Log In
22/11/2023

ΕΛΛΟΚ – Δράσεις Νοεμβρίου 2023

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης:
“Ευρωπαϊκή
και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο:
Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας”

O Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας All.Can, διοργάνωσαν κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: “Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συζητηθεί η πρόοδος, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της Ελλάδας στην ογκολογική φροντίδα, καθώς και ο τρόπος που η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει την κατανόηση σχετικά με το πώς εξελίσσεται ο καρκίνος, πώς βελτιώνει τις δυνατότητες για έγκαιρη διάγνωση και ενισχύει τη γνώση μας σε σχέση με την καλύτερη θεραπεία των ασθενών.

Όλοι οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πολιτείας, των επιστημονικών φορέων, οργανισμών από τον χώρο των εταιρειών υπηρεσιών υγείας και του φαρμάκου, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα χάραξης μίας Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο στη χώρα μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος παρουσίασε ως άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου για τον καρκίνο και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει το Υπουργείο, όπως τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου για τον Καρκίνο, ένα Εθνικό Συμβούλιο που θα διαχειριστεί την πολιτική της χώρας μας για τον καρκίνο και τέλος τη δημιουργία του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς.

Ολόκληρη η συζήτηση, όπως αναμεταδόθηκε ζωντανά, είναι διαθέσιμη εδώ.

Επιστημονική Διημερίδα
“Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”

Η ΕΛΛΟΚ διοργάνωσε επιστημονική διημερίδα για την εξατομικευμένη ιατρική, με τίτλο “Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”, στις 9-10 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel, με μεγάλη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, εκπροσώπων της πολιτείας, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα.

Η διημερίδα περιλάμβανε ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με συμμετοχή έγκριτων ομιλητών, εκπροσώπων φορέων και επιστημονικών εταιρειών και του ιδιωτικού τομέα. Οι ομιλίες και οι συζητήσεις ανέδειξαν μεταξύ άλλων την ανάγκη εφαρμογής ενός Εθνικού Σχεδίου δράσης για τον Καρκίνο στη χώρα μας, τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εξατομικευμένες θεραπείες για την καλύτερη έκβαση των ασθενών, τη σημασία των κλινικών μελετών για την πρόσβαση των ασθενών σε νέες καινοτόμες θεραπείες, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου για την έγκριση και αποζημίωση βιοδεικτών.

Τα video των ομιλιών και των συζητήσεων της διημερίδας είναι διαθέσιμα εδώ.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ”

Τον Νοέμβριο ξεκινά ο νέος κύκλος του online προγράμματος άσκησης “Κίνηση για Ζωή”. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, που περιλαμβάνει προγράμματα διαδικτυακών συνεδριών διαφορετικών τύπων άσκησης ειδικά σχεδιασμένων για ασθενείς με εμπειρία καρκίνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Πιλάτες, Τσι Γκονγκ, Λειτουργική Γυμναστική, Face Yoga και Γελωτοθεραπεία.

Περισσότερες πληροφορίες στο ellok.org

 

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου είναι πλέον διαθέσιμη!

Μέσα από έναν σύγχρονο σχεδιασμό, η ιστοσελίδα συγκεντρώνει όλη την πορεία και το έργο της ΕΛΛΟΚ, αλλά και πληροφορίες για τους διαφορετικούς τύπους καρκίνου, για τις πολιτικές για τον καρκίνο και για τους συλλόγους ασθενών με καρκίνο – μέλη της ΕΛΛΟΚ. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η χρήση και η πλοήγηση, κάνοντας πιο προσιτή την έγκυρη ενημέρωση για τον καρκίνο και την αποστολή της ΕΛΛΟΚ.

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα, στο ellok.org!

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Καρκίνο του Προστάτη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει ημερίδα για τον καρκίνο του προστάτη με τίτλο “Ενημερώνομαι, προλαμβάνω, προστατεύομαι”, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 16:00-18:00.

Ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος στον αντρικό πληθυσμό. Η πλειονότητα των περιπτώσεων μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

Η ημερίδα θα εστιάσει στους τρόπους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη, καθώς και στο πολύ σημαντικό για τους ασθενείς και τους οικείους τους ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης.

Ενδεικτικά, οι θεματικές της ημερίδας αφορούν:

  • Τη σημασία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη
  • Τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη
  • Τον ρόλο της ανοσοθεραπείας και της εξατομικευμένης ιατρικής στην αντιμετώπισή του καρκίνου του προστάτη
  • Τη σημασία της ένταξης της ψυχολογικής υποστήριξης ως αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας των ασθενών με καρκίνο του προστάτη

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την επίσημη ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικτυακή ημερίδα: https://ellok.org/imerides_ekstraties/webinar-prostate-cancer-2023/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML