Log In
21/12/2020

Η παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020

Πρόγραμμα φιλοξενίας ογκολογικών ασθενών

Η Δράση #ΔωρεάνΔιαμονήΓιαΘεραπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου συνεχίζεται με επιτυχία καθώς τα αιτήματα που λαμβάνουμε είναι πολλά και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας με την παραχώρηση έτοιμων προς χρήση επιπλωμένων και εξοπλισμένων διαμερισμάτων, για τη διαμονή ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους, που πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα, προκειμένου να διενεργήσουν τις προβλεπόμενες θεραπείες και εξετάσεις για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η διαμονή είναι δωρεάν για όλους και αφορά κυρίως άτομα που προβλέπεται να έχουν περισσότερο μακροχρόνια διαμονή (δέκα και πλέον ημερών) και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα εξασφάλισης στέγης, ενώ θα δίνεται προτεραιότητα σύμφωνα με τις ανάγκες και την διαθεσιμότητα.

Τα διαμερίσματα, τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα και επιπλωμένα (Κουζίνα ή κουζινάκι, ψυγείο, σαλόνι, κρεβάτι, τηλεόραση, σερβίτσιο φαγητού, μαχαιροπήρουνα), θα παραλαμβάνονται καθαρά και αφού έχουν υποστεί απολύμανση, ενώ οι διαμένοντες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση και θα επιβαρύνονται με τυχόν φθορές ή απώλειες που θα προκληθούν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Οι ασθενείς και οι φροντιστές τους, θα πρέπει να φέρνουν τα δικά τους κλινοσκεπάσματα και είδη προσωπικής υγιεινής όπως και να μεριμνούν για την καθαριότητα των διαμερισμάτων κατά την διάρκεια της παραμονής τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, εδώ.

Εκστρατεία για τη Θρόμβωση

Η 13η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση, προκειμένου να αναδείξει έναν από τους πλέον υποτιμημένους και λιγότερο προβεβλημένους κινδύνους που διατρέχει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Ένας στους τέσσερις θανάτους παγκοσμίως σχετίζονται με την θρόμβωση η οποία μπορεί να αποτελέσει την κύρια αιτία για την εμφάνιση εμφράγματος, εγκεφαλικού και φλεβικής θρομβοεμβολής. Παρά την επικινδυνότητά της όμως, η θρόμβωση παραμένει ένα φαινόμενο για το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει καμία ή έχει ελλιπέστατη ενημέρωση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, συνεχίζοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την μεγάλη προσπάθεια υπεύθυνης και έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφόρησης για τη θρόμβωση και τη σοβαρότατη συσχέτισή της με τον καρκίνο, διοργάνωσε για τον μήνα Οκτώβριο εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Θρόμβωση σε ασθενείς με καρκίνο και λοίμωξη Covid-19.

Σκοπός της εκστρατείας ήταν με την βοήθεια ειδικευμένων ιατρών και επιστημόνων να πληροφορήσει και να καταρτίσει τα μέλη-συλλόγους της ανά την Ελλάδα, αρμόδιους φορείς και συλλόγους επαγγελματιών, το κοινό, τους διαμορφωτές πολιτικής υγείας και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, της θρόμβωσης στους ασθενείς με καρκίνο και να εστιάσει στις ιδιάζουσες συνθήκες και την επιδείνωση που έχει επιφέρει η πανδημία Covid-19 στην εμφάνιση θρομβώσεων σε καρκινοπαθείς.

Η εκστρατεία υλοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και με τηλεοπτική συμμετοχή της Πρόεδρου της ΕΛΛΟΚ κα. Καίτη Αποστολίδου και του διακεκριμένου ογκολόγου κ. Μιχάλη Λιόντου, στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 “Υγεία Πάνω Απ’ Όλα” με την Φωτεινή Γεωργίου. Δείτε εδώ το απόσπασμα της εκπομπής (29:58 – 38:19).

«Σύγχρονες Προκλήσεις & Μελλοντικές Προσδοκίες»

Επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Με εξαιρετική επιτυχία και τεράστιο ενδιαφέρον εκ μέρους του κοινού πραγματοποιήθηκε η επιστημονική διαδικτυακή Ημερίδα (webinar) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο μήνας Νοέμβριος έχει ανακηρυχθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Καρκίνο του Πνεύμονα (GLCC) ως ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σε συχνότητα εμφάνισης και θνησιμότητας καρκίνο για τους άνδρες και το δεύτερο για τις γυναίκες.

Η διαδικτυακή Ημερίδα είχε ως στόχο, με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων ως ομιλητών, αφενός να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ογκολογική περίθαλψη εν μέσω της Πανδημίας του Covid-19 και αφετέρου να παρουσιάσει την αναγκαιότητα δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει η χρήση των βιοδεικτών, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των βιοτραπεζών στην αλυσίδα της ογκολογικής περίθαλψης και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο  του Πνεύμονα, πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα των: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής και Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ογκολογίας

Εικόνα που περιέχει κείμενο
Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML