Log In
08/06/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Μαΐου 2023

Συνάντηση Μελών Μαΐου

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας συνάντησης των μελών του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στο IANOS Café ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι άντρες μιλούν για τον καρκίνο του μαστού». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της εμπειρίας και της συμμετοχής του συντρόφου-φροντιστή στο ταξίδι της ασθενούς.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά, «Ένα φύλλο που πέφτει» (εκδ. Αρμός), τέσσερεις άντρες συζήτησαν αναδεικνύοντας πτυχές της πορείας της νόσου. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενες/οι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη συζήτηση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι :

Γιαγτζόγλου Δημήτρης – δημοσιογράφος

Καραμίχος Γιώργος– ηθοποιός

Μεταξάς Ιωάννης – σύντροφος γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού

Σπύρου Κωνσταντίνος – σύντροφος γυναίκας με εμπειρία καρκίνου μαστού

και η συγγραφέας του βιβλίου, Μαγγανά Κατερίνα – ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ρώτα.

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέα επεισόδια για το podcast του «Άλμα Ζωής»

Την Παρασκευή 5 Μαΐου το podcast του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», «Πες ΜΑΣ ΤΟ» επέστρεψε με καινούργιο επεισόδιο που τιτλοφορείται «Μόλις διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού. Τι θα πω στο παιδί μου;». Στο επεισόδιο η Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας και Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Μαριγιάννα Ζερβού παρέχει συμβουλές για το πώς θα μπορούσε η ανακοίνωση της ασθένειας να γίνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στα παιδιά.

Την 1η Παρασκευή κάθε μήνα, survivors, εξειδικευμένοι επαγγελματίες και άτομα που σχετίζονται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού θα μοιράζονται μέσα από το podcast τις προσωπικές τους ιστορίες, οδηγίες για την πρόληψη της ασθένειας και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή μετά τη διάγνωση για τις ασθενείς αλλά και τους οικείους τους.

Στόχος του podcast είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης από εξειδικευμένους επαγγελματίες, η ενδυνάμωση των ασθενών με καρκίνο μαστού και των οικογενειών τους καθώς και η απομυθοποίηση της νόσου μέσα από αληθινές ιστορίες δύναμης και ελπίδας.

Παρουσιάζει η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc–Ψυχοθεραπεύτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Μπορείτε να ακούτε τα επεισόδια του «Πες ΜΑΣ ΤΟ» δωρεάν σε:

Spotify: https://tinyurl.com/4j4mjs8z

Google Podcasts: https://tinyurl.com/yrurez37

Apple Podcasts: https://tinyurl.com/2p83k68t

Υπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από το «Άλμα Ζωής»

Μετά από απόφαση του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η πρόεδρός του, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, υπέγραψε την Παγκόσμια Διακήρυξη για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ταυτόχρονα, το «Άλμα Ζωής» συμμετέχει στην ελληνική συνεργασία 131 φορέων με τον ίδιο στόχο στη χώρα μας. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), 131 επιστημονικοί, επαγγελματικοί, ερευνητικοί και κοινωνικοί φορείς, ιδρύματα, ινστιτούτα, ενώσεις και σύλλογοι ασθενών με καρκίνο, υποστηρίζουν την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής του ΠΟΥ ως προβλήματος δημόσιας υγείας και στη χώρα μας.

Μάθημα μακιγιάζ για τα μέλη του «Άλμα Ζωής» από τη SEPHORA και τη BENEFIT

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης “Sephora Stands Classes for Confidence”, η SEPHORA και η BENEFIT διοργάνωσαν την Τετάρτη 17 Μαΐου ένα μάθημα μακιγιάζ για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και επαγγελματίες του συλλόγου εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε συνέδρια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού που διοργάνωσε η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας, η Ψυχολόγος Υγείας, MSc–Ψυχοθεραπεύτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Φρόσω Τζιντζηροπούλου συμμετείχε με ομιλία με θέμα «Τεχνικές για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ιατρών και ασθενών με καρκίνο του μαστού».
  • Στο 2ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία «Κατανοώντας την Ανάγκη- Διερευνώντας το Κενό» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, η κυρία Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό. Η Ψυχολόγος Υγείας, MSc–Ψυχοθεραπεύτρια κυρία Φρόσω Τζιντζηροπούλου συμμετείχε στο συνέδριο ως ομιλήτρια στην ενότητα με τον τίτλο: «Η αναγκαιότητα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στον καρκίνο – Θεωρητικές τοποθετήσεις και προσωπικές αξιολογήσεις», ενώ η Ψυχολόγος και Υπεύθυνη των Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, κυρία Χριστιάνα Μήτση συμμετείχε ως ομιλήτρια στη συζήτηση – στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Ψυχολογία στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία-Θεραπευτικές Προσεγγίσεις».

Ενημερωτικές παρεμβάσεις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης σε Χώρους Εργασίας, Δήμους και φορείς πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκαν τρεις ενημερωτικές παρεμβάσεις σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έγιναν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαγίων «Μήτρος Μπινιάρης», στην εταιρεία Toyota Material Handling Greece S.A. και στον Δήμο Πεντέλης.

Εκπαιδευτικά webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Συνεχίστηκαν με επιτυχία τα δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο μέσω zoom, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να λάβουν  έγκυρη ενημέρωση και καθοδήγηση από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, ειδικευμένους σε θέματα καρκίνου μαστού, για τα παρακάτω θέματα:

  • Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού
  • Βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μέσω του τρόπου ζωής

Περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές: www.almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML