Log In
28/04/2021

Άλμα Ζωής: Δράσεις Μαρτίου-Απριλίου 2021

Συνεχίζονται όλα τα σταθερά προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με στόχο την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού και την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

 • Τηλεφωνική γραμμή στήριξης λειτουργεί καθημερινά για κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα και για τους οικείους της
 • Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης και ομάδες βελτίωσης ποιότητας ζωής (yoga, pilates) για τα μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» συνεχίζουν και πραγματοποιούνται διαδικτυακώς
 • Ατομική Συμβουλευτική
 • Πρακτικές συμβουλές από διατροφολόγο για ασθενείς με καρκίνο μαστού στη φάση των θεραπειών
 • Νομική Συμβουλευτική: Δικηγόρος ενημερώνει οποιαδήποτε ασθενή με καρκίνο μαστού για ζητήματα νομικής φύσης που ενδεχομένως σχετίζονται με την ασθένεια, κοινωνικά δικαιώματα, παροχές ή άλλες διεκδικήσεις
 • Πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών και παροχής περούκας σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο «Χάρισε Δύναμη»: Περισσότερες από 670 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο έχουν λάβει την περούκα τους και περισσότεροι από 50.000 συμμετέχοντες έχουν χαρίσει τα μαλλιά τους για το πρόγραμμα.
 • Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Με στόχο την  ενημέρωση και την ενδυνάμωση των ασθενών με εμπειρία καρκίνου μαστού, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση «Η δύναμη είναι γένους θηλυκού». Στην εκδήλωση αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την ενεργή αντιμετώπιση εμποδίων και προβλημάτων που ενδεχομένως μεγιστοποιούνται λόγω της ασθένειας και με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

 • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της αρχαιρεσιακής τακτικής γενικής συνέλευσης, συστάθηκε σε σώμα το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Πρόεδρος αναδείχθηκε η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Αντιπρόεδρος η κυρία  Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού, Γραμματέας ΔΣ η κυρία Ίρις-Ειρήνη Αργύρη, ταμίας ΔΣ η κυρία Ανδριανή Τσαπέλα, έφορος η κυρία Κυριακή Κοκονέζη και μέλη οι κυρίες Βασιλική Γιοχάη και Κατερίνα Χοτζόγλου.

 • Διαδικτυακή Ημερίδα «Κλινικές Μελέτες για τον Καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος»

Η διαδικτυακή Ημερίδα «Κλινικές Μελέτες για τον Καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ). Μέσα από ποικίλες θεματικές που προσεγγίζουν σφαιρικά το ζήτημα των κλινικών μελετών, στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν τόσο η ενίσχυση της συζήτησης για την αξία των κλινικών δοκιμών στη θεραπεία του καρκίνου όσο και η έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των ασθενών, η οποία ευελπιστούμε πως θα συμβάλει στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των πιθανών εσφαλμένων πεποιθήσεων.

 • Ενημερωτικές ομιλίες σε χώρους εργασίας

Πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά ενημερωτικές ομιλίες για τους εργαζόμενους 4 ακόμα εταιρειών. Στις ενημερωτικές παρεμβάσεις συμμετέχουν: ιατρός ειδικευμένος στον μαστό, κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου, έτσι ώστε να ενημερωθούν σφαιρικά οι ενδιαφερόμενοι για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

 • Εθελοντικό πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού Reach to Recovery σε Νοσοκομεία
  Σε συνεργασία με κλινικές μαστού των Νοσοκομείων Έλενα, Ιασώ και Metropolitan, οι ασθενείς με καρκίνο μαστού που βρίσκονται σε νοσηλεία μπορούν σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες να μιλήσουν με εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που έχει βιώσει την ίδια εμπειρία προ ετών. Λόγω της πανδημίας, το πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά μέσω Skype ώστε να υποστηρίζεται η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, αλλά και τηλεφωνικώς.

Το εθελοντικό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς Reach to Recovery.

 • Διοργάνωση webinar “Classes for confidence”

Με πρωτοβουλία της Sephora, αισθητικός ενημέρωσε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, δίνοντας συμβουλές περιποίησης και μακιγιάζ, ως κομμάτι της παγκόσμιας δράσης «Sephora Stands» που έχει στόχο να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους συνανθρώπους μας, μέσα από τον κόσμο της “ομορφιάς”.

 • Κοινή Επιστολή με θέμα «COVID-19 & Καρκίνος»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μαζί με περισσότερες από 290 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, στηρίζει και προσυπογράφει την κοινή επιστολή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ECPC με θέμα: «COVID-19 & Καρκίνος». Με την επιστολή αυτή, οι προσυπογράφοντες καλούν τους υπευθύνους χάραξης πολιτικών σε κάθε χώρα να εξασφαλίσουν ότι οι ασθενείς θα έχουν ασφαλή πρόσβαση σε υπηρεσίες διάγνωσης και θεραπείας για τον καρκίνο, να αναγνωρίσουν τον πραγματικό αντίκτυπο της πανδημίας στις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με τον καρκίνο και την ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου δράσης για τον περιορισμό του καθώς και να ενισχύσουν, σωστά και με ασφάλεια, τις υπηρεσίες υγείας για τον καρκίνο και για το μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML