Log In
04/10/2017

Η κίνηση του μάγου

Έκανε την χαρακτηριστική κίνηση των δαχτύλων πάνω στην οθόνη για να εξαφανίσει την εικόνα από το ipad-πόσο μοιάζει με την κίνηση των μάγων στα εφιαλτικά παραμύθια που δεν άκουσα παιδί και στερήθηκα ενήλικος.

Ο Γιάννης ήθελε να μας δείξει πόσο εύκολα, με ένα “ρούφηγμα” της παλάμης, ολόκληρος ο κολοσσιαίος κατάλογος των κωδικοποιημένων νόσων μπορεί να μετακινηθεί και να αντιπαραβληθεί στα φάρμακα που θα επιχειρήσει να γράψει ο γιατρός· παρεμβάλλοντας ένα yes ή no ανάμεσα στο ίζημα της διαδικασίας που συμβατικά περιγράφεται ως ιατρική σκέψη και απόφαση -με τον ενίοτε υποκείμενο δόλο- και την -πάντα δόλια-βούληση του οικονομικού εποπτεύοντα.

Έχω μιλήσει με όσα λογικά επιχειρήματα διαθέτω για την Ύβρι της μόλυνσης της Ιατρικής Πράξης από το αμφίσημο δηλητήριο της Πληροφορικής -η ίδια η Ιατρική κάθεται σε θρόνο πελεκημένο με δηλητήρια, τα φάρμακα που είναι και φαρμάκια…

magos 2

Όμως απόψε με πέρασε σύγκρυο· είχα στο μυαλό μου τα χέρια του γιατρού σαν χέρια μάγου, να κάνουν αυτόν τον αέρινο ελκυσμό της οδύνης και της αδυναμίας από το άρρωστο σώμα. Τώρα στην ίδια κίνηση, ανάμεσα στα χέρια μου και το δέρμα του αρρώστου,  βλέπω να σεργιανούν έντομα και τρωκτικά.

Είναι οι μεγάλοι ρυθμιστές· τους ονομάσαν Regulatory Frame ή κάπως έτσι. Πήραν ύστερα και άλλα βαρύγδουπα ονόματα όπως FDA, EMA, ASCO, ESMO, NCCN και πάει λέγοντας.

Όλα με αρκτικόλεξα για να υποβάλλεται η μάζα.

Προοδευτικά πάντως, το κύρος όλων αυτών εκτόπισε το κύρος του μάγου-γιατρού και όλα τα υπαγορεύει πλέον ο Θεός-Αυτοκράτορας· με όποιο όνομα και όποια καταγωγή και στόχευση.

Πάνε χρόνια που ανεπαίσθητα ξεμακραίνουμε άρρωστοι και γιατροί.

Επιβάτες απρονόητοι αφηνόμαστε πάνω στις ράγες της θεάς Τεχνολογίας  και μας εκτοπίζουν μαζικά με τραίνα στη Σιβηρία των ψυχών.

Κάποια μέρα, το άγγιγμα του γιατρού στον άρρωστο θα θεωρείται ασέλγεια Μας εκτοπίζουν· χωρίς επιστροφή.

Εξαρτημένος κι εγώ του ipad· εγκατέλειψα για χάρη του το λάπτοπ, πιο πριν τον υπολογιστή που νίκησε με τη σειρά του το υπέροχο σύρσιμο του οπισθέναρος και το απαλό γδάρσιμο του στυλό ή της πένας πάνω στο χαρτί.

Είναι πολύ εθιστική η τεμπελιά στη γραφή και πριν απ’ αυτήν στην ανάγνωση και οι ιερείς της θεάς Τεχνολογίας το ξέρουν.

Ο μάγος που καθήλωνε το πλήθος με τις υποβλητικές αιωρήσεις των χεριών του είναι με πολλές μορφές ξανά εδώ.

Πιστεύετε πως υπάρχει γυρισμός;

Από τον Αλέξανδρο Αρδαβάνη, Ογκολόγο Παθολόγο

Από τον Αλέξανδρο Αρδαβάνη, Ογκολόγο Παθολόγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML