Log In
28/02/2024

Άλμα Ζωής – Δράσεις Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ κυρία Στέλλα Κυριακίδου

Συνάντηση με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Στέλλα Κυριακίδου, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Θέματα  της συζήτησης  ήταν το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου, η καταπολέμηση  των ανισοτήτων, η εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου και η επικρατούσα κατάσταση στη διαχείριση του καρκίνου του μαστού στη χώρα.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ, η κυρία Κατερίνα Χοτζόγλου, μέλος ΔΣ, η κυρία Χριστιάνα Μήτση, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων, και η κυρία Σούλα Λίβα, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Europe’s beating Cancer plan: Joining forces

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου “Europe’s beating Cancer plan: Joining forces”, την οποία φιλοξένησε η κυρία Κυριακίδου στην Commission.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τρία χρόνια μετά την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου, για τον απολογισμό των προσπαθειών της Ευρώπης να λάβει ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της ασθένειας και να βελτιώσει τη ζωή όλων όσων αφορά ο καρκίνος.

Θεατρική Παράσταση «Η Πρόσκληση» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»
για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποίησε τη θεατρική παράσταση «Η πρόσκληση» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Ένα έργο της Αθηνάς Παππά γραμμένο ειδικά για τις ανάγκες της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» παρουσιάστηκε στο κατάμεστο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με είσοδο ελεύθερη στο κοινό, την Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Η θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν μόνο γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, είχε ως στόχο να αναδείξει την ομορφιά της ζωής, σε μία ημέρα με υψηλό συμβολισμό. Μετά τη λήξη της παράστασης ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές και το κοινό.

Παράλληλα, όλη την εβδομάδα πριν από  την Ημέρα κατά του Καρκίνου εθελόντριες του Συλλόγου ενημέρωναν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και για το έργο του Συλλόγου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Υποδεχτήκαμε τους μαθητές του 6ου ΓΕΛ Αθηνών

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Αθηνών, συνοδευόμενες/οι από τις καθηγήτριές τους, κυρία Φωτεινή Μπούρδαλα και κυρία Άννα Μαμάκη επισκέφθηκαν τα γραφεία μας, ώστε να έχουν μία συνολική εικόνα για τον Σύλλογο και τη δράση του. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν ήδη πραγματοποιήσει δωρεά για την ενίσχυση του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” με ποσό που συνέλεξαν από το χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου τους.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνομίλησαν με την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου και με την εκπαιδευμένη εθελόντρια κυρία Κούλα Κοκονέζη, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προγράμματα και τις δράσεις του Συλλόγου και για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Ανακοίνωση Συνεδρίου «Ο Καρκίνος του Μαστού στην Ελλάδα Σήμερα»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασθενών «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα». Το συνέδριο έχει υβριδική μορφή και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσα από τη σελίδα Facebook και το YouTube του Συλλόγου. Το Συνέδριο απευθύνεται σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του μαστού και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), της  Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Στέλλα Κυριακίδου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με θέμα «Το Ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου».

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν, μέσα από τα νεότερα ιατρικά και εμπειρικά δεδομένα, όλες οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, θέτοντας πάντα στο προσκήνιο την οπτική των ασθενών.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται:

 • Δεδομένα μεταξύ 1ου & 2ου συνεδρίου
 • Η έγκαιρη διάγνωση στην Ελλάδα: Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού
 • Δικαιώματα και παροχές σε ασθενείς με καρκίνο μαστού: Το σημερινό τοπίο
 • “Το ταξίδι των ασθενών”: 10 χρόνια μετά – Παρουσίαση έρευνας
 • Γυναίκες Υψηλού Κινδύνου & Κληρονομικότητα
 • Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού
 • Κέντρα Μαστού Ολοκληρωμένης Φροντίδας: η αναγκαιότητα της υλοποίησης
 • Νεότερα Ιατρικά Δεδομένα
 • Βελτίωση Ποιότητας Ζωής – Survivorship
 • Η αναγκαιότητα της Ψυχο-ογκολογίας

Σε κάθε θεματική ενότητα θα υπάρχουν εισηγήσεις και σχολιασμοί από εξειδικευμένους και καταξιωμένους στον χώρο τους ομιλητές, ενώ θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Περισσότερα: https://almazois.gr/karkinos-tou-mastou-ellada-simera-2o-synedrio-asthenwn/

Συμμετοχές σε ημερίδες και συνέδρια
 • Webinar IASIS | At Centro
  Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου συμμετείχε στο Webinar που διοργάνωσε το IASIS | At Centro τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
 • 15ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας της ΕΛ.Ι.Ε.Κ
  Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, συμμετείχε στο προεδρείο του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Πρώιμος καρκίνος μαστού», το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
 • Πανελλήνιο Συνέδριο “Mapping the Unknown in Oncology
  Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε στρογγυλό τραπέζι, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας το έργο του Συλλόγου.
Ενημερωτικές Ομιλίες σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς

4 νέες ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο στους παρακάτω χώρους: Circana, 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Περιστερίου, Special Olympics, ΑΚΤΩΡ.

Στο Πρόγραμμα Ενημερωτικών Ομιλιών συμμετέχουν:

 • Χειρουργός Μαστού ή Ογκολόγος – Παθολόγος ή Ακτινοδιαγνώστης Μαστού με ομιλία: «Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού».
 • Κοινωνική Λειτουργός ή Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» με ομιλία: «Παράγοντες πρόληψης».
 • Γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού, εκπαιδευμένη εθελόντρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» με ομιλία με θέμα: «Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο μαστού».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικούς τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και να λάβουν ενημερωτικά έντυπα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Περισσότερα: https://almazois.gr/programmata/programma-enimerwsis-xwroi-ergasias/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML