Log In
21/12/2020

Bristol Myers Squibb: Μας εμπνέει ένα μοναδικό όραμα: Να αλλάζουμε τη ζωή των ασθενών αξιοποιώντας την επιστήμη

Με όραμα να αξιοποιεί την επιστημονική αριστεία και καινοτομία για να ικανοποιεί τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών, η Bristol Myers Squibb (BMS) ανακαλύπτει, αναπτύσσει και παρέχει καινοτόμα φάρμακα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Εστιάζοντας σε κρίσιμης σημασίας θεραπευτικές κατηγορίες όπως η Ογκολογία, η Αιματολογία, η Ανοσολογία και η Ιολογία, η BMS, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της επιστήμης σήμερα, προσπαθεί να διαθέτει καινοτόμες θεραπείες που έχουν ως στόχο να αυξήσουν την ποιοτική μακροχρόνια επιβίωση.

Aξιοποιώντας ειδικότερα, τη βαθιά επιστημονική εμπειρία και την κορυφαία τεχνογνωσία της στα πεδία της Αιματολογίας και της Aνοσο-Oγκολογίας, η εταιρεία έχει αναπτύξει αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές που βοηθούν περισσότερους ασθενείς να ανταποκρίνονται στη θεραπεία και να επιτυγχάνουν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα. Παράλληλα, νέα ελπιδοφόρα μόρια και θεραπείες που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή τελικής έγκρισης αναμένεται να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πολλών ογκολογικών, αιματολογικών και ανοσολογικών νοσημάτων όπως το καρκίνωμα του παχέος εντέρου με MSI-H, το κακόηθες μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα, το καρκίνωμα του οισοφάγου εκ πλακωδών κυττάρων, το καρκίνωμα νεφρών, το πολλαπλό μυέλωμα, η μυελοϊνωση, η οξεία μυελογενής λευχαιμία, η ψωρίαση, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.

Θέτοντας την επαναστατική Επιστήμη στην υπηρεσία των ασθενών με καρκίνο…

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα καινοτόμα φάρμακά μας έχουν βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου, καθιστώντας τη μακροχρόνια επιβίωση μια πιθανότητα για ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Έχοντας δεσμευτεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον καρκίνο, η BMS παρέχει στους κλινικούς ιατρούς αποτελεσματικές, υψηλής αξίας, θεραπευτικές επιλογές που προσφέρουν καλύτερο έλεγχο της νόσου και ουσιαστική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με προχωρημένες μορφές καρκίνου. Πρωτοποριακές ανοσοθεραπείες μας, ήδη αποτελούν πρώτης γραμμής θεραπεία για πολλαπλούς τύπους καρκίνου, ενώ συνδυασμοί αυτώνέχουν λάβει συνολικά 7 θεραπευτικές ενδείξεις, επιτυγχάνοντας αύξηση της συνολικής επιβίωσης και της επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου. Η τελευταία μάλιστα ένδειξη αφορά στον μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, κατόπιν έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του συνδυασμού ανοσοθεραπειών σε συνδυασμό με δύο κύκλους πλατινούχου χημειοθεραπευτικού σχήματος ως πρώτης γραμμής θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο.

και σοβαρά αιματολογικά νοσήματα

Όσον αφορά στην Αιματολογία, ορόσημο στη συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί η ανάπτυξη του πρώτου στην κατηγορία του (first-in-class) παράγοντα ωρίμανσης ερυθρών, που πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η πρώτη φαρμακευτική θεραπεία ενήλικων ασθενών με εξαρτώμενη από μεταγγίσεις αναιμία που σχετίζεται με τη β-θαλασσαιμία ή με τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Η επαναστατική αυτή θεραπεία έχει τη δυνατότητα να προάγει την ωρίμανση τελικής φάσης των ερυθρών, αντιμετωπίζοντας την αναποτελεσματική ερυθροποίηση που σχετίζεται με τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα και τη β-θαλασσαιμία, μειώνοντας τον αριθμό των μεταγγίσεων ερυθρών αιμοσφαιρίων στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται οι ασθενείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έχοντας τη δυνατότητα να μειώσει την εξάρτηση των ασθενών από μεταγγίσεις, αυτός ο παράγοντας ωρίμανσης ερυθρών συμβάλλει στον περιορισμό του φορτίου της νόσου και κατ’ επέκταση στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Οδηγώντας τις εξελίξεις στη φαρμακευτική καινοτομία

Η BMS παραμένει εστιασμένη στην εξεύρεση λύσεων και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων, είτε χρόνιων ή απειλητικών για τη ζωή του ανθρώπου. Για την εταιρεία παραμένει υψηλή προτεραιότητα η διερεύνηση νέων ογκολογικών θεραπευτικών επιλογών μέσω της διεύρυνσης των προγραμμάτων κλινικών μελετών φάσεων I-III, προκειμένου οι πολλά υποσχόμενες υπό ανάπτυξη ανοσοθεραπείες να δοκιμαστούν σε περισσότερους τύπους καρκίνου. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες στα πεδία των αιματολογικών καρκίνων και της β-θαλασσαιμίας, η εταιρεία θα συνεχίσει να διερευνά την ανάπτυξη πρωτοποριακών φαρμάκων και γονιδιακών θεραπειών. Η BMS δεσμεύεται να συμπεριλαμβάνει ποικίλους πληθυσμούς ασθενών στις κλινικές της μελέτες και να εντείνει τη συνεργασία της με διάφορους εταίρους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για να αυξήσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της ερευνητικής της δραστηριότητας. Παράλληλα, θα συνεχίσει να υπηρετεί τη δέσμευσή της για διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες, συνεχίζοντας τον διάλογο και τη συνεργασία με τις Αρχές Υγείας ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση των καινοτόμων προϊόντων της στο Σύστημα Υγείας.

MLTGR2012457 / Δεκ. 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML