Log In
15/12/2017

Οι Πόλεις ως βασικοί «υποκινητές αλλαγών» με στόχο την επίτευξη εθνικών σχεδίων δράσεων για τον καρκίνο είναι το νέο όραμα της UICC.

Το  νέο πρόγραμμα – όραμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου έως το 2025 παρουσίασε η Παγκόσμια Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC)  στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τον Καρκίνο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου.

«Αλλάζοντας το μέλλον του καρκίνου στους αστικούς πληθυσμούς» είναι το σλόγκαν της Διάσκεψης.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές  της Διάσκεψης είναι ότι δίνει στην ογκολογική κοινότητα την ευκαιρία να προβληματιστεί σχετικά με ένα παγκόσμιο ζήτημα. Οι ηγέτες από 60 χώρες μπορούν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες βέλτιστων πρακτικών και να δεσμευτούν ως προς τη συνεργασία για την αντιμετώπιση  των προκλήσεων της πρόληψης του καρκίνου, της έγκαιρης διάγνωσης, της θεραπείας και της περίθαλψης σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Cary Adams, Chief Executive Officer – Union for International Cancer Control (UICC).

Σε ανοιχτή  επιστολή του, εν όψει της έναρξης της Διάσκεψης ο C. Adams, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα, στην πόλη του Μεξικού, συναντώνται περισσότερα από 300 ηγετικά στελέχη στον τομέα του ελέγχου του καρκίνου και της δημόσιας υγείας από όλο τον κόσμο, στην Παγκόσμια  Διάσκεψη Κορυφής για τον Καρκίνο – 2017,  για να συζητήσουν πώς οι πόλεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή, ώστε οι παγκόσμιες δεσμεύσεις για την πρόληψη του καρκίνου να γίνουν εθνικές δράσεις έως το 2025… Η Παγκόσμια Διάσκεψη για τον Καρκίνο είναι ένα ετήσιο γεγονός υψηλού ενδιαφέροντος, που συγκεντρώνει την παγκόσμια ογκολογική κοινότητα. Στην πόλη του Μεξικού σήμερα, έχουμε περισσότερους από 300 ηγέτες από τον χώρο της υγείας, οι οποίοι εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να επιταχύνουν τη δράση κατά του καρκίνου. Αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), μέλη βασιλικών οικογενειών καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο της ογκολογίας , από κοινωνικές ομάδες  και τον ιδιωτικό τομέα ανταλλάσσουμε απόψεις  για τους ρόλους που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας μας  ώστε να εμπλέξουμε τις πόλεις και να εργαστούμε μαζί τους με στόχο να υπάρξει εθνική δράση που θα οδηγήσει στην επίτευξη των δεσμεύσεων παγκοσμίως για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.»

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ: https://www.uicc.org/cities-key-drivers-change-cancer-control?utm_content=bufferb2a82&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML