Log In
31/08/2020

Τελικές Εξετάσεις 6ου Κύκλου Σπουδών ΕΑΚΟ και Απονομή Τίτλων Σπουδών στο 5ο ΕΣΟ

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης του ΔΣ της ΕΟΠΕ και υπό το πρίσμα της πανδημίας του Covid-19 οι Τελικές Εξετάσεις του 6ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (ΕΑΚΟ/ΕΟΠΕ) διεξήχθησαν ομαλά και με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΑΚΟ ο οποίος ήταν σε ισχύ κατά τη διενέργεια του 6ου Κύκλου Σπουδών (2018-2019), δικαίωμα συμμετοχής και απονομής του Τίτλου Σπουδών είχαν όσοι σπουδαστές παρακολούθησαν ενεργά τουλάχιστον 7 σεμινάρια διαφορετικής θεματολογίας από τον παρόντα (6ο) και τον αμέσως προηγούμενο (5ο) Κύκλο Σπουδών της ΕΑΚΟ.

Επί της διαδικασίας, οι Τελικές Εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου (on line) με την εξέταση 70 θεμάτων πολλαπλής επιλογής, τα οποία έπρεπε να απαντηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Από τους 25 σπουδαστές οι οποίοι παρακολουθούσαν τον 6ο Κύκλο Σπουδών, έλαβαν μέρος στις Τελικές Εξετάσεις οι 14 κατακτώντας μεγάλες επιδόσεις. Τους συγχαίρουμε για την προσπάθεια και την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Κάθε σπουδαστής που συγκέντρωσε βαθμολογία 50/100 (ως βάση) και άνω έλαβε τον Τίτλο Σπουδών της Ε.ΑΚ.Ο./Ε.Ο.Π.Ε. (HELLENIC BOARDS OF ONCOLOGY), η απονομή του οποίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του 5ου ΕΣΟ. Οι μη επιτυχόντες μπορούν, εφ’ όσον το επιθυμούν, να λάβουν μέρος και σε επόμενες εξετάσεις της ΕΑΚΟ. H τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε με βάση την επίδοση στις Τελικές Εξετάσεις (70% του τελικού βαθμού) και τη συμμετοχή των σπουδαστών στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια του 6ου Κύκλου Σπουδών (30% του τελικού βαθμού).

Τονίζεται ότι, ο πρώτος σπουδαστής στη συνολική βαθμολογία είχε αποφασισθεί να βραβευτεί από την ΕΟΠΕ για τις επιδόσεις του με ειδικό χρηματικό βραβείο (3000 €), ενώ οι “Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O Hellas” είχαν ανακοινώσει ότι θα βραβεύσουν την 1η σπουδάστρια για τις επιδόσεις της, ανεξαρτήτου θέσης κατάταξης.

Επί της διαδικασίας και σχετικά με τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων του 6ου ΚΣ ΕΑΚΟ, οι Διευθυντές Σπουδών του 6ου Κύκλου, κ.κ. Σοφία Αγγελάκη και Εμμανουήλ Σαλούστρος φάνηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και ανέφεραν ότι ήταν υποδειγματικός ο τρόπος διοργάνωσης των εξετάσεων από το Γραφείο.

Με βάση τα συνολικά αποτελέσματα των Τελικών Εξετάσεων και τη συμμετοχή κάθε σπουδαστή στην εκπαιδευτική διαδικασία, προέκυψε ότι η κ. Κωνσταντία Ψιάνου είναι η πρώτη των τελικών εξετάσεων, η οποία παρέλαβε και τα 2 προαναγγελθέντα βραβεία, 3000€ από το ΔΣ της ΕΟΠΕ και το βραβείο των W4O.

Στόχος βραβείου των W4O είναι να βρεθεί η υπότροφος πιο κοντά στις προκλήσεις και υποχρεώσεις που οι γυναίκες σε θέσεις επιρροής και εξουσίας έχουν και καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Το Βραβείο αυτό, αφορά σε μία υποτροφία “Training in Leadership” από τις Γυναίκες στην Ογκολογία (5.000 €) ώστε να βρεθεί για 3 μήνες δίπλα σε μια γυναίκα Παθολόγο Ογκολόγο, Μέντορα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας “Γυναίκες στην Ογκολογία” “ESMO-W4O Committee” (Susan Banerjee από το Royal Marsden).

Με αφορμή τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στις τελικές εξετάσεις, τέθηκαν επί τάπητος διάφορες σκέψεις και προτάσεις στο πλαίσιο αναβάθμισης του ρόλου των εξετάσεων/του τίτλου σπουδών της ΕΑΚΟ, όπως η ετήσια διεξαγωγή των εξετάσεων με την ευθύνη των εκάστοτε διευθυντών σπουδών, η ενδεχόμενη σύνδεση με τις υποτροφίες/ ερευνητικά προγράμματα, η θεσμική παρέμβαση στην πολιτεία ως προαπαιτούμενο για τις εξετάσεις του τίτλου ειδικότητας, η προσπάθεια ένταξης σε ένα υπάρχον μεταπτυχιακό πρόγραμμα από κάποιο πανεπιστήμιο και η ανανέωση της τράπεζας θεμάτων.

Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ, καθιερώνεται η ετήσια εξέταση των σπουδαστών της ΕΑΚΟ στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΟΠΕ και, παράλληλα, θεσπίζεται η δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων της ΕΑΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML