Log In
16/02/2023

ΕΛΛΟΚ-Δράσεις Δεκεμβρίου 2022- Ιανουαρίου 2023

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησηςγια τον καρκίνο του προστάτη

«Προστάτης χωρίς Στίγμα»
– Δεκέμβριος 2022 –

Με στόχο να αυξήσει την πληροφόρηση για τον καρκίνο του προστάτη και τους τρόπους πρόληψής του καθώς και να περιορίσει το κοινωνικό στίγμα που περιβάλλει την ασθένεια, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου υλοποίησε τον Δεκέμβριο σχετική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο “Προστάτης χωρίς στίγμα”.

Με κεντρικό μήνυμα “Μιλάμε για το πρόβλημά μας! Δεν μένουμε μόνοι!”, η εκστρατεία ενημέρωσε το ευρύ κοινό για τον καρκίνο του προστάτη, την αξία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, ιδιαίτερα για τους άντρες ηλικίας 50 ετών και άνω, τονίζοντας τη σημασία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους ασθενείς.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη “προστάτης χωρίς στίγμα” ήταν εξέλιξη όλο τον Δεκέμβριο και περιλάμβανε μεταξύ άλλων ένα κεντρικό infographic με πληροφορίες για τη νόσο καθώς και ένα podcast για την ασθένεια που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σειράς podcast της ΕΛΛΟΚ με τίτλο “Ο ελέφαντας στο δωμάτιο”.

Διαβάστε περισσότερα για την εκστρατεία «Προστάτης χωρίς Στίγμα» εδώ.

______________

Διαδικτυακή Ημερίδα της All.Can Greece:
Οι ασθενείς στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τον καρκίνο:

-8 Δεκεμβρίου 2022-

Στη σημασία της ενεργής συμμετοχής ογκολογικών ασθενών σε όλα τα στάδια των ερευνών για τον καρκίνο ήταν αφιερωμένη η επιστημονική ημερίδα της All.Can Greece με τίτλο:

“Οι ασθενείς στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τον καρκίνο”

που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικτυακή ημερίδα της 8ης Δεκεμβρίου εστίασε στην επιστημονική έρευνα για τον καρκίνο και συγκεκριμένα στα οφέλη της συμμετοχής των ασθενών σε αυτήν, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τους ερευνητές.

Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα της All.Can Greece και τα video με τις εισηγήσεις της ημερίδας είναι διαθέσιμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα με τίτλο “Οι ασθενείς στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τον καρκίνο” μπορείτε να βρείτε εδώ.

______________

Έρευνα της All.Can Greece
για την ποιότητα ζωής των ατόμων με καρκίνο στην Ελλάδα
– Δεκέμβριος 2022/Ιανουάριος 2023 –

Η πλατφόρμα διαλόγου για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης All.Can Greece, της οποίας η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχει τη γραμματειακή υποστήριξη, υλοποίησε το Δεκέμβριο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023 έρευνα για την ποιότητα ζωής ατόμων με καρκίνο στην Ελλάδα.

Η έρευνα για την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο υλοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή κο Ιωάννη Υφαντόπουλο για λογαριασμό της All.Can Greece. Απευθυνόταν σε ασθενείς με καρκίνο που νοσούν ή που είχαν νοσήσει στο παρελθόν. Στόχος της ήταν η καταγραφή και αποτίμηση της συνολικής κατάστασης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας, η ανάδειξη των κενών, των ελλείψεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινή τους ζωή, όχι μόνο για θέματα που αφορούν την περίθαλψη, αλλά κυρίως για θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής και εργασιακής ένταξης. 

Η έρευνα ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2023 και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο 7ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ και θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

______________

Νέο λογότυπο της ΕΛΛΟΚ: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

-Ιανουάριος 2023-

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ξεκίνησε τη νέα χρονιά παρουσιάζοντας τη νέα οπτική της ταυτότητα. Το νέο λογότυπο συμβολίζει τη βασική αποστολή της ΕΛΛΟΚ, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πιστή στο όραμά της για μία ισότιμη, ολοκληρωμένη, έγκαιρη και οικονομικά προσιτή φροντίδα για όλους τους ασθενείς με καρκίνο, μέσα από την άριστη διάγνωση, θεραπεία, ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και αποκατάσταση, η ΕΛΛΟΚ μεταβαίνει σε μία νέα φάση και συμβαδίζει με τις σύγχρονες εξελίξεις. Αναπτύσσεται, θέτει νέους στόχους, δημιουργεί νέες προοπτικές.

Από το 2015 που ιδρύθηκε, σήμερα η ΕΛΛΟΚ έχει φτάσει να αριθμεί 40 οργανώσεις-μέλη από όλη την Ελλάδα, λειτουργώντας ως το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των οργανώσεων ογκολογικών ασθενών. Συνηγορεί για τις πολιτικές για τον καρκίνο, συνεργάζεται με την επιστημονική ογκολογική κοινότητα και τα μεγαλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας μας, υποστηρίζει τους ογκολογικούς ασθενείς, συνεισφέρει στην ανάπτυξη των συλλόγων-μελών της και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας.

Με την αλλαγή του λογότυπου ξεκινά μία νέα εποχή για την ΕΛΛΟΚ, η οποία σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της. Η μετάβαση από το παλιό λογότυπο στο νέο, από το κύτταρο στον άνθρωπο, σηματοδοτεί μία νέα θεώρηση που εστιάζει στην ανθρώπινη οντότητα και την κοινωνική της υπόσταση, αναδεικνύοντας την ολιστική προσέγγιση, ως προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη σοφία, περισσότερη δύναμη, βαθύτερη γνώση και σταθερή επιμονή.

Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

______________

 Συνέντευξη Τύπου της All.Can Greece:
Εθνικό Σχέδιο για τον Έλεγχο του Καρκίνου: Συστάσεις πολιτικής”

-30 Ιανουαρίου 2023-

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του προγράμματος δράσεων της All.Can Greece για το 2022, η ελληνική πλατφόρμα διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του White Paper με τίτλο “Εθνικό Σχέδιο για τον Έλεγχο του Καρκίνου: Συστάσεις πολιτικής”. Η Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Amalia (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα, 105 57) την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12:00-13:00.

Η επιλογή της ημερομηνίας έγινε με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου και έχει ως στόχο να εκφράσει μία ουσιαστική παρέμβαση του συνόλου της ογκολογικής κοινότητας στη χώρα μας, με προτάσεις πολιτικής, οι οποίες σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης κατά του καρκίνου, θα συνδράμουν στο έργο και τις προσπάθειες της πολιτείας.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία αυτή, καλούμαστε να αναδείξουμε την ύπαρξη ενός πολύ σημαντικού κενού, την έλλειψη εθνικού σχεδίου δράσης κατά του καρκίνου, που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην πορεία προς μία σύγχρονη, αποδοτική και βιώσιμη προσέγγιση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας.

Την παρουσίαση της μελέτης έκανε η κα Μαρία Καλογεροπούλου, Επικεφαλής Τμήματος Health Technology Assessment-HTA, IQVIA Hellas, η οποία ανέλαβε να συντάξει τη μελέτη, με τη συνδρομή της Διοικούσας Επιτροπής της All.Can Greece.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου της 30ης Ιανουαρίου εδώ:  https://bit.ly/3lyCCwV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML