Log In
29/11/2016

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ-HeGYO) στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας ESMO 2016

ONEO_LOGO_GR

esmo-oneo-1Τον Οκτώβριο 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας ESMO 2016 στην Κοπεγχάγη. Το επιστημονικό πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον  κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα σημαντικών κλινικών μελετών για νεοπλάσματα όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του νεφρού κ.α.

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων-ΟΝΕΟ  (Hellenic Group of Young  Oncologists-HeGYO) είχε και φέτος επιστημονική συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που είχε διεξάγει με θέμα «Εκπαίδευση και Επαγγελματική Σταδιοδρομία στην Ογκολογία» (Education and Career Development in Oncology). Ειδικότερα, η ΟΝΕΟ παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα posters με τίτλους:

  1. Highlighting differences in education satisfaction and professional development between Medical and Clinical Oncologists in Europe. A European survey conducted by the Hellenic Group of Young Oncologists (HeGYO).
  2. Education in Oncology and Career Development in the Web-Era technology: a European survey conducted by the Hellenic Group of Young Oncologists (HeGYO).

Τα αναρτημένα posters της ΟΝΕΟ μπορείτε να τα βρείτε εδώ: poster 1 & poster 2

esmo-oneo-2

esmo-oneo-copyΕπιπλέον, αρκετά μέλη της ΟΝΕΟ συμμετείχαν ενεργά στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου αλλά και στις εξετάσεις πιστοποίησης της ESMO (ESMO Accreditation Exams).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρχαν αρκετές επιστημονικές εκδηλώσεις ειδικές για νέους ογκολόγους  οι οποίες είχαν οργανωθεί από την Young Oncology Committee of ESMO (YOC ESMO) με απόλυτη επιτυχία. Τα πρόγραμμα εκδηλώσεων της YOC ESMO ήταν πολύ ενδιαφέρον και περιελάμβανε πολλές διαφορετικές δράσεις. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η YOC ESMO διοργάνωσε στρογγυλές τράπεζες με θέματα σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία και τη συνεχιζόμενη επιστημονική κατάρτιση στην ογκολογία. Ο πρόεδρος της YOC ESMO υπογράμμισε χαρακτηριστικά την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που δόθηκε στους νέους ογκολόγους να συζητήσουν εκπαιδευτικά και επαγγελματικά θέματα με έμπειρους συναδέρφους από τον ακαδημαϊκό χώρο, την κλινική ογκολογία και την φαρμακευτική βιομηχανία.

esmo-oneo-3Αρκετά μέλη της ΟΝΕΟ καθώς και μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΟΝΕΟ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της YOC ESMO. Επίσης, υπήρξε Ελληνική συμμετοχή και στην κοινωνική εκδήλωση της YOC ESMO (Networking Evening). Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες δικτύωσης της YOC ESMO μπορείτε να βρείτε εδώ και για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες εδώ.

Στις συναντήσεις-συζητήσεις που ακολούθησαν τις παραπάνω εκδηλώσεις ο Συντονιστής και άλλα μέλη της ΟΝΕΟ ενημέρωσαν τους συναδέλφους της YOC ESMO αλλά και γενικότερα τους συναδέλφους του εξωτερικού για την οργάνωση και τις δράσεις της ΟΝΕΟ αλλά και ειδικότερα για yo-networking-evening-2016-4_very_largeτο ανεπτυγμένο και ενδιαφέρον  portfolio της  ΟΝΕΟ-HeGYO. O Συντονιστής της Επιτροπής ΟΝΕΟ, κ. Ν. Τσουκαλάς, συναντήθηκε και συζήτησε με τον Chair της YOC ESMO Dr. Matthias Preusser, με σκοπό να ισχυροποιηθούν περισσότερο οι δεσμοί επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων.

Τέλος σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή-παρουσία της ΟΝΕΟ στο περίπτερο της ΕΟΠΕ στο National Societies Village, το οποίο ήταν σημείο συνάντησης και συζήτησης Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Καλή αντάμωση στο ESMO 2017 στη Μαδρίτη!

Νικόλαος Τσουκαλάς

Παθολόγος-Ογκολόγος
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)
Συντονιστής ΟΝΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML