Log In
22/06/2015

Απολογισμός Συνεδρίου: Στοχευμένες Θεραπείες σε συμπαγείς-αιματολογικές κακοήθειες και σε καρδιαγγειακές παθήσεις

Επιτυχημένο το διήμερο ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα με θέμα τις μοριακά στοχευμένες θεραπείες

Επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία ήταν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων –Εξατομικευμένων Θεραπειών που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 1 και 2 Μαΐου.

Διεθνούς κύρους ομιλητές τις δύο μέρες του Συνεδρίου ανέλυσαν σημαντικά ιατρικά θέματα και παρουσίασαν εργασίες και μελέτες στοχευμένων και εξατομικευμένων θεραπειών
μεταξύ άλλων για όγκους, καρδιαγγειακές  παθήσεις  και αιματολογικές κακοήθειες.

Εργασίες τις οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πάνω από 300  γιατροί από πολλά νοσοκομεία της χώρας και ενημερώθηκαν γύρω από τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις.

φωτογραφίαΟφείλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γ.Σαμέλη για την πρωτοβουλία του να διοργανωθεί το συνέδριο στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα όπως και τον Αναπληρωτή Πρύτανη και καθηγητή Χειρουργικής Γ.Ζωγράφο για την παρουσία του στις εργασίες του Συνεδρίου και όλους όσοι συμμετείχαν είτε ως ομιλητές είτε ως ακροατές.

Η πόλη της Καλαμάτας και γενικότερα η Μεσσηνία  απέδειξε για μία ακόμα φορά πως μπορεί να φιλοξενήσει ιατρικά συνέδρια ικανοποιώντας πολύπλευρα τους επισκέπτες της.

Στρατηγικός στόχος  της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου είναι άλλωστε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο συνεδριακός τουρισμός και  ευελπιστούμε η πρόταση που μετέφερα στον Πρόεδρο του Συνεδρίου να τύχει της αποδοχής του  και το ετήσιο πλέον συνέδριο να γίνεται  στην Μεσσηνία.

Κλείνοντας να αναφέρω πως η  Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, τους χαιρετισμούς του οποίου μετέφερα στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, θα είναι πάντα υποστηρικτής τέτοιων

πρωτοβουλιών που προβάλλουν την Πελοπόννησο.

Άγγελος Χρονάς

Γιατρός- Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

 

Αναδημοσίευση από το http://newsmessinia.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html?m=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML