Log In
05/03/2025

ΕΛΛΟΚ – Δράσεις Φεβρουαρίου 2025

9ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ
«Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Από τη Θεωρία στην Πράξη»

Αθήνα, 3-5 Φεβρουαρίου 2025
 
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το 9ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ, με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Από τη Θεωρία στην Πράξη», το οποίο διέξήχθη στο Wyndhan Grand Athens Hotel στην Αθήνα, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2025.
Το 9ο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τη δύναμη των συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων – της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των οργανώσεων ασθενών και του ιδιωτικού τομέα – στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, δίκαιου και αποδοτικού συστήματος ογκολογικής φροντίδας. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι τα Συνέδρια της ΕΛΛΟΚ εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τη χάραξη πολιτικών υγείας, αναδεικνύοντας τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και προωθώντας ουσιαστικές λύσεις για τα μείζονα προβλήματα των ασθενών με καρκίνου.

Οι εξαγγελίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ήταν ιστορικές για το μέλλον των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους καθώς και για την ογκολογική κοινότητα της χώρας μας γενικότερα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε την έναρξη λειτουργίας του Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Ασθενειών και των θεραπευτικά ογκολογικών & αιματολογικών πρωτόκολλων.

Η αναπ. Υπουργός Υγείας κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως η Ελλάδα υλοποιεί πλέον προληπτικά προγράμματα για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML