Log In
30/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την Α.Υ.Γ.Η.

banner_795X295Α.Υ.Γ.Η.: Πρωτοποριακή πλατφόρμα για την ενημέρωση
και υποστήριξη γιατρών και ασθενών
για τον καρκίνο του μαστού

Μια πρωτοβουλία της AstraZeneca, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

  

Αθήνα, 25 10. 2013. H AstraZeneca, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος ανακοινώνει τη λειτουργία του προγράμματος Α.Υ.Γ.Η., μίας πρωτοπόρου πλατφόρμας, εγκεκριμένης από τον ΕΟΦ, η οποία συγκεντρώνει τη γνώση των επαγγελματιών υγείας και την εμπειρία των ασθενών, με στόχο την προσφορά πρακτικών συμβουλών και υποστήριξης σε γιατρούς και ασθενείς σε κάθε στάδιο της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ογκολόγους-παθολόγους και χειρουργούς μαστού, προσφέροντάς τους εργαλεία και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους ίδιους και τις ασθενείς τους.

 

Συγχρόνως, το πρόγραμμα προσφέρει στις ασθενείς πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες αναφορικά με την ασθένεια, την ανάρρωση, τη διαχείριση συναισθημάτων των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς και πρακτική υποστήριξη για την επιστροφή στον εργασιακό χώρο και επισημάνσεις για τη διατροφή και την άσκηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα εργαλείων, όπως:

 

–         Ebooks για την έναρξη της θεραπείας, την οξεία φάση της, την ανάκαμψη μετά το χειρουργείο, τη θεραπεία μετά την επέμβαση, την ορμονική θεραπεία κ.ά.

–         Συμβουλές και υποστήριξη που αφορούν στην:

  • Προαγωγή της ανάρρωσης και της υγείας της ασθενούς
  • Βοήθεια ώστε να διευκολύνει ο γιατρός την ασθενή του να κατανοήσει τα διαφορετικά στάδια του καρκίνου του μαστού
  • Συμβουλές για τη βέλτιστη διαχείριση των συναισθημάτων της ασθενούς, καθώς και του περιβάλλοντός της
  • Πρακτική υποστήριξη, όπως μικρές συμβουλές για την επιστροφή στον εργασιακό χώρο, μέχρι και επισημάνσεις για τη διατροφή και την άσκηση

 

–         Ε-books με συνταγές για ασθενείς για δύναμη και ευεξία

–         Ε-books με ασκήσεις χαλάρωσης και αρμονίας.

 

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ΑΥΓΗ, o κ. A. Αθανασιάδης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, δήλωσε: «Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος αποτελεί ένα επιστημονικό σωματείο που έχει ως βασικό στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των ασθενών σε θέματα σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που αποβλέπει στην οργανωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη παροχή πληροφοριών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που απασχολεί σήμερα το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού στη χώρα μας, αλλά, παράλληλα, παρέχει το ιδανικό πεδίο για εφαρμογή των αρχών της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης που πραγματικά σώζουν ζωές. Η πρωτοβουλία της εταιρείας AstraZeneca για τη δημιουργία ενός τέτοιου διαδικτυακού ιστότοπου που θα αποτελεί κανάλι ενημέρωσης σε όλα τα θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, Χρήστος Μαρκόπουλος, δήλωσε: «Η ΕΧΕΜ με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζει τη πρωτοβουλία της εταιρείας AstraZeneca να δημιουργήσει το διαδικτυακό ιστότοπο ΑΥΓΗ με σκοπό την ενημέρωση για το Καρκίνο του Μαστού τόσο των ιατρών όσο και του πληθυσμού.  Ο καρκίνος του μαστού, το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα που προσβάλλει τον γυναικείο πληθυσμό, εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στην εποχή μας. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση σε αρχικό στάδιο που επιτυγχάνεται με την ενημέρωση για το συστηματικό, προληπτικό έλεγχο των γυναικών με ετήσια μαστογραφία και κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό και στην έρευνα και εφαρμογή πλέον στοχευμένων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα ΑΥΓΗ κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες και στους επαγγελματίες υγείας του συγκεκριμένου χώρου να αποκτήσουν το δικό τους ιστότοπο, που ελπίζουμε ότι θα είναι ένα αξιόπιστο και συνεχές κανάλι ενημέρωσης».

 

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” εδώ και 25 χρόνια χτίζει όλα του τα προγράμματα γύρω από δύο βασικούς άξονες: τη δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκας με καρκίνο μαστού και την ενημέρωση – κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Ως εκ τούτου, το Άλμα Ζωής συγχαίρει την εταιρεία AstraZeneca για τη δημιουργία του διαδικτυακού τόπου ΑΥΓΗ, ο οποίος καλύπτοντας μία ευρεία θεματολογία θα συμβάλλει στην ακόμα  καλύτερη  ενημέρωση ασθενών και ιατρών για τον καρκίνο του μαστού».

 

Το Α.Υ.Γ.Η. (Ασθενείς. Υποστήριξη. Γνώση. Ηρεμία.) αποτελεί ένα συνολικό πρόγραμμα ενημέρωσης και υποστήριξης γιατρών και ασθενών, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, που υποστηρίζεται από έντυπο υλικό καθώς και ειδική ιστοσελίδα http://avgi-breastcancer.gr/, για την πρόσβαση στην οποία απαιτείται μία σύντομη και απλή διαδικασίας εγγραφής.

Σχετικά με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ)

Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) είναι Σωματείο που ιδρύθηκε το 2000 από τον καθηγητή της Ιατρικής Χρήστο Μαρκόπουλο, με τη συμμετοχή των περισσοτέρων Χειρουργικών Μονάδων Μαστού της Ελλάδας. Αποτελεί ισότιμο μέλος του Breast International Group (BIG). Η ΕΧΕΜ διαθέτει 320 μέλη, ενώ έχει διοργανώσει 56 επιστημονικές ημερίδες και ένα Πανελλήνιο Συνέδριο. Επίσης, διοργανώνει Ετήσια Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ειδικευομένων, προσφέρει υποτροφίες σε νέους χειρούργους και συμμετέχει στη διαμόρφωση Διεθνών και Ελληνικών Κλινικών πρωτοκόλλων.

 

Σχετικά με την Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ)

H Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο που έχει ως βασικό στόχο την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας στην Ελλάδα. H ΕΟΠΕ ιδρύθηκε τo 1986 στην Αθήνα από 22 ιδρυτικά μέλη. Σκοπός της είναι η προώθηση της διδασκαλίας και ενημέρωσης στον τομέα της κλινικής ογκολογίας καθώς επίσης η προώθηση της πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και έρευνας των κακοήθων νεοπλασμάτων.

 

Σχετικά με την AstraZeneca

Η ΑstraZeneca είναι μια παγκόσμια, καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων για καρδιαγγειακές, γαστρεντερολογικές, αναπνευστικές, ογκολογικές, λοιμώδεις καθώς και του κεντρικού νευρικού συστήματος παθήσεις. Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τα: www.astrazeneca.gr και www.astrazeneca.com.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Χριστίνα Γιόγιακα, Communication Specialist, AstraZeneca, τηλ.: 210 6871645, e-mail: Christina.Giogiaka@astrazeneca.com

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML