Log In
30/10/2020

MSD: Μια δεκαετία προσφοράς στην Ελλάδα

Η MSD, αποτελεί μια κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρία, με παγκόσμια παρουσία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 35 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε ως ανεξάρτητη θυγατρική εταιρεία το 2010 και στη δεκάχρονη παρουσία της στην Ελλάδα συμβάλλει σταθερά και αξιόπιστα στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Σήμερα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και εξασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, καταπολεμάει τις ασθένειες που συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες υγειονομικές προκλήσεις παγκοσμίως και γενικότερα λειτουργεί ως σύμμαχος στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Ελλάδα η MSD κάνει σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα, συμβάλλει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια της εταιρείας για την ανεύρεση νέων καινοτόμων θεραπειών. Σήμερα, πάνω από είκοσι κλινικές μελέτες φάσης 1,2 και 3 διεξάγονται στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να βελτιώσουν την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, οι λοιμώξεις, οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με τον εμβολιασμό κλπ. Πρόσφατα ενισχύσαμε τις μελέτες φάσης 1 και φάσης 2 που είναι οι πλέον δύσκολες και απαιτούν υψηλή επιστημονική εξειδίκευση, δείχνοντας την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες επιστήμονες.

Aναφορικά με την ανοσοογκολογία η MSD έχει δεσμευθεί να εξερευνήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις σημαντικές δυνατότητες της ανοσογκολογίας υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά προγράμματα που επεκτείνεται σε περισσότερους από 30 τύπους όγκων με περισσότερες από 1.200 κλινικές μελέτες που διεξάγονται σε ένα ευρύ πλαίσιο καρκινικών τύπων. Η εταιρία συνεργάζεται με παραπάνω από 76 εταιρίες και οργανισμούς για να μελετήσει την ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Περισσότερα από 20 ερευνητικά υποψήφια μόρια συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων συνδυασμών με άλλα εγκεκριμένα θεραπευτικά σκευάσματα της εταιρίας μελετώνται τόσο σε κλινικό όσο και σε προ κλινικό στάδιο ανάπτυξης.

Εντατικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν θέματα που απασχολούν το ευρύ κοινό και στα οποία η εταιρία μπορεί να συνδράμει γίνονται μέσα από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της MSD. Το πρόγραμμα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της MSD, με τίτλο «Life Matters», περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων, πλήρως εναρμονισμένων με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., και κινούνται σε πέντε άξονες: πρόσβαση στην υγεία- ηθική & διαφάνεια – εργαζόμενοι –- περιβάλλον-τοπική κοινωνία-. Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, αλλά και να βοηθήσει ευπαθείς ομάδες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον άξονα πρόσβαση στην υγεία αποτελεί το πρόγραμμα «Μητέρα και Παιδί», όπου τη διετία 2016-2018 σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» παρείχαμε γυναικολογικές υπηρεσίες σε 42.000 γυναίκες και παιδιατρικές υπηρεσίες σε 7.500 χιλιάδες βρέφη και παιδιά. Με διάθεση να συμβάλλουμε ενεργά στην τοπική κοινωνία και στην πρόληψη ασθενειών, σε συνεργασία με Επιστημονικές Εταιρείες και σημαντικούς εταίρους υλοποιούμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την αξία του εμβολιασμού, την προστασία από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων του HPV και τον έρπητα ζωστήρα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εντάσσεται και η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, η οποία αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα. Η έγκαιρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικά των ομάδων υψηλού κινδύνου, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητας της εταιρείας, για αυτό στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη συγκεκριμένη νόσο.

Σύντομα επίσης θα δείτε την προσπάθεια μας να μεταφέρουμε την ανάγκη ανάπτυξης υγιεινών συνηθειών και αποτροπής καπνίσματος στα σχολεία. Σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και την ΜΚΟ Quality Net Foundation, θα αναπτύξουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με κάλυψη όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένούς μας, κύριο μέλημα μας είναι να τους βοηθάμε να παραμένουν υγιείς και να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε το LIVE IT, ένα ολιστικό μοντέλο ευημερίας το οποίο καλεί τους εργαζόμενους μας να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το LIVE IT έχει 4 πυλώνες: PREVENT IT (πρόληψη), BALANCE IT (ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής), MOVE IT (φυσική άσκηση και ευεξία) και FUEL IT (υγιεινή διατροφή και καθημερινή ζωή). Κάθε πυλώνας εμπεριέχει προγράμματα που στόχο έχουν να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν τις ζωές των εργαζομένων μας.

Η MSD έχει εντάξει στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης τον άξονα ηθική και διαφάνεια αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την σπουδαιότητα του. Οι εργαζόμενοι υλοποιούν συχνές εκπαιδεύσεις στον κώδικα δεοντολογίας, ηθικής και εκπαιδεύσεις στην προστασία προσωπικών δεδομένων κτλ. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος με ενέργειες που ξεκινούν πρωτίστως από την ανακύκλωση μέσα στα γραφεία αλλά και στα σπίτια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML