Log In
30/11/2021

Άλμα Ζωής: Δράσεις Οκτωβρίου 2021

Ο Οκτώβριος είναι μήνας με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», καθώς είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ως εκ τούτου, το «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε πληθώρα δράσεων, ενώ συμμετείχε και σε δράσεις ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν άλλοι φορείς, σε όλη την Ελλάδα.

Greece Race for the Cure®

Το Greece Race for the Cure® είναι συμβολικός αγώνας δρόμου και περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνεται από το «Άλμα Ζωής» από το 2009. Πρόκειται για τη μαζικότερη αθλητική εκδήλωση με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, αγγίζοντας τις 40.000 συμμετοχές ετησίως.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια του καρκίνου του μαστού, η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, η υποστήριξη και η αναγνώριση της δύναμης ψυχής των ασθενών με καρκίνο μαστού και η χρηματοδότηση επιστημονικών προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρόληψης που υλοποιούνται από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» όλη τη χρονιά.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 3ήμερο 1-2 και 3 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη του μήνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η λογική της συμμετοχής φέτος είναι πως οποιοσδήποτε επιθυμούσε έκανε  δική του διαδρομή, σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, της Ευρώπης ή του κόσμου διαδίδοντας το μήνυμα «Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού» μέσω social media. Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο του Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε εκτός από διαδικτυακό πρόγραμμα, έκθεση ενημέρωσης, συμβολική φωταγώγηση και κλινικός έλεγχος μαστού στο Ζάππειο, όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία.

Webinar: Μαζί ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού 

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, την έναρξη των διαδικτυακών δράσεων για το Greece Race for the Cure® σηματοδότησε το webinar “Μαζί ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού». Θέμα του webinar ήταν η σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και της αλλαγής των συνηθειών, με συνειδητή υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών υγείας. Εξειδικευμένοι επιστήμονες μίλησαν για την αξία της άσκησης, της διατροφής και της φροντίδας της ψυχικής υγείας, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε η ανάγκη για επιστροφή στον προληπτικό έλεγχο εν μέσω COVID-19 καθώς και η συμβολή του γονιδιακού ελέγχου στην πρόληψη της ασθένειας.

Συμβολική φωταγώγηση Ζαππείου Μεγάρου

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων για το φετινό Greece Race for the Cure®, το Ζάππειο Μέγαρο φωταγωγήθηκε ροζ ως φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την ασθένεια, για όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας, καθώς και για να υπενθυμίσει σε όλους πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μπορούν να σώσουν ζωές.

«Αποφασίζω γιατί γνωρίζω»: Εκπαιδευτικά webinars για γυναίκες με καρκίνο μαστού

Τον Οκτώβριο ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων τα οποία παρέχονται εντελώς δωρεάν σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού. Τα webinars πραγματοποιούνται επιλεγμένες Τετάρτες και Σάββατα, αγγίζοντας κάθε φορά διαφορετικά θέματα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ενθαρρύνεται η επίλυση προσωπικών αποριών των συμμετεχουσών από τους ειδικούς. Τα webinars δίνουν τη δυνατότητα σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν, ενώ ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με την λήξη του έτους.

Pink @ Work: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού συνεχίστηκε με την καμπάνια Pink at work, μέσω της οποίας εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για σημαντικά στατιστικά που αφορούν στην ασθένεια και παρακινήθηκαν να αναρτήσουν τα δικά τους μηνύματα από τους χώρους εργασίας τους μέσω social media, φορώντας κάτι ροζ. Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν δεκάδες εταιρείες πανελλαδικώς.

Υπόμνημα Συλλόγων «Άλμα Ζωής», ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ για τον Καρκίνο του Μαστού στην Ελλάδα

Με βασικό ζητούμενο ο Καρκίνος του Μαστού να γίνει προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία και να προωθηθούν άμεσα δράσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ασθένειας και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των επιβιωσάντων, καθώς και τη μείωση της θνησιμότητας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) και την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), όλοι ασχολούμενοι αποκλειστικά με τον μαστό, συνέταξαν ένα υπόμνημα με τις βασικές τους θέσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα.

Το Υπόμνημα έχει κατατεθεί υπόψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας  Υπουργού Υγείας, κας Μίνα Γκάγκα, ενώ συζητήθηκε αναλυτικά σε συνάντηση των συνυπογραφόντων με τον Υπουργό Υγείας, την 25η Οκτωβρίου, ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Το Υπόμνημα, θα  τεθεί προς αξιοποίηση όλων των φορέων που ασχολούνται με τον καρκίνο προς όφελος των ασθενών.

Αναλυτικά το κείμενο: https://bit.ly/3d0Olgd

Συνάντηση “Άλμα Ζωής” με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα

Την Τετάρτη 27/10/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρίας Μαρίας Συρεγγέλα και εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με κύριο θέμα  τη βελτίωση των συνθηκών εργασιακής επανένταξης των ασθενών με καρκίνο, καθώς και τη συμμετοχή στη χάραξη πολιτικών προς όφελος των ασθενών.

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Εκπρόσωποι του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» συμμετείχαν σε εκδηλώσεις ενημέρωσης άλλων φορέων ή σε αφιερώματα σε ΜΜΕ και μίλησαν για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης διαδικτυακά ή διά ζώσης.

Τέλος, ιδιαίτερη βάση δόθηκε αυτόν τον μήνα στο πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς πανελλαδικώς, με κλιμάκιο του Συλλόγου να πραγματοποιεί περισσότερες από 10 ενημερωτικές παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML