Log In
05/05/2023

Άλμα Ζωής – Δράσεις Aπριλίου 2023

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»Δράσεις Απριλίου 2023

Έναρξη προγράμματος «Είμαι εδώ για σένα»

Την Τρίτη 4 Απριλίου ξεκίνησε  το πρόγραμμα «Είμαι εδώ μαζί σου», το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία. Το πρόγραμμα αφορά στη συναισθηματική στήριξη της γυναίκας με καρκίνο του μαστού από μια άλλη γυναίκα, εκπαιδευμένη εθελόντρια, που έχει περάσει και η ίδια τις δυσκολίες της χημειοθεραπείας. Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν πρακτικά θέματα που τις απασχολούν σχετικά με τον καρκίνο του μαστού αλλά και να μοιραστούν τις κοινές τους εμπειρίες ερχόμενες σε επαφή με άλλες γυναίκες που είχαν την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα στις 4μμ στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Συνάντηση Μελών Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» η μηνιαία συνάντηση των μελών του, η οποία ήταν αφιερωμένη στο ιατρικό τατουάζ. Η medical tattoo expert, κυρία Δήμητρα Μουμτζίδου, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ιατρικό τατουάζ σε συνέχεια της χειρουργικής αποκατάστασης μαστού» και ενημέρωσε τις συμμετέχουσες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με αυτό.

Webinar με θέμα «Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Απριλίου webinar με θέμα «Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις».

Στόχος του webinar ήταν να σκιαγραφηθούν οι ανάγκες, τα εμπόδια και οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γυναίκες της τρίτης ηλικίας με καρκίνο μαστού σε κάθε φάση της ζωής τους καθώς και να παρουσιασθούν καλές πρακτικές για την υποστήριξη των ασθενών που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, καθώς και οι τρόποι για τη διασφάλιση καλής ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωσή τους και μέχρι το τέλος των θεραπειών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ως ομιλητής ο κύριος Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός (Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, Πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Πρόεδρος Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών), ενώ η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξή της.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ικανοποίησε αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Έπειτα από ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για τις διακρίσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις γυναίκες εργαζόμενες με καρκίνο μαστού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη την Πέμπτη 30 Μαρτίου, κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία του νομοσχεδίου σχετικά με παροχή μιας ημέρας άδειας τον χρόνο με αποδοχές για τη διενέργεια του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου και για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, όπως ίσχυε και για τις εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα.

2ο Συνέδριο Ασθενών “Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα”

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Ασθενών με τίτλο “Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα”, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Με επίκεντρο πάντα τις/τους ασθενείς, στόχος του συνεδρίου είναι η ολιστική προσέγγιση της νόσου, η σχέση ασθενών και επαγγελματιών υγείας και η ανάδειξη των σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση και διαχείριση του καρκίνου του μαστού.

Ενημερωτικές παρεμβάσεις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης σε Χώρους Εργασίας, Δήμους και φορείς πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκαν τρεις ενημερωτικές παρεμβάσεις σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έγιναν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement και στην Αναπτυξιακή Κίνηση Κατοίκων Δεύτερου Διαμερίσματος Δ Αθηνών (ΑΚΙΒΔΑ).

Εκπαιδευτικά webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»

Συνεχίστηκαν με επιτυχία τα δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο μέσω zoom, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να λάβουν  έγκυρη ενημέρωση και καθοδήγηση από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, ειδικευμένους σε θέματα καρκίνου μαστού, για τα παρακάτω θέματα:

  • Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού
  • Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού

Περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές: www.almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

Συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, εκπροσώπησε τον σύλλογο σε δύο συνέδρια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο 29o Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας που διοργάνωσε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), η κυρία Μιχαλοπούλου συμμετείχε ως σχολιάστρια στη συζήτηση με θέμα «Ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και ιατρικοί συντάκτες συνομιλούν και διαμορφώνουν την ογκολογία του σήμερα».
  • Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΓΕΠΑΜ που διοργανώθηκε από την Ελληνική Γυναικολογική Εταιρεία Παθήσεων Μαστού (Ε.Γ.Ε.ΠΑ.Μ.), την 1η Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ και τη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ, η κυρία Μιχαλοπούλου συμμετείχε πραγματοποιώντας ομιλία με τίτλο «Η ψυχολογική διαδρομή της γυναίκας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML