Log In
28/07/2022

Άλμα Ζωής – Δράσεις Ιουνίου 2022

Το «Άλμα Ζωής» στη διαδικτυακή γιορτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ διοργάνωσε διαδικτυακή γιορτή με τίτλο «Τιμούμε, ενδυναμώνουμε, υποστηρίζουμε, γιορτάζουμε!». Εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, στην εκδήλωση συμμετείχε η κυρία Μαργαρίτα Χρυσάνθου – Πιτερού, Αντιπρόεδρος του ΔΣ, η οποία εκφώνησε το μήνυμα του Συλλόγου.

Διοργάνωση webinar “Classes for confidence”

Με πρωτοβουλία της Sephora, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο με αισθητικό για τα μέλη του συλλόγου «Άλμα Ζωής», στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Sephora Stands», που έχει στόχο να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους συνανθρώπους μας, μέσα από τον κόσμο της “ομορφιάς”.

Ολοκλήρωση του Α’ Κύκλου των εκπαιδευτικών webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος των εκπαιδευτικών webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2022, που διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά δίνοντας την ευκαιρία σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος. Μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», 500 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα και αξιόπιστα από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες για διάφορες πτυχές τις ασθένειάς τους.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των webinars αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Λεμφοίδημα: τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό
  • Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού
  • Καρκίνος μαστού και φροντίδα δέρματος
  • Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού
  • Ο ρόλος της άσκησης στον καρκίνο του μαστού

Το «Άλμα Ζωής» στην παρουσίαση του εθνικού προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά». Εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου και η Γραμματέας κ. Ίρις-Ειρήνη Αργύρη.

Το «Άλμα Ζωής» στο 13ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας

Στις 23-25 Ιουνίου 2022, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛ.Ι.Ε.Κ.) διοργάνωσε το 13ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου συμμετείχε στο Σεμινάριο ως σχολιάστρια την Παρασκευή 24 Ιουνίου στη Συνεδρία με τίτλο «Καρκίνος μαστού: Πώς αλλάζει η αντιμετώπιση στην πρώιμη και μεταστατική νόσο».

Ολομέλεια Εκπαιδευμένων Εθελοντριών «Άλμα Ζωής» 2022

Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ολομέλεια των Εκπαιδευμένων Εθελοντριών του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στα γραφεία του Συλλόγου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι νέες εθελόντριες, οι οποίες, έχοντας πλέον ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στα πρότυπα του διεθνούς εθελοντικού προγράμματος Reach to Recovery (RRI) από την Κοινωνική Υπηρεσία, παρέλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και τις εθελοντικές τους ταυτότητες και είναι έτοιμες να παρέχουν συναισθηματική στήριξη και πρακτική βοήθεια σε γυναίκες με την ίδια εμπειρία σε Νοσοκομεία και να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου.

Το «Άλμα Ζωής» στον «8ο Τσακώνικο Δρόμο»

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 διεξήχθη στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ο «8ος Τσακώνικος Δρόμος» προς τιμήν της Άντζελας Βερναδάκη. Το «Άλμα Ζωής» έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με ενημερωτική δράση για το κοινό σχετικά με την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Συναυλία «ΕΙΧΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕ»

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συναντήθηκε επί σκηνής με τη γυναικεία χορωδία CHÓRES, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, πραγματοποιώντας ειδική μουσική παράσταση, για την ενίσχυση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου. Η σύμπραξη αυτή υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα «Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!», μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas για την ολιστική υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML