Log In
27/07/2017

Κλινικά Φροντιστήρια Ουρολογικού Καρκίνου 2017: Από την κλινική έρευνα στην καθημερινή πράξη

Την 13η Ioυνίου 2017, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel διεξήχθη το πρώτο Φροντιστήριο με θέμα «Καρκίνος Προστάτη» των Κλινικών Φροντιστηρίων που διοργανώνει η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ) με θέματα ουροποιογεννητικού καρκίνου. Τα Κλινικά Φροντιστήρια Ουρολογικού Καρκίνου 2017 αποτελούν συνέχεια του 1ου κύκλου Μαθημάτων της ΕΕΟΟΓΕΚ που πραγματοποιήθηκε πριν από 2 χρόνια και η θεματολογία τους φέτος επικεντρώνεται στον καρκίνο του προστάτη και στον καρκίνο του ουροθηλίου. Ο στόχος των φροντιστηρίων είναι η ενημέρωση, κριτική ανάλυση αλλά και συσχέτιση των σύγχρονων κατευθυντήριων οδηγιών του ουρογεννητικού καρκίνου με την ελληνική καθημερινή κλινική πράξη. Παράλληλα, τα Φροντιστήρια περιλαμβάνουν και ενημέρωση των συμμετεχόντων για την σύγχρονη κλινική έρευνα, ενώ ο διαδραστικός χαρακτήρας είναι έντονος με την παρουσίαση πραγματικών περιστατικών από νέους συναδέλφους και διεξοδική συζήτησή τους στα πλαίσια των σύγχρονων εξελίξεων στον ουρογεννητικό καρκίνο.

Η εκδήλωση μοριοδοτήθηκε με 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη. Το φροντιστήριο, διήρκησε από τις 14.00 ως τις 20.30 και περιλάμβανε τρεις βασικές συνεδρίες.

Στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Ορμονοευαίσθητη νόσος Μ0/Μ+ » και Προεδρείο τους κ.κ Δ. Μητρόπουλο – Α. Σκολαρίκο : Παρουσιάστηκαν τρία διαδραστικά περιστατικά : Το 1ο Διαδραστικό περιστατικό με τίτλο: « Βιοχημική υποτροπή μετά από ριζική προστατεκτομή» από την κα Α. Κουγιουμτζοπούλου. Το 2ο Διαδραστικό περιστατικό με τίτλο : «Ανεπιθύμητες ενέργειες ανδρογονικού αποκλεισμού» από τον κο Π. Μουρμούρη και το 3ο Διαδραστικό περιστατικό με τίτλο: «Υψηλό φορτίο νόσου» από την κα Κ. Ράπτη. Στην ίδια συνεδρία ο κ. Ε. Φραγκιάδης πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο : «Guidelines Consensus» και ο κ. Χ. Κυράτσας πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Κλινικές μελέτες»

IMG_20170613_180707

Στην δεύτερη συνεδρία με τίτλο: « Ευνουχοάντοχη νόσος Μ0» και Προεδρείο τους κ.κ Χ. Δεληβελιώτη – Ι. Βαρκαράκη :Παρουσιάστηκε ένα διαδραστικό περιστατικό με τίτλο : «Βιοχημική υποτροπή υπό ανδρογονικό αποκλεισμό» από την κο Μ. Μπερδεμπέ.
Στην ίδια συνεδρία ο κ Α. Δελλής πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο : «Guidelines Consensus» και ο κ. Α. Παπατσώρης πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Κλινικές μελέτες»
Στην τρίτη συνεδρία με τίτλο: « Ευνουχοάντοχη νόσος Μ+ » και Προεδρείο τους κ.κ
Χ. Χριστοδούλου – Μ. Καραμούζη: Παρουσιάστηκαν δύο διαδραστικά περιστατικά . Το 1ο περιστατικό με τίτλο : «Ασυμπτωματικός ασθενής» από την κο. Γ. Τσιρώνη και το 2ο διαδραστικό περιστατικό με τίτλο «Συμπτωματικός ασθενής» παρουσίασε ο κος Μ. Μπακογιώργος.

IMG_20170613_144627

Στην ίδια συνεδρία ο κος Μ. Λιόντος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο : «Guidelines Consensus» και ο κ Π. Οικονομοπούλου πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Κλινικές μελέτες»
Τέλος η εκδήλωση περιλάμβανε και δύο δορυφορικές διαλέξεις . Η πρώτη υπό την οργάνωση της εταιρείας Janssen (Oncology ) με τίτλο «Νέες εξελίξεις στη θεραπεία του Καρκίνου του Προστάτη: πώς επηρεάζουν την καθημερινή κλινική μας πρακτική αλλά και τη ζωή των ασθενών» και ομιλητή τον κο Μ.Λιόντο και η δεύτερη υπό την οργάνωση της εταιρείας Astellas με τίτλο «mRCC – Καθορισμός της βέλτιστης θεραπευτικής αλληλουχίας με τον ασθενή στο επίκεντρο» και ομιλητή τον κο Α. Μπάμια.
Ο διαδραστικός χαρακτήρας του μαθήματος και η ύπαρξη συστήματος ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των περιστατικών είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις καθημερινές πρακτικές στα διάφορα κέντρα του ελληνικού χώρου στον καρκίνο του προστάτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML