό, κοινωνική λειτουργό ή ψυχολόγο του Συλλόγου καθώς και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία διά ζώσης ή διαδικτυακά στους παρακάτω οργανισμούς:

Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης

Gaslog

Νίκας

Baker Tilly

Avramar

Ο Ν. Αρμένης έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου για το «Άλμα Ζωής»

Με το λογότυπο του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” στο μπλουζάκι του και με σύνθημα “Δώσε κι εσύ τα μαλλιά σου”, ο κύριος Νίκος Αρμένης, δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος, μετέτρεψε 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου Δρόμου του Λονδίνου σε κοινωνική προσφορά.

Ο αγώνας του αφιερώθηκε σε όσες έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και στο «Άλμα Ζωής», για να υπενθυμίσει σε όλους πως η πρόληψη σώζει ζωές και για να δώσει δύναμη σε κάθε ασθενή.

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Συνάντηση εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” με την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Νίκο Μηλαπίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, με στόχο την υποστήριξη του αιτήματος για την κατάργηση της φυσικής εξέτασης των ασθενών κατά τη διαδικασία πιστοποίησης του ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, που αποτελεί διεκδίκηση του Συλλόγου, καθώς προσβάλλει την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος ΔΣ κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και η Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων κυρία Χριστιάνα Μήτση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML