Log In
19/08/2013

ΜΕΤΑΞΑ: Ακούγοντας το Χρόνο

MetaxaΜΕΤΑΞΑ: Aκούγοντας το χρόνο

Ένα ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη με σπλαχνική διάθεση απέναντι στη Ζωή

 

 

 

 

 

 

Σύνοψη

Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του «… έμαθα να ακούω το χρόνο», ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται δάσκαλος ζωής γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας ζωή στα χρόνια τους.

Ένα ακόμη ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη (Άλλος δρόμος δεν υπήρχε, Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν), για την υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου όταν βρίσκεται σε οριακές καταστάσεις.

 

 

Συντελεστές

σενάριο – σκηνοθεσία – δ. παραγωγής: Σταύρος  Ψυλλάκης

από μια ιδέα του Νίκου Καρβούνη

διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας  Πάλμας

πρωτότυπη Μουσική: Βαγγέλης  Φάμπας

μοντάζ: Σπύρος Κόκκας

ηχολήπτης: Σταύρος Ψυλλάκης

σχεδιασμός ήχου: Βαγγέλης  Φάμπας  – Σπύρος Κόκκας

βοηθοί παραγωγής: Νέστορας Γουσέτης  – Λευτέρης Πατεράκης 

συνεργάτης  παραγωγός: Νικόλας Πανουτσόπουλος

παραγωγός: Σταύρος Ψυλλάκης

χορηγοί: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας,  Safe Blood BioAnalytica Α.Ε.,     

                Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών 

                Γιατρών Ελλάδας

συμπαραγωγός:  Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ.

 

Δείτε τη σελίδα της ταινίας στο Facebook http://www.facebook.com/Metaxalisteningtotime

Δείτε το trailer της ταινίας:


ΜΕΤΑΞΑ, ακούγοντας το χρόνο- τρέιλερ

 

 

Ένα κείμενο για την ταινία

Όταν μια νόσος με θανάσιμο σήμα χτυπά την πόρτα, ο χρόνος μοιάζει να παγώνει. Στο συλλογικό Συνειδητό η λέξη καρκίνος παραμένει κάτι άλλο μια βαριά ετυμηγορία, η είσοδος στην Επικράτεια του Φόβου. Το ντοκουμέντο που έχετε στα χέρια σας αποτελεί ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στον αόριστο χωροχρόνο του ασθενούς με καρκίνο.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης, γνωστός για την οξυδερκή ματιά του σε μια σειρά αθέατων ή αποσιωπημένων πτυχών της ζωής, τεντώνει επιδέξια την κάμερα βαθιά μέσα στην ψυχή ανθρώπων από τον χώρο της Υγείας και αφουγκράζεται τις κραυγές και τους ψιθύρους της. Ακούει τον αιφνίδια ακινητοποιημένο χρόνο τους να επιστρέφει μουδιασμένα, αλλά αποφασιστικά στους προηγούμενους ρυθμούς του επειδή η ζωή είναι πιο δυνατή και πάντα θα διεκδικεί τον βηματισμό της.  Η καταγραφή της εμπειρίας των προσώπων που συνομιλούν με τον σκηνοθέτη, που παραμένει αθέατος πίσω από την κάμερα ως εάν “σιωπηλός εξομολόγος”, συναρθρώνεται σε μια ουσιωδώς ενιαία αφήγηση-ποταμό με το απορρέον Νόημα να οδηγεί τελικά στην απελευθέρωση από τις τανάλιες του Φόβου 

Είναι μεγάλη τιμή για την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας, το ότι συνέβαλε με τις μικρές δυνάμεις της στην ανάδειξη αυτού του μοναδικού εγχειρήματος πρόκλησης ρήγματος στον Μύθο του Καρκίνου.

Ευχαριστούμε τον δημιουργό του, αλλά και όσους παραμέρισαν κάθε δισταγμό και μίλησαν ιδιαίτερα ευχαριστούμε το εκλεκτό μέλος της Εταιρείας Νίκο Καρβούνη για την καίρια συμβολή του στη σύλληψη και εκτέλεση αυτής της μνημειώδους προσπάθειας.       

Αλέξανδρος Αρδαβάνης

                                              Ογκολόγος Παθολόγος, Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML