Log In
24/03/2022

Φεβρουάριος 2022: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου 2022

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες,

Το τεύχος Φεβρουαρίου 2022 κυκλοφόρησε και περιέχει για άλλη μία φορά πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Ο μήνας Φεβρουάριος σηματοδοτήθηκε όπως κάθε χρόνο από την 4η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, μία ημερομηνία ορόσημο που αποτελεί κάθε χρόνο αφορμή για συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης στην ογκολογική κοινότητα, αλλά και έναυσμα διάδοσης μηνυμάτων πρόληψης στο κοινό.

Φέτος η ΕΟΠΕ διεξήγε μία πολύ επιτυχημένη καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης με αφίσες σε στάσεις λεωφορείων στην Αττική και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ με δυναμικές αναρτήσεις στα social media και σχετικό Δελτίο Τύπου διαδόθηκε το σύνθημα: «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί». Στο Ηράκλειο της Κρήτης η δράση έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.  Το σύνθημα αυτό και οι αφίσες που με εύγλωττο και δημιουργικό τρόπο καλούσαν το κοινό να σπάσουν τις προλήψεις και να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες βρήκαν ανταπόκριση και αυτό αντικατοπτρίστηκε τόσο από το πλήθος ανακοινοποιήσεων και «αντιδράσεων» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΟΠΕ, αλλά από το εύρος των αναδημοσιεύσεων του Δελτίου Τύπου σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites.

Στο τεύχος Φεβρουαρίου πέρα από το αφιέρωμα στη δράση για την 4η Φεβρουαρίου, μπορείτε να διαβάσετε την Α’ Ανακοίνωση για το 6ο ΕΣΟ ( Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας) που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 4- 7 Μαϊου 2022 και να επισκεφθείτε τον σχετικό ιστότοπο για να ενημερωθείτε για το μεγάλο ογκολογικό γεγονός.  Επιπλέον, φιλοξενούμε ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την κλιματική αλλαγή και πώς αυτή επηρεάζει την καρκινογένεση της συναδέλφου Ε. Αραβαντινού- Φατώρου, καθώς και κείμενο για την παρουσίαση του βιβλίου «Το ζεϊμπέκικο του νικήτη» του Κώστα Χαρδαβέλλα γραμμένο από τον συνάδελφο Χ. Ανδρεάδη.

Το παρόν τεύχος έχει και μία συμβολή στην αρθρογραφία από τις Β. Καρπούζη και Β. Κατή, φοιτήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.. Οι  δύο φοιτήτριες συνέταξαν ένα άρθρο με τίτλο: «Χώρος, Άνθρωπος, Θεραπεία: Ο ρόλος της αρχιτεκτονικής στην ολιστική φροντίδα καρκινοπαθών» βάσει της ομώνυμης ερευνητικής εργασίας που εκπόνησαν. Διερευνούν την επίδραση του χώρου νοσηλείας και φροντίδας στους ασθενείς και θίγουν σημαντικά ζητήματα που αξίζει να διαβάσετε. Τέλος, οι δράσεις συλλόγων ασθενών για τον μήνα Φεβρουάριο, που έγιναν τόσα πολλά και σημαντικά με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου είναι στη διάθεσή σας.

Όπως πάντα, με χαρά αναμένουμε να λάβουμε τα άρθρα όλων όσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν με θέματα σχετικά με την ογκολογία στο e- mail:  hesmo@otenet.gr.

Ανανεώνοντας το ραντεβού μας με το επόμενο τεύχος, σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και να είστε όλοι καλά!

Συντακτική Επιτροπή

Ελένη Γαλάνη, Παθ. Ογκολόγος, Νοσ. Metropolitan

Νικόλαος Τσουκαλάς, Παθ. Ογκολόγος, 401 ΓΣΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML