Log In
19/04/2022

Άλμα Ζωής: Δράσεις Μαρτίου 2022

Συνάντηση Μελών Μαρτίου

7 γυναίκες – 7 αθέατες ιστορίες

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων, μηνιαίων συναντήσεων των μελών του Συλλόγου πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή εκδήλωση με επίκεντρο τη γυναίκα. Μία εκπρόσωπος της αλβανικής κοινότητας που ζει στην Ελλάδα, μια γυναίκα τρίτης ηλικίας, μια φροντίστρια ασθενή, μια Ελληνίδα survivor που ζει στο εξωτερικό,  μια μητέρα ενός παιδιού σε μονογονεϊκή οικογένεια, μία γυναίκα που εργάζεται σε ΜΕΘ και μια survivor οδηγός ταξί πήραν τον λόγο και φώτισαν αθέατες πλευρές της καθημερινότητάς τους, ανέδειξαν τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και μοιράστηκαν τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες τους.

Στόχος, μέσα από τη συζήτηση, η συνειδητοποίηση των κοινών αναγκών, των διακρίσεων και των ανισοτήτων που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από τη θέση, την ηλικία, τις καταβολές, τις εμπειρίες της.

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα

Κλιμάκιο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία 3 διαδικτυακές ενημερωτικές παρεμβάσεις, στον Δήμο Ύδρας, στην Τράπεζα Πειραιώς και στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή,  με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

 Το «Άλμα Ζωής» στην Εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου, μια διαδικτυακή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με θέμα “Γυναίκες μετά την πανδημία: οι κυριότερες εξελίξεις, προκλήσεις και νομοθεσία”. Της συζήτησης προηγήθηκαν παράλληλες συναντήσεις εκπροσώπων ΜΚΟ, ακαδημαϊκών, φοιτητών, μαθητών, πολιτών και εθελοντών. Η  Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου συμμετείχε στην ομάδα συζήτησης με θέμα «Γυναίκες φροντιστές: ψυχικό φορτίο, εξισορρόπηση καθηκόντων και προσωπικής ζωής».

1ο Συνέδριο Ασθενών «Ο Καρκίνος του Μαστού στην Ελλάδα σήμερα»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε στις 18 και 19 Μαρτίου 2022 το 1ο Συνέδριο Ασθενών με καρκίνο του μαστού με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα».

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη όλων των πτυχών της αντιμετώπισης και διαχείρισης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, η χαρτογράφηση του τρόπου ζωής των ασθενών μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία καθώς και η συζήτηση σχετικά με τους τρόπους επίλυσης και βελτίωσης της διαχείρισης της ασθένειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχοντας πάντα ως βασικό παρονομαστή την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών του επιστημονικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσμικούς εκπροσώπους και εκπροσώπους ασθενών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αναφέρθηκαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων η ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη,  για την έναρξη του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στις ηλικίες 50-69,  το οποίο έρχεται  να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα όλων των γυναικών, και η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, για την ίδρυση μητρώου ασθενών με καρκίνο, με αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων. Επιπροσθέτως, η Dr Fatima  Cardoso, Πρόεδρος της ABC Global Alliance για τον προχωρημένο/μεταστατικό καρκίνο του μαστού, έχοντας ως γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με προχωρημένη νόσο, ανέδειξε την ανάγκη προτεραιοποίησης της αντιμετώπισης του μεταστατικού καρκίνου μαστού σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη  μείωση της θνησιμότητας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υβριδικά, με τη φυσική παρουσία ομιλητών και του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων, τηρώντας όλα τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Το 1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου  (ΕΛΛΟΚ).

Περισσότερες πληροφορίες: https://almazois.gr/brca-conference2022/

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου στα παρακάτω links:

Το «Άλμα Ζωής» στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

O Π.Σ.Φ. – ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ διοργάνωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση Οιδημάτων». Στο πλαίσιο του Συμποσίου,  μέλη του Συλλόγου  «Άλμα Ζωής» συμμετείχαν στη διαδραστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Ας μιλήσουμε για το Λεμφοίδημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML