Log In
18/03/2022

ΕΛΛΟΚ- Δράσεις Φεβρουαρίου 2022

3-5 Φεβρουαρίου 2022

6Ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΛΛΟΚ

Καρκίνος: Στο Κατώφλι Μίας Νέας Εποχής

Με εξαιρετική επιτυχία και ενδιαφέρον εκ μέρους του κοινού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Ετήσιου Συνέδριου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου- ΕΛΛΟΚ, το οποίο διεξήχθη με την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, σε υβριδική μορφή που συνδύαζε φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού ομιλητών και συμμετεχόντων στο ξενοδοχείο AIROTEL Stratos Vassilikos και ευρεία διαδικτυακή συμμετοχή συνέδρων, με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

«Για την αντιμετώπιση του καρκίνου κάθε μέρα μετρά» ήταν το κύριο μήνυμα, το οποίο οι σαράντα Σύλλογοι ασθενών με καρκίνο, μέλη της ΕΛΛΟΚ, έστειλαν στην πολιτεία.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη νέα μετά-Covid-19 εποχή αλλά και οι συνέργειες που απαιτούνται για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου και την Αποστολή για τον Καρκίνο του Προγράμματος Horizon Europe. Όλες οι ενότητες του Συνεδρίου είχαν θετικό αντίκτυπο για την ΕΛΛΟΚ και τα μέλη της καθώς έθεσαν τις βάσεις για νέες έρευνες, συνεργασίες και προτάσεις, που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Το Συνέδριο τίμησαν με τη συμμετοχή τους, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κος Χρίστος Δήμας, η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας κος Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γ.Γ. Έρευνας & Καινοτομίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Σπυράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C.) Dr. Cary Adams, ο Επικεφαλής της Ομάδας Καρκίνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Matthias Schuppe, ο συντονιστής των Κοινών Δράσεων για τον Καρκίνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καθ. Tit Albrecht, ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθ. Μελέτιος Α. Δημόπουλος και πολλοί διεθνούς κύρους ομιλητές και επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής, της νοσηλευτικής, της έρευνας και της καινοτομίας και των οικονομικών της υγείας, καθώς και εκπρόσωποι ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μας με τίτλο «Καρκίνος: στο κατώφλι μίας νέας εποχής» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ και στη σελίδα μας στο Facebook.

Πρόγραμμα φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο

H Δράση #ΔωρεάνΔιαμονήΓιαΘεραπεία συνεχίζεται με επιτυχία και παρατείνεται για όλο το 2022.

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ασθενών, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και αποτελεί μία κοινή δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Περιλαμβάνει την παραχώρηση έτοιμων προς χρήση επιπλωμένων και εξοπλισμένων διαμερισμάτων, για τη διαμονή ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους, που πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα, προκειμένου να διενεργήσουν τις προβλεπόμενες θεραπείες και εξετάσεις για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ενώ αρχικά το πρόγραμμα είχε διάρκεια έξι μηνών, (Ιούνιος – Δεκέμβριος 2020), οι συνθήκες της πανδημίας και η περιοδική έξαρση κρουσμάτων, αύξησαν τις ανάγκες στέγασης των ασθενών. Έτσι, το πρόγραμμα πήρε παράταση για όλο το 2021 και εκ νέου μέχρι το τέλος του 2022.

Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα φιλοξενίας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

28 Φεβρουαρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Με αφορμή την 28η Φεβρουαρίου, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, μία ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την ογκολογική κοινότητα, τιμήσαμε τους ασθενείς με σπάνιους καρκίνους. Καθένας από τους 198 εντοπισμένους σπάνιους καρκίνους θεωρείται «σπάνιος», αλλά όλοι μαζί αντιπροσωπεύουν το 24% όλων των διαγνωσμένων καρκίνων ετησίως.

Στόχος της ΕΛΛΟΚ και των συλλόγων της είναι να ενημερώσουν το κοινό και να ευαισθητοποιήσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με τον αντίκτυπο των σπάνιων καρκίνων στη ζωή των ασθενών, ώστε να αναλάβει δράση για την έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Η Ελλάδα χρειάζεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο θα περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τους σπάνιους καρκίνους και τον παιδικό καρκίνο.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛΛΟΚ εδώ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου μέλος της BBMRIERIC

Με ιδιαίτερη τιμή, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετέχει επίσημα ως μέλος του BBMRI- ERIC, του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης. Στόχος του BBMRI-ERIC είναι να καταστίσει τις νέες θεραπείες εφικτές σε τομείς που αφορούν τον καρκίνο, τις σπάνιες παθήσεις και την παιδιατρική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML