Log In
04/10/2017

Αφορισμοί – Με την “γραφίδα των άλλων” (γράμματα/μηνύματα σε ένα νέο ογκολόγο)

Όταν η έμπνευση ζορίζει, ανοίγουμε παλιά τεφτέρια. Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε:

“Honesty is the first chapter in the book of wisdom.”   Thomas  Jefferson

“Μπροστά στους άλλους να στέκεσαι χαμογελαστός, μπροστά στο εαυτό σου να στέκεσαι γενναίος, στην καθημερινή ζωή πρόσχαρος, όταν σε χειροκροτούν, να στέκεσαι  απαθής, όταν σε σφυρίζουν ασάλευτος.” Αφιέρωση σε βιβλίο, κείμενο άγνωστης προέλευσης, πιθανώς από την παράδοση των Σαμουράι.

“Oncology is an art which suffers from overscientification” G. Bonadonna

“Ειδικός είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν έχει αμφιβολίες, αλλά συχνά κάνει λάθος.” Ανώνυμος

“One today is worth two tomorrows.” 

Αn investment in knowledge pays the best interest.”

“Tell me and I forget, teach me and I remember, involve me and I learn.” Benjamin Franklin

“There are lies, damned lies and statistics.”  Mark Twain

“If  you torture the data long enough, it will confess to anything.”  Ronald Η. Coase

“Στην πραγματικότητα μόνο η αδέσποτη πληροφορία  – αυτή που θα κλονίζει τον αποδέκτη της – μπορεί να λειτουργήσει αποφασιστικά, να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου ή να την κάνει κομμάτια. Η πληροφόρηση όμως υπάρχει για να οργανώνονται οι πληροφορίες και τελικά να αναιρούνται ως αυτόνομες αποκαλύψεις, να σκύβουν το κεφάλι στο δίκτυο που τις φιλοξενεί και να δουλεύουν για λογαργιασμό του.  Σήμερα αγνοούμε τα πάντα γιατί τα πάντα είναι δίπλα μας.  Δεν απλώνουμε το χέρι προς το μέρος τους γιατί βαριόμαστε να το κάνουμε: κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε ότι αν εγκαταλειφθούμε στο δίκτυο της πληροφόρησης θα βυθιστούμε πολύ γρήγορα σε ένα βάλτο  από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή.” Χρήστος Βακαλόπουλος

Life is full of misery, loneliness, and suffering- and it’s all over much too soon.” Woody Allen

“Αυτός που το πρόσωπό του δεν αναδύει φώς, δεν θα γίνει ποτέ αστέρι.” William Blake

“Προτείνω λοιπόν δημόσιο έρανο για την συγκέντρωση ποσού για την έγερση των αγαλμάτων Ελλήνων ηγετών. Κάθε ανδριάντας θα φέρει επιγραφή με το όνομα με επίχρυσα γράμματα και την αφιέρωση: «Μέλος του ίδιου γνωστού συστήματος. Απέτυχε παταγωδώς, μεγάλη δόξα. Μπορούσε ανεμπόδιστα να ρημάξει την Ελλάδα μέχρι τέλους, αλλά προτίμησε να παραιτηθεί νωρίτερα. Η πατρίς ευγνωμονούσα.

Αγαπητοί κρατούντες και δήθεν αντικρατούντες, σας ευχαριστώ προκαταβολικά.  Γιάννης Π. Α. Ιωαννίδης

“ Ο φθόνος είναι ο σκώρος της κοινωνίας. Κατατρώγει και διαβρώνει τα πάντα: και τους φθονούντες και τους φθονούμενους. Αναστέλλει κάθε δημιουργική προσπάθεια. Και μας καθηλώνει. Νίκος Δήμου

State University of Missouri, Παρέα με τον Thomas Jefferson

State University of Missouri, Παρέα με τον Thomas Jefferson

“…υπήρξε για χίλια χρόνια, κυριαρχο πολιτισμικό παράδειγμα διεθνικό και πολυφυλετικό. Η δυναμική ενός παραδείγματος θα συνεχίσει, ίσως για άγνωστο διάστημα, να γεννάει κάποιες εκπλήξεις, παρά τη στανικά εμπεδωμένη ξιπασιά και επαρχιωτίλα του μεταπρατικού νεοαποικιακού Διαφωτισμού- να γεννάει έναν Παπαδιαμάντη ή έναν Σεφέρη, έναν Μάνο Χατζηδάκι ή έναν Σαββόπουλο, έναν Σπύρο Παπαλουκά ή έναν Χρήστο Μποκόρο.”  Χρήστος Γιανναράς

“Η αυθεντική γνώση είναι μια και πολύμορφη. Χωράει τον Αυγουστίνο και τον Μεγάλο Αθανάσιο, τον Αριστοτέλη και τον Πλωτίνο, τον Καρτέσιο και τον Τζιορντάνο Μπρούνο, τον Κάντ και τον Νοβάλις, τον Τζων Στιουρτ Μιλ και τον Νίτσε, τον Βαλερύ, τον Παπαδιαμάντη ή τον Ελύτη. Σε αυτήν ανήκουν ο Όμηρος και Δάντης, τα Ευαγγέλια και το Ταλμούδ, οι αρχαίοι τραγικοί και το σύγχρονο ευρωπαϊκό μυθιστόρημα.” Νικόλας Σεβαστάκης (1)

arkas

ARKAS

 

 

 

 

 

 

 

 

Παραπομπές

  1. Σύμφωνα με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο τραγούδι του “το πάρτι”, στην παρέα χωράνε και άλλοι πολλοί. Το παρήγορο είναι ότι μπορoύμε να είμαστε και εμείς μέσα. Αυτή είναι ουσιαστικά η μεγάλη πρόκληση για μας τους υπόλοιπους.

Υπογράφω για την συγκομιδή, που είχε  και λίγο κόπο, καθώς δεν είναι copy paste από κάποια ετοιματζίδικη πλατφόρμα του διαδικτύου, αλλά  προϊόν μακροχρόνιου θαυμασμού της “σπιρτάδας των άλλων’’.

Με εκτίμηση, ο σταχομαζώχτρας

karvounis-300x242

 

 

 

 

 

 

 

Από το Ν. Καρβούνη
Ογκολόγο Παθολόγο

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML