Log In
30/03/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Μαρτίου 2023

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Συνάντηση Μελών Μαρτίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» η μηνιαία συνάντηση των μελών του, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης διεξήχθη συζήτηση με θέμα: «Γυναίκες στην ιατρική: Έμφυλες διακρίσεις, δυσκολίες & περιθώρια βελτίωσης», κατά την οποία οι συμμετέχουσες συνομίλησαν με πέντε γυναίκες ιατρούς, οι οποίες ανέδειξαν μέσα από το προσωπικό τους βίωμα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω φύλου στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική τους εξέλιξη ως ιατροί.

Στην συνάντηση μελών συμμετείχαν ως ομιλήτριες οι ιατροί:

 • Μυλωνάκη Δέσποινα, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελήτρια Α’ Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Νίκαιας, Υπεύθυνη Ιατρείου Μαστού
 • Σταθουλοπούλου Μαρουλιώ, Χειρουργός Μαστού- Διευθύντρια Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Νοσοκομείο Μετροπόλιταν
 • Σταυρίδη Φλώρα, MD, MSc, MRCP, Παθολόγος Ογκολόγος, Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία, Managing Director Care and Cure Oncology Center
 • Τόλια Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Κρήτης, Εργαστήριο Ακτινοθεραπείας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
 • Φαλιάκου Ελένη, Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Β’ Κλινικής Μαστού «ΜΗΤΕΡΑ»

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν στο Θέατρο Τέχνης τη θεατρική παράσταση «Photograph 51» της Anna Ziegler, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Έναρξη των εκπαιδευτικών webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2023

Ξεκίνησαν τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2023 που θα διαρκέσουν από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Λεμφοίδημα: Τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Ευριπίδη Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτή, MSc, MLD/CDT Certified Instructor, Συντονιστή ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ.

Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν, δίνοντας σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν επιστημονική πληροφόρηση από εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα που αφορούν στη ζωή μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Περισσότερες Πληροφορίες – Εγγραφέςhttps://almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

Ενημερωτική παρέμβαση στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης σε Χώρους Εργασίας, Δήμους και φορείς πανελλαδικά, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μέλη του συλλόγου εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Στο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Γυναίκα και Δημοκρατία» που διοργάνωσε η ELSA Athens, η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού συμμετείχε ως ομιλήτρια στη συζήτηση με θέμα «Στήριξη του κράτους απέναντι στις γυναίκες σχετικά με τα θέματα υγείας».
 • Στο συνέδριο του Economist με θέμα Greeces agenda to combat cancer που διοργανώθηκε από το Economist Impact υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου συμμετείχε ως ομιλήτρια στη συζήτηση με τίτλο “The value of early diagnosis and biomarker testing” (Η αξία της έγκαιρης διάγνωσης και εξέτασης βιοδεικτών) με θέμα ομιλίας “The value of biomarker testing in patient lives” (Η αξία της εξέτασης βιοδεικτών στη ζωή των ασθενών).
 • Στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νεότερες εξελίξεις στον καρκίνο του μαστού και στους γυναικολογικούς καρκίνους» που διοργάνωσε τo Chapter AGNODIKE των Daughters of Penelope-AHEPA family και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό.
 • Στην εκδήλωση με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βέλου – Βόχας, η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου πραγματοποίησε ομιλία.
 • Στην ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού (Νέες τάσεις και θεραπείαπου διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό και η κυρία Γιάννα Γεροθανάση, μέλος του συλλόγου, πραγματοποίησε ομιλία.
 • Στην εκδήλωσηWomen can Fightη κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελόντριες του συλλόγου πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά και για το πώς μπορεί κάθε γυναίκα ασθενής να ωφεληθεί από τις δράσεις του «Άλμα Ζωής».
 • Εκδηλώσεις με αφορμή το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη»
  Η Ειδικότητα Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βεροίας και η Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης του ΕΠΑ.Λ. Άρτας διοργάνωσαν τον Μάρτιο δράσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη» που συνεχίζεται για 8η χρονιά. Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στο ΕΠΑ.Λ. Άρτας με αφορμή τη δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML