Log In
15/02/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Δεκεμβρίου 2022-Ιανουαρίου 2023

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Ολοκλήρωση Β’ κύκλου «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2022

O B’ Κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών webinars «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Επιλεγμένα Σάββατα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο, 600 γυναίκες-ασθενείς με καρκίνο μαστού από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες να αναλύουν θέματα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και να λάβουν απαντήσεις σε ό,τι τις απασχολεί σχετικά με την ασθένεια.

Στο πλαίσιο του Β’ κύκλου των σεμιναρίων αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Καρκίνος του μαστού και μετάσταση
  • Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού
  • Σεξουαλική ζωή και γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού
  • Καρκίνος μαστού και ακτινοθεραπεία
  • Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
  • Καρκίνος μαστού και εναλλακτικές θεραπείες: τα οφέλη και οι κίνδυνοι

Συνέδρια και ημερίδες

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, και το επιστημονικό προσωπικό εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Η άποψη της ασθενούς με καρκίνο μαστού», στο πλαίσιο του της Στρογγυλής Τράπεζας: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΠΡΟΛΗΨΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»
  • Στο 8ο Πανελλήνιο Forum W4O Hellas – Η Τέχνη της Ογκολογίας,  που διοργάνωσαν οι Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα – W4O Hellas   συμμετείχαμε με ομιλία στο πάνελ με θέμα  «Η τέχνη της σύμπραξης» και στη διάλεξη με θέμα «Η τέχνη της πρόσβασης στην καινοτομία».
  • Στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις πολιτικές υγείας 2022, που διοργανώθηκε απότην Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), πραγματοποιήθηκε ομιλία στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Από την Ευρωπαϊκή στην Εθνική Πολιτική για την αντιμετώπιση του Καρκίνου”.
  • Στο συνέδριο: «Ογκολογία-Καινοτομία-Οικονομία: Προσπαθώντας να λύσουμε το γόρδιο δεσμό» του Ελληνικού Κολλεγίου Μαστολογίας, συμμετείχαμε στο προεδρείο του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Το ταξίδι του ασθενούς» ενώ πραγματοποιήθηκε η ανάπτυξη του θέματος «advocacy group ασθενών».

Έναρξη ομαδικών ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων για τα μέλη του «Άλμα Ζωής»

Ξεκίνησε η διεξαγωγή δύο ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ξεκίνησε τις εργασίες της η «Ομάδα στήριξης για γυναίκες στον πρώτο χρόνο μετά τη διάγνωση» που έχει ως στόχο τη διαχείριση των συναισθημάτων και των δυσκολιών ή/και των αλλαγών που μπορεί να προκύψουν μετά τη διάγνωση και κατά το διάστημα των θεραπειών που θα ακολουθήσουν.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ομάδα αυτογνωσίας» που στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς μέσω συμμετοχής σε βιωματικές ασκήσεις και της ανάλυσης των στοιχείων που προκύπτουν από αυτές σε όλη την πορεία της ομάδας.

Τα ψυχοθεραπευτικά προγράμματα συντονίζουν οι ψυχολόγοι του συλλόγου, Χριστιάνα Μήτση και Φρόσω Τζιντζηροπούλου και παρέχονται δωρεάν σε μέλη του «Άλμα Ζωής».

Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα «Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση»

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Γενετικής Συμβουλευτικής και Ανάλυσης που συνεχίζεται και για το 2023 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ανθρώπου του ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”. Ο γενετικός έλεγχος παρέχεται δωρεάν, κατόπιν επιλογής, σε μέλη του Συλλόγου που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Αιτήσεις συμμετοχής:  Έως και 28 Φεβρουαρίου 2023, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10πμ. – 4μμ, τηλεφωνικά στην κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου, κυρία Κορίνα Τσομπανισάκη, στο 210 8815444 (εσωτ.19).

Περισσότερες πληροφορίες – Κριτήρια Επιλογής : www.almazois.gr/programmata/genetiki-symvouleutiki-analysi/

Συνάντηση Μελών Ιανουαρίου

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των Μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι συμμετέχουσες επισκέφθηκαν την έκθεση «MODERN LOVE – Η αγάπη στα Χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας» η οποία εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και στο διαδίκτυο, στην επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες και στη σχέση τους με την εργασία, το σώμα και τον λόγο.

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο 6 ενημερωτικές παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας, φορείς και σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις:

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας
  • Στην εταιρεία «Νίκας»
  • Στην εταιρεία «Womanlandia»
  • Στο 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας
  • Στην εταιρεία «Liquimar Tankers Management»
  • Στον Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δικτύων Ανατολικής Αττικής και Ανατολικής Στερεάς

Περισσότερα: www.almazois.gr/programmata/programma-enimerwsis-xwroi-ergasias/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML