Log In
02/09/2013

Παρουσίαση Ελληνικών Συνεδρίων

  1. Hellenic – Turkish summer school in advanced surgical oncology

Ημερομηνία διεξαγωγής: 6-7/9/2013

Πόλη: Χίος

Διήμερίδα επικεντρωμένη στη χειρουργική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Εκπαίδευσης στην Ογκολογία και Απεικόνιση, υπό την αιγίδα της Α’ Χειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά και της Χειρουγικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Eylul της Σμύρνης. Διακεκριμένοι Χειρουργοί αλλά και Παθολόγοι Ογκολόγοι από νοσοκομεία των δύο χωρών αναλύουν ποικίλα θέματα χειρουργικής ογκολογίας εστιάζοντας: στις γυναικολογικές κακοήθειες και την περιτοναϊκή καρκινωμάτωση, της ηπατικές μεταστάσεις και τη χειρουργική αντιμετώπισή τους και τη διαχείριση των νευροενδοκρινών όγκων.

Πρόγραμμα: http://www.icb.gr/articlefiles/final%20program.pdf

 

  1. BEST of ASCO 2013

Ημερομηνία διεξαγωγής: 20-21/9/2013

Πόλη: Ερέτρια

Όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας τον περασμένο Ιούνιο στο Σικάγο, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νεώτερες εξελίξεις στην Ογκολογία σε αυτή τη διημερίδα που διοργανώνεται από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα. Με την επίσημη εξουσιοδότηση του ASCO, θα παρουσιαστούν οι πρωτότυπες διαφάνειες των σημαντικότερων μελετών που ανακοινώθηκαν στο ASCO 2013, ακολουθούμενες από διεξοδική συζήτηση.

Website: http://www.horg.gr/boagr13.htm

 

  1. 5th BBBB International Conference “From Drug Discovery and Formulation Strategies to Pharmacokinetics- Pharmacodynamics”

Ημερομηνία διεξαγωγής:26-28/9/2013

Πόλη: Αθήνα

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο ΒΒΒΒ για τις φαρμακευτικές επιστήμες αποτελεί πόλο έλξης για καταξιωμένους επιστήμονες από το χώρο της φαμακολογίας και των βασικών ερευνών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πρόσφατα δεδομένα στο χώρο του σχεδιασμού νέων φαρμάκων και σκευασμάτων με προσανατολισμό την εξατομικευμένη θεραπεία. Ταυτόχρονα θα συζητηθούν θέματα φαρμακοκινητικής και φαρμακοδυναμικής καθώς και η ανάπτυξη βιοϊσοδύναμων φαρμάκων.

Website: http://www.bbbb-eufeps.org/?p=1

Program: http://www.bbbb-eufeps.org/?p=12

 

 

  1. 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Κλινικής Ογκολογίας

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 4-6/10/2013

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Το 3ο Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου «Θεαγένειο» διοργανώνει για έβδομη φορά μια συνάντηση-θεσμό που σκοπό έχει να συζητηθούν με κριτική διάθεση όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο χώρο της Ογκολογίας, στοχέυοντας στη βελτίωση της καθμερινά ασκούμενης ιατρικής στην ειδικότητα μας.

Website:http://www.events.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1400&cnode=9

 

  1. 2ο Διεθνές Forum Βιοεπιστήμες και Καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία

Ημερομηνία διεξαγωγής: 11-12/10/2013

Πόλη: Αθήνα

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ερευνητική Ομάδα σε συνεργασία με την Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων διοργανώνουν αυτή τη διημερίδα που εστιάζει στους μοριακούς μηχανισμούς ανθεκτικότητας των υπό χρήση στοχευουσών θεραπειών. Οι κλινικές εφαρμογές της αναγνώρισης αυτών των μηχανισμών, οι μέθοδοι να υπερκεραστεί η αντοχή στις στοχεύουσες θεραπείες αλλά και νέες πολλά υποσχόμενες θεραπευτικές προσεγγίσεις θα παρουσιαστούν στα πλαίσια αυτής της συνάντησης.

 

  1. 1st ESSO Advanced Course on the Surgical and Medical Management of Melanoma

Ημερομηνία διεξαγωγής: 11-13/10/2013

Πόλη: Σαντορίνη

Για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος στη Σαντορίνη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής Ογκολογίας αναφορικά με τη χειρουργική και ογκολογική αντιμετώπιση του μελανώματος. Διεθνούς κύρους ομιλητές θα καλύψουν όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση των ασθενών με μελάνωμα τόσο από χειρουργικής όσο και από ογκολογικής πλευράς, με έμφαση στις νέες θεραπείες και στις υπό εξέλιξη κλινικές μελέτες. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις περιστατικών και συζητήσεις και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν 60 συνάδελφοι κατόπιν επιλογής μεταξύ των αιτήσεων συμμετοχής.

Website: http://www.essoweb.org/eursso/education/courses-a-masterclasses-more-info-here/32-education/courses-masterclasses/170-10-2013-surgical-and-medical-management-of-melanoma.html

 

  1. 12th Symposium on New Molecules in Cancer Therapeutics

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18-19/10/2013

Πόλη: Αθήνα

Η διαρκής απαίτηση για βελτίωση των παρεχόμενων θεραπειών στους ογκολογικούς ασθενείς συνοδεύεται από τεράστιο όγκων δεδομένων στον τομέα της βασικής έρευνας. Τα τελευταία έχουν οδηγήσει αφενός στην καλύτερη κατανόηση των μοριακών μηχανισμών της καρκινογένεης και αφετέρου στην ανάδειξη πολλαπλών θεραπευτικών στόχων με τη χρήση χημικών αναστολεών και μονοκλωνικών αντισωμάτων. Μια πλειάδα τέτοιων μορίων που δρουν σε διάφορα μοριακά μονοπάτια δοκιμάζονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες σε διάφορα στάδια κλινικών μελετών. Οι συμμετέχοντες του συμποσίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις νέες υπό αξιολόγηση θεραπείες, πολλές απο τις οποίες θα αποτελέσουν μελλοντικές θεραπευτικές προτάσεις από πλευράς της βιομηχανίας και να ενημερωθούν για τις προσδοκόμενες εξελίξεις στο τομέα αυτό.

 

  1. Επιστημονική εκδήλωση: «Συνδυαστικές θεραπείες στον καρκίνο με στόχο της ίαση»

Ημερομηνία διεξαγωγής: 2/11/2013

Πόλη: Πάτρα

Η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί στόχο της Ογκολογίας που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο εφικτός με την αναγνώριση βιοδεικτών που έχουν προβλεπτική σημασία για τις εφαρμοζόμενες θεραπείες. Στόχος των κλινικών ερυενών είναι όχι μόνο η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας θεραπευτικών σχημάτων αλλά και η αναγνώριση ομάδων ασθενών που έχουν το μεγαλύτερο όφελος από τις διάφορες θεραπείες. Η αναγνώριση ακριβώς αυτών των ομάδων ασθενών σε διάφορες νεοπλασίες και η βέλτιστη θεραπευτική τους αντιμετώπιση θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης αυτής της ημερίδας.

 

  1. 21ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

Ημερομηνία διεξαγωγής: 7-10/11/2013

Πόλη: Ηράκλειο

Η καθιερωμένη συνάντηση που διοργανώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης από την Παγκρήτια Ένωση Βιοϊατρικής Έρευνας για 21η χρονιά θα προσελκύσει αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες που θα καλύψουν με τις ομιλίες τους όλα τα θέματα που αφορούν στην ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας. Πλέον των διαλέξεων, επιστημονικές αντιπαραθέσεις, στρογγυλές τράπεζες και συναντήσεις με ειδικούς στοχέυουν να προσφέρουν ολοκληρωμένη ενημέρωση και γνώση στους συμμετέχοντες.

 

  1. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

Ημερομηνία διεξαγωγής: 13-15/12/2013

Πόλη:Αθήνα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη νέων απεικονιστικών τεχνικών που βελτιώνουν τις δυνατότητες διάγνωσης και σταδιοποίησης των νεοπλασιών. Η ορθή εφαρμογή των τεχνικών αυτών στην καθημερινή πρακτική και οι δυνατότητες που παρέχουν στον κλινικό ιατρό θα συζητηθούν στα πλαίσια του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας την αναγκαίοτητα της ύπαρξης θεραπευτικής ομάδας από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των ασθενών με νεοπλασίες.

Website: http://aktinologiaradiologia.blogspot.gr/2013/04/3.html

 

Μ. Λιόντος

liontos

Tagged under

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML