
Αγαπητοί μας αναγνώστες,
Καλωσορίζουμε τον όμορφο Σεπτέμβρη.Ο μήνας που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. H μεγαλύτερη ετήσια Ογκολογική συνάντηση στην Ευρώπη,πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 9-13 Σεπτεμβρίου. Συνεχίζοντας την υλοποίηση του 7ου Κύκλου Σπουδών του βασικού εκπαιδευτικού θεσμού της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας της ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 το 7ο κατά σειρά εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα.
Τον Σεπτεμβρίο δόθηκε η ευκαιρία στα Μέλη ΕΟΠΕ-ΟΝΕΟ να παρακολουθήσουν το Webinar «Νεότερα Δεδομένα σχετικά με την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19, σε ογκολογικούς ασθενείς» , ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΟΠΕ διοργάνωσε τις Ευρωπαϊκές Εξετάσεις Ογκολογίας στην Αθήνα σε συνεργασία με την ESMO.
Ωστόσο τον μήνα Σεπτεμβρίο πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του μέλους μας Νίκου Ξενίδη η προσφορά του οποίου στην Ογκολογία υπήρξε ουσιώδης και αξιομνημόνευτη. Θα θέλαμε και από αυτό εδώ το βήμα να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Aναμένουμε άρθρα όσων θα ήθελαν να συνεισφέρουν με θέματα σχετικά με την ογκολογία στο e-mail: hesmo@otenet.gr.
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

Ελένη Γαλάνη, Παθ. Ογκολόγος, Νοσ. Metropolitan
Νικόλαος Τσουκαλάς, Παθ. Ογκολόγος, 401 ΓΣΝΑ