Log In
30/10/2019

5ο Επιστημονικό Forum με τίτλο «Βιοεπιστήμες, Καινοτομία & Καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία»

Έπειτα από την πολύ επιτυχημένη πραγματοποίηση του 5ου Επιστημονικού Forum με τίτλο «Βιοεπιστήμες, Καινοτομία & Καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία» που πραγματοποιήθηκε στις 18 – 19 Οκτωβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, σας αποστέλλουμε τον απολογισμό σχετικά με τον σκοπό και τον στόχο του.

Με τις συνεχείς εξελίξεις στην ογκολογία, θεωρήσαμε αναγκαίο να συναντηθούμε και φέτος, προκειμένου να συζητηθούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στους βασικούς τομείς της ογκολογίας αλλά και τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας σχετικά με το θέμα του καρκίνου και συγκεκριμένα την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Κεντρικός μας στόχος ήταν η συνεχής ανάπτυξη μιας συνολικής ογκολογικής κουλτούρας όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων με σκοπό την βέλτιστη και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς. Έχοντας αυτό σαν στόχο, προσκαλέσαμε καταξιωμένους αλλά και νέους συναδέλφους για να παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα αλλά και τους καθιερωμένους αλγόριθμους.

Η εμπλοκή διαφορετικών ειδικοτήτων στον διαρκή αγώνα ανεύρεσης, ιδανικών μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου, οδηγεί στην ανάγκη συνεύρεσης, ανταλλαγής επιστημονικών δεδομένων και κυρίως εξοικείωσης με την μεθοδολογία της καθημερινής ογκολογικής πράξης.

Πεποίθηση μας είναι που τόσο ο σκοπός αλλά τόσο και ο στόχος, επετεύχθη και για αυτό τον λόγο ευελπιστούμε και σε ανάλογες μελλοντικές προσπάθειες.

Με εκτίμηση,

Ο  Πρόεδρος  Πάρις Α. Κοσμίδης

Παθολόγος – Ογκολόγος

Διευθυντής, Β’ Παθολογική – Ογκολογική Κλινική, Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML