Log In
08/02/2016

2o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ΕΟΠΕ-ΕΟΕ: Καρκίνος του Νεφρού

Το σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2015 στο αμφιθέατρο του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ Νοσοκομείου,και αποτελεί την συνέχιση  μιας  σημαντικής διεπιστημονικής προσπάθειας συνεργασίας για την οργάνωση, σε πρώτη φάση, σειράς μαθημάτων για τον Ουροποιογεννητικό Καρκίνο. Με την ολοκλήρωση του 2ου αυτού μαθήματος, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να γίνει μια αναφορά στις πρώτες εντυπώσεις καθώς και μια υπενθύμιση της ιδέας του όλου εγχειρήματος.Αποτέλεσε κατά γενική ομολογία μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, με ενδελεχή και σφαιρική ανάπτυξη του καρκίνου του νεφρού,   βιολογία της νόσου, απεικόνιση και τη λοιπή διαγνωστική προσέγγιση,  την αντιμετώπιση ανά στάδιο της νόσου καθώς και τις  νεώτερες θεραπευτικές και  μελλοντικες εξελίξεις.

Από τον Α. Τζοβάρα, Παθολόγο Ογκολόγο, ΓΝΑ "Ιπποκράτειο"

Από τον Α. Τζοβάρα,
Παθολόγο Ογκολόγο,
ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”

Οι ομιλίες ηταν εξαιρετικές και αποτέλεσαν αφορμή για διαδραστική ανάπτυξη των μαθημάτων, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε σημαντικά η ενεργός συμμετοχή των «διδασκομένων» και των «διδασκόντων» και των δύο κύριων ειδικοτήτων, με τη ζωντάνια και τη ζωηρή συμμετοχή των περισσοτέρων να παραμένουν αμείωτα παρά το βαρύ του προγράμματος, Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η συμμετοχή των φίλων και συναδέλφων ουρολόγων αριθμητικά και ως ενεργός συμμετοχή που επιβεβαιώνει την ορθότητα της εξωστρεφούς κίνησης της ΕΟΠΕ αλλά και της ΕΟΕ, με σκοπό την εκπαίδευση των ιατρών στην διαχείριση και θεραπεία των ασθενών με καρκίνο του Ουροποιογεννητικού Συστήματος, καθώς και στην ανάπτυξη συνείδησης ορθής πρακτικής συνεργασίας μεταξύ τους.

Συμμετείχαν 45 περίπου επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημοσίου, Πανεπιστημιακών και Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και υπήρξαν συνάδελφοι που προσήλθαν ενώ δραστηριοποιούνται σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Όπως και στο πρώτο σεμινάριο στη συμμετοχή  δεν υπήρξε κάλυψη καμιάς απολύτως δαπάνης μετακίνησης ή διαμονής απο μια εκ των δύο συνεργαζόμενων επιστημονικών εταιρειών.

Η αρχική πρόβλεψη είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων να είναι περιορισμένος ώστε να εξασφαλιστεί η διαδραστικότητα του εγχειρήματος, ενώ η παρουσία σε τουλάχιστον 3 από τα 4 σεμινάρια έχει οριστεί ως υποχρεωτική ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή έννοια εκπαίδευσης καθώς και η αντίστοιχη διεκδίκηση μιας εκ των 2 υποτροφιών στο τέλος του κύκλου. Στο τέλος κάθε μαθήματος, αλλά και στο τέλος ολόκληρου του κύκλου, υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την αξιολόγηση των συμμετεχόντων. O πρώτος σε βαθμολογία από κάθε ειδικότητα, θα λάβει είτε υποτροφία για να μεταβεί για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό σε ουρολογική ή ογκολογική κλινική που αποδεδειγμένα εξειδικεύεται στην ογκολογία του ουροποιητικού ή αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη για την εκπόνηση διατριβής ή συμμετοχής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με την ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος. .

Για να  ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος σπουδών εκκρεμεί  το  σεμινάριο με τον καρκίνο του  προστάτη που έχει προγραμματιστεί για τις 06/02/16 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σαββα ενώ το τελευταίο σεμινάριο με γνωστικό αντικείμενο τον καρκίνο όρχεος και πέους θα λάβει χώρα στις 19/03/16 στο αμφιθέατρο του Αρεταείου Νοσοκομείου.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές και επιπλέον, ειλικρινείς ευχαριστίες στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και έλαβαν μέρος, με την ελπίδα ότι το ενδιαφέρον όλων θα παραμείνει αμείωτο και στη συνέχεια.  Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΟΠΕ και την ΕΟΕ για την στήριξη της όλης προσπάθειας.

Ολοι οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παρουσιάσεις που έγιναν μέσω των ΕΟΠΕ ή ΕΟΕ ή σε  επικοινωνία με τους συντονιστές του εγχειρήματος.

Τη σειρά των σημαντικών αυτών μαθημάτων, συντονίζουν εκ μέρους της ΕΟΠΕ οι κ.κ. Ευάγγελος Μπουρνάκης και Αλέξανδρος Τζοβάρας και εκ μέρους της ΕΟΕ και του τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας ο κ. Θεόδωρος Καλογερόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML