Log In
29/11/2022

Άλμα Ζωής – Δράσεις Οκτωβρίου 2022

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Δράσεις Οκτωβρίου 2022

Συμβολική φωταγώγηση Ζαππείου Μεγάρου

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Greece Race for the Cure®2022, το Ζάππειον Μέγαρον φωταγωγήθηκε ροζ ως φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την ασθένεια, για όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας, καθώς και για να υπενθυμίσει σε όλους πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μπορούν να σώσουν ζωές.

Greece Race for the Cure® 2022

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου περισσότερες από 32 χιλιάδες συμμετείχαν στο Greece Race for the Cure® 2022, γεμίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, αλλά και το διαδίκτυο με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά πως Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Ο συμβολικός αγώνας δρόμου και περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure®, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), από το 2009 και είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και την 3η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη. Στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια του καρκίνου του μαστού, η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, η υποστήριξη και η αναγνώριση της δύναμης ψυχής των ασθενών με καρκίνο μαστού, η βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας, καθώς και η χρηματοδότηση επιστημονικών προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρόληψης που υλοποιούνται από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» όλη τη χρονιά.

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε 14 ενημερωτικές παρεμβάσεις, τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης, σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς πανελλαδικά, με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Περισσότερα: https://almazois.gr/programmata/programma-enimerwsis-xwroi-ergasias/

Παράλληλα, ο Σύλλογος υποστήριξε μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργάνωσαν οργανώσεις, φορείς και εταιρείες για την ενημέρωση το κοινού τους.

Σεμινάριο ομορφιάς “Classes for Confidence”

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Sephora Stands», που έχει στόχο να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους συνανθρώπους μας μέσα από τον κόσμο της “ομορφιάς”, πραγματοποιήθηκε τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά ακόμα ένα σεμινάριο ομορφιάς για τα μέλη του συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Έναρξη του Β’ Κύκλου των εκπαιδευτικών webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2022. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται μέσω zoom και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να λάβουν  έγκυρη ενημέρωση και καθοδήγηση από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, ειδικευμένους σε θέματα καρκίνου μαστού, για τα παρακάτω θέματα:

  • Καρκίνος του μαστού και μετάσταση
  • Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού

Περισσότερες Πληροφορίες – Εγγραφές:  https://almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

 «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το νέο podcast του «Άλμα Ζωής» για τον καρκίνο του μαστού

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» παρουσίασε το νέο του podcast για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Πες ΜΑΣ ΤΟ».

Κάθε μήνα η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc–Ψυχοθεραπεύτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», συνομιλεί με survivors, εθελόντριες του συλλόγου και επαγγελματίες υγείας και μαζί απαντούν σε απλά αλλά και σύνθετα ερωτήματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, παρουσιάζοντας την αληθινή διάσταση μιας ασθένειας δύσκολης αλλά και αντιμετωπίσιμης.

Στόχος του podcαst είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, η ενδυνάμωση των ασθενών με πρώιμο αλλά και μεταστατικό καρκίνο μαστού και των οικογενειών τους καθώς και η απομυθοποίηση της νόσου μέσα από αληθινές ιστορίες δύναμης και ελπίδας.

Μπορείτε να ακούτε το podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ» δωρεάν σε:

Pink@Work: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού συνεχίστηκε με την καμπάνια Pink at work, μέσω της οποίας εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για σημαντικά στατιστικά που αφορούν στην ασθένεια και παρακινήθηκαν να αναρτήσουν τα δικά τους μηνύματα από τους χώρους εργασίας τους μέσω social media, φορώντας κάτι ροζ. Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και εταιρείες πανελλαδικώς.

Βράβευση του «Άλμα Ζωής» στα Healthcare Business Awards 2022

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διακρίθηκε και φέτος στα Healthcare Business Awards με PLATINUM και GOLD AWARD στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ» για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και η Υπεύθυνη των Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, κυρία Χριστιάνα Μήτση.

Επιστολή Συλλόγων «Άλμα Ζωής», ΕΧΕΜ, ΕΟΠΕ και ΕΕΑΜ προς το Υπουργείο Υγείας

Στο πλαίσιο του Οκτωβρίου, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον  καρκίνο του μαστού, οι Σύλλογοι «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και οι επιστημονικές εταιρείες ΕΧΕΜ, ΕΟΠΕ και ΕΕΑΜ συνέταξαν επιστολή, την οποία κοινοποίησαν στο Υπουργείο Υγείας, κάνοντας μια ανασκόπηση των όσων έχουν γίνει για την αντιμετώπιση και διαχείριση του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο, και επισημαίνοντας όλα όσα ακόμα χρειάζεται να γίνουν για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης επιβάρυνσης από τη νόσο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των επιβιωσάντων και τη μείωση της θνησιμότητας από τον καρκίνο του μαστού.

Η επιστολή συντάχθηκε και κατατέθηκε σε συνέχεια του Υπομνήματος που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 στον Υπουργό Υγείας, με γνωστοποίηση στον Πρωθυπουργό και εν συνεχεία στους Βουλευτές/τριες και Ευρωβουλευτές/τριες, στο οποίο καταγράφονται και τεκμηριώνονται επιστημονικά οι βασικές θέσεις των παραπάνω φορέων σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού στη χώρα μας.

Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα, στην επιστολή επισημαίνονται δυσλειτουργίες και ελλείψεις, κατατίθενται προτάσεις για τη βελτίωσή τους και υπενθυμίζονται πάγια αιτήματα των συνυπογραφόντων, η πραγματοποίηση των οποίων θα λειτουργήσει προς όφελος χιλιάδων ασθενών που βιώνουν τη νόσο, χιλιάδων γυναικών που έχουν επιβιώσει από την ασθένεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Δείτε το αναλυτικό κείμενο της επιστολής εδώ: 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το «Άλμα Ζωής» στην επιστημονική ημερίδα «Ο καρκίνος του μαστού σήμερα: Από την πρόληψη στην θεραπεία»

Στο πλαίσιο της ημερίδας «Ο καρκίνος του μαστού σήμερα: Από την πρόληψη στην θεραπεία», που διοργανώθηκε από το Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο -Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 , Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, και η κυρία Κατερίνα Χοτζόγλου, Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετείχαν ως ομιλήτριες στη θεματική ενότητα «Το βήμα των ασθενών».

 

Το «Άλμα Ζωής» στο 3rd Athenian Oncology Congress

Στο πλαίσιο της Διημερίδας «3rd Athenian Oncology Congress: Improving Cancer care by opening therapeutic avenues”, η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Θεραπείας της Μεταστατικής Νεοπλασματικής Νόσου σε συνεργασία με την Δ’ Ογκολογική́ Κλινική́ του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν  την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, η κυρία Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος – Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Πανελληνίου  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού: Το όραμα του “Άλματος Ζωής”»  στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Προγράμματα screening στον Γενικό Πληθυσμό: Που βρισκόμαστε και που πρέπει να φτάσουμε».

 

Το «Άλμα Ζωής» στο 7ο Επιστημονικό Forum: «Ογκολογία: Quo Vadis?»

Στο πλαίσιο του 7ου  Επιστημονικό Forum «Ογκολογία: Quo Vadis?», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2022 στο Λιμένι Λακωνίας από το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, συμμετείχε ως σχολιάστρια στη διάλεξη με θέμα «Ο εθελοντής υγείας ως επαγγελματίας».

Το «Άλμα Ζωής» στην εκδήλωση με θέμα Πρώτα συμπεράσματα & προκλήσεις του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συμμετείχε στην εκδήλωση-συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: Πρώτα συμπεράσματα & προκλήσεις του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» που διοργάνωσε η GE Healthcare. Στη συζήτηση συμμετείχαν  με τις εισηγήσεις τους η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και η Υπεύθυνη των Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, κυρία Χριστιάνα Μήτση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML