Log In
18/05/2016

3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας: Οι ομιλίες και οι διαλέξεις του Συνεδρίου

Φέτος ήταν η χρονιά του 3ου Ελληνικού Συνεδρίου Ογκολογίας, της ανά διετίας διοργάνωσης από κοινού της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ) και τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος-Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας. Το 3ο ΕΣΟ φιλοξενήθηκε από την ιστορική και πλούσια σε πολιτισμική κληρονομιά πόλη των Ιωαννίνων, στις 21-23 Απριλίου 2016. Το ρητό του «Χτίζοντας Γέφυρες, Οικοδομώντας Ελπίδα», φανερώνει το κύριο μέλημα της συνεργασίας των ογκολογικών ειδικοτήτων αλλά και την τοποθέτηση των νέων ογκολόγων στην πρώτη γραμμή. Η μαζική συμμετοχή και η ενεργός παρουσία 400 συνέδρων, ειδικευμένων και μη ιατρών, φοιτητών αλλά και νοσηλευτών, γέμισαν την αίθουσα του συνεδριακού χώρου. Επιπλέον, λειτούργησε Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων με τη συμμετοχή 18 περιπτέρων αλλά και πληθώρα φαρμακευτικών εκπροσώπων. Η συνεισφορά της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής σημαντική, καθώς επιμελήθηκε τις πολύ ενδιαφέρουσες τοπικές κοινωνικές δραστηριότητες.

eirini

Από την Ειρήνη Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη Συνεδρίων και Υποτροφιών ΕΟΠΕ

Το 3ο ΕΣΟ προσέφερε μια ξεχωριστή δυνατότητα εκπαίδευσης και μια εξαιρετική πηγή γνώσης για τους φοιτητές, τους νοσηλευτές, τους νέους ογκολόγους, αλλά και για όλους όσους από τους γιατρούς ενδιαφέρονται για τις σύγχρονες εξελίξεις της ογκολογίας. Ιδιαίτερη υπήρξε η συμβολή της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, με Προέδρους την κα. Ζ. Σαριδάκη και τον κ. Γ. Πενθερουδάκη από την πλευρά της ΕΟΠΕ και τον κ. Μ. Τριχά και τον κ. Π. Τσέκερη από την πλευρά της ΕΕΑΟ, η οποία συνέταξε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια το επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο υπήρξε πλούσιο, αναδεικνύοντας τις ηθικοκοινωνικές, επιστημονικές και οικονομικές διαστάσεις της ογκολογίας. Συγκεκριμένα περιελάμβανε 13 δορυφορικά συμπόσια, 2 αντιπαραθέσεις, 6 διαλέξεις και 12 Στρογγυλά τραπέζια. Αναλυτικά, από τις συνολικά 87 Εργασίες που υποβλήθηκαν, 8 ήταν ελεύθερες ανακοινώσεις, 56 αναρτημένες ανακοινώσεις και 13 προς δημοσίευση εκ των οποίων βραβεύτηκαν τρεις εργασίες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως πραγματοποιήθηκε brainstorming στον καρκίνο του πνεύμονα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συνέδρων.

Φιλοδοξία της Οργανωτικής Επιτροπής και των Προέδρων του Συνεδρίου, κ. Ι. Βαρθαλίτη (Πρόεδρο ΕΟΠΕ) και κ. Γ. Πισσάκα (Πρόεδρο ΕΕΑΟ), ήταν να αναδείξει και να εκφράσει τη σύγχρονη γνώση στην ογκολογία και ταυτόχρονα να δώσει βήμα στους νέους ογκολόγους να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να χαράξουν μονοπάτια στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου. Για το λόγο αυτό δύο στρογγυλές τράπεζες ήταν αφιερωμένες στην ΟΝΕΟ, τις οποίες παρακολούθησαν 80 σύνεδροι. Παράλληλα, δόθηκε βήμα στους νοσηλευτές ογκολογίας με μία διάλεξη και μια στρογγυλή τράπεζα.

Ειδικά στις μέρες μας που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, το ιατρικό προσωπικό οφείλει να συνεχίζει την προσπάθεια με γνώμονα το όφελος του ασθενούς. Το «αντίο» προσωρινό, καθώς οι εξελίξεις στην ογκολογία καθημερινές και ραγδαίες με το 23ο ΕΣΚΟ και το Θεματικό Συνέδριο 2017 να υπόσχονται το αυτονόητο: «ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος».

 

Τις ομιλίες και τις διελέξεις από το 3ο ΕΣΟ μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και τις φωτογραφίες εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML